България срази Полша и е на 1/4 финал на Олимпиадата

"Лъвовете" отнесоха съперника с 3:1 гейма
Обновена: 31 юли 2012 16:18 | 31 юли 2012 16:00, Георги Пешев
231
България срази Полша и е на 1/4 финал на Олимпиадата
Цветан Соколов изигра страхотен мач за България. Снимка: Ройтерс

България удари Полша с 3:1 гейма в група "А" на Олимпийските игри в Лондон. По този начин нашите си осигуриха участие на четвъртфиналите на турнира, след като преди това пометоха домакина Великобритания с 3:0 гейма.

Изключителен мач за "трикольорите" изигра Цветан Соколов, който не спираше да изстрелва безпогрешно своите "снаряди" в нападение. Българите играха като истински отбор, а в защита чудесни спасявания направи Теди Салпаров.

В първата част "лъвовете" успяха не само да заличат преднината на поляците, но дори взеха частта с добър аванс от три точки. Нашите изтръгнаха и равностойния втори гейм, в който имаха нужда от цели шест възможности за спечелването му.

След това българските национали се отпуснаха, но във важния четвърти гейм стиснаха зъби и макар да пропиляха пет точки аванс, удържаха победата.

Още новини от Олимпиадата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
0
 
! Отговори
лошо преди 11 години
евала на българите... биха ги като мече в довар насякаде, ама ся точно като пуснах срещу тях, решиха да бият най-добрите в света в момента, нищо че после сиг ще паднат от 3 пъти по слаб отбор, важното е че в точния момент ме закопаха. Последна надежда ми е поне да земат медал, да не било напразно сичко.Очаквам и вашите възклицания как може да пускам срещу България, които няма да ме трогнат.Поздрави !
200
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 11 години
Хайде, български лъвчета!!!Успех и днес да ни донесете срещу Австралия. Да няма отпускане и главозамайване. Стъпка по стъпка, точка за точка - докъдето стигнете.....България е с вас!
199
0
 
0
 
! Отговори
Julaya преди 11 години
По-добре овчари, отколкото кравари!
198
0
 
2
 
! Отговори
Lyubo преди 11 години
Хубаво е да си овчар - гегата е в теб...! А най- хубаво ми беше да им гледам посърналите физиономии след мача!
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, истински мъже!
196
0
 
16
 
! Отговори
М преди 11 години
Браво, Момчета! Заслужавахте това и много повече.. Газете всичко по пътя си и се върнете с медал! Уникална игра на всеки един.
195
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е виновен!
194
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Браво много съм радостен,че победихме поляците те имаха самочуствието.че са върхът на ла==то скапани ку--ви дая си кютат и да си траят там им е мястото с нас немогат да го мерят.Браво на нашите момчета.
193
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво постигна " големия треньор " Радо Стойчев ? Прецака Матей и нищо друго . След два три месеца никой няма да се сеща нито за Стойчев нито за Лазаров .
192
2
 
44
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ако играем така...разумно и разкрепостено,може да бием всеки и да станем олимпийски...шампиони.Поляците си...получиха заслуженото;явно не са зрял отбор и много рано се...помислиха,за супер...звезди.
191
10
 
25
 
! Отговори
Барбигейчо преди 11 години
Бербатов Н:2 - Матей Казийски, като се прави на най-принципен и родолюбив (същото *** и без никаква психика на победител ла*но като кукличката Барби) можеше спокойно да каже - