Азербайджан дава $500 000 на Валентин Христов

Президентът Илхам Алиев побърза да го поздрави за бронза в Лондон
Обновена: 31 юли 2012 16:17 | 31 юли 2012 14:45, Георги Пешев
91
Азербайджан дава $500 000 на Валентин Христов
Валентин Христов ще получи добра премие за медала си. Снимка: Reuters

Българинът Валентин Христов донесе бронз на Азербайджан в кат. до 56 кг във вдигането на тежести и президентът на каспийската страна Илхам Алиев побърза да го поздрави и позлати.

За отличието щангистът от Шумен ще грабне 500 000 долара. Самият той, както и треньорът му Златан Ванев, отказаха да коментират този въпрос. Обещаната премия от правителството на страната за олимпийска титла пък е 1 млн. долара.

"Забранено ми е да говоря за пари. До последно си мислех, че съм втори. Спечелих този медал за Азербайджан и благодарение на Азербайджан", каза Вальо, който е само на 18 г. и преди година избра да вдига за азерите.

Турнирът по вдигане на тежести вероятно ще влезе в историята като първия на олимпийски игри, който ще събере много зрители. На старта при мъжете в кат. до 56 кг в зала "ЕксСел" дойдоха 5000 души.

Типично по английски, зрителите са разположени много близко до подиума и техните възгласи в повечето случаи даваха сили на участниците.

"Трудно състезание, но и бронзовият медал е успех", коментира треньорът Златан Ванев. При несполучливия трети опит в изхвърлянето на виетнамеца Тран, което го остави на четвърто място, Ванев скочи 2 м и изрева от радост.

Още новини от Олимпиадата в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
9
 
! Отговори
ssssss..... преди 11 години
Chestita pobeda nad Polsha! Bravo na Bg voleibolistite ni! Samo taka,momcheta!
24
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Спечелих този медал за Азербайджан и благодарение на Азербайджан", каза Вальо, който е само на 18 г." жив и здрав Вальо!! дано повече български спортисти и учени си намерят по една държава, която да им помага в развитието. В самата България се води тих геноцид, с помоща на сиромашия ни избиват... желанието за оцеляване трябва да надделее!
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В едно интервю казва колко много обича Азербайджан.. хаха за пари тва момченце и *** ще обича
22
1
 
35
 
! Отговори
turist преди 11 години
БРАВО,аферим,машала намомчетовеченямабалами-гледатсиинтересаструдасипечелятидобреправят.БлагодарениеизарадиВСИЧКИ"УПАВЛЯВАЩИ"БЕЗХАБЕРНИЦИ"РАБОТЕЩИ"ЕДИНСТВЕНОЗАТЯХИ"ФАМИЛИЯ"коитопринудихацелипоколениядаемигрират...сегатоваеипьтятинродените"свободни"ДОКОГА
21
2
 
27
 
! Отговори
hahaha преди 11 години
е те това е!!! направо целият ни БОК да се разсформирова и всичките ни спортисти да отиват при Азерите. направо сме смешни
20
0
 
40
 
! Отговори
Далаклиев разправяше преди 11 години
Детелин Далаклиев разправяше, че за световната титлата му бавели парите и като цяло му се налагало с 200+ лева да издържа подготовка, лагери и семейство...
19
0
 
25
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Когато през 1980 г. в Москва ,Исмаил Мустафов стана бронзов медалист по бокс в кат. до 48 кг. , от БОК му дадоха една чисто нова руска кола !!!
18
1
 
30
 
! Отговори
dred# преди 11 години
Браво на момчето !!!Всички спортисти и други кадърни хора да се махат от тази керлива, прогнила и *** държава ...Всекакви тикви, лостовци и други политичета ни съсипаха хубавата държавица ... но за жалост с този ***, умрял народ, това е ! Утре ще им кажат да се бесеят и те ще ги послушат !
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЯХХХХХХХ И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА ДРУГИ СТРАНИ ЛИ ?! ЕТО ЗАЩО.ТУКА ЩЕ ГО НАГРАДЯТ С ЕДНО "ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ТИ СИ НАЩА ГОРДОСТ" И ТОЛКОВА. НЕЩАСТНИЦИ
16
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България биха го наградили с безплатна карта за градския транспорт защото ако ходи пеша на тренировки рискува да бъде изяден от някоя глутница кучета!
15
41
 
4
 
! Отговори
фен преди 11 години
Лошо нема, да си ги папка со здраве парите ***, само дупата за пази от азерчетата. А иначе, глей на фотото, лика прилика са си с жлътите, козируват си, всичко както си му е редът. Ай сиктир, бе *** българо-азербайджански. И с премия и без нея - все същия *** си е.
14
1
 
43
 
! Отговори
123 преди 11 години
А колко ли щеше да даде българското спортно министерство на момчето и колко щяха да се опитат да откраднат от федерацията и БОК биейки се в гърдите какви медалисти имаме ???? ;-)
13
4
 
32
 
! Отговори
България "плаща преди 11 години
И за да не сме голословни ето парите които плаща България:Олимпийските шампиони получаваха всеки месец от тотото сума, равна на 3 минимални работни заплати за страната. От 1 септември минималната заплата бе увеличена от 240 лв. на 270 лв. и така пенсиите на прославените спортисти скочиха от 720 лв. на 810 лв. За сребърен олимпийски медал се отпускат 90% от премията за злато (729 лв. досега), а бронзът е оценен на 80% от парите за титла (648 лв.). Та се чудя как има някой да вдига за България
12
2
 
20
 
! Отговори
гурбетчия до учуден преди 11 години
"Интелигентният спортист винаги дразни примитивните ,докато борец,щангист,боксьор - евалла на момчето ,където и да е "! Е не можахме да разберем нещо ?! Какво значи : докато борец,щангист,боксьор ?! Ти един футболист за по-интелигентен от един щангист ли го смяташ ?! Ако ги познаваш и двамата лично ,както и да е имаш право на такова мнение !Но да ми правиш статистики за интелигентност според вида на спорта , просто говори ,че не си добре с главата! А кажи волейболиста ли е инелигентен или баскет
11
1
 
26
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Щангистите имат огромна експлозивност;примерно може да се мери със спринтьор на 30-40 метра ;скока от място също се тренира редовно за експлозивност;в този смисъл 2 метра не е нещо невъзможно за тях...предвид и журналистическото приближение..Да не говорим че Златан Ванев Е един от уникалните щангисти на БългарияБраво за успеха на треньора и щангиста..
10
7
 
19
 
! Отговори
учуден преди 11 години
Прави ми впечатление, че щангистът не се напада, въпреки че вдига за друга държава. И е нормално - той има право на избор. Обаче ако става дума за Бербатов, доста от нас се нахвърлят върху него и го ругаят, че не играл за националния отбор. Двоен аршин,както се казва.Интелигентният спортист винаги дразни примитивите, докато борец, щангист, боксьор - евалла на момчето, където и да е!
9
2
 
47
 
! Отговори
Baceto преди 11 години
Българите помним и се отблагодаряваме на престъпници, тарикати, мутри, чалгари, и ***. Но честните хора дето с труд постигат всичко ги гледаме като се едно са най-големите балъци на земята. Е тва болестта ни. Браво на момчето, подкрепям всеки един човек който идва в България САМО НА ПОЧИВКА, и да се успокой че не е тука перманентно.
8
1
 
52
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Ами плащат хората , а в Бг. искате с трици маймуни да ловите !!!!
7
3
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам, позор и резил. Как може бронзовия ни медалист от Атина Величко Чолаков да работи като охрана на заведение в Холандия??? Скапана държава. Убихме си спорта.
6
2
 
74
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Парите развалят хората биха казали в България , президента ще го награди с орден а премиера с грамота !Честито медала на Вальо , избрал е правилната държава която да представя , и тя правилно е оценила труда му !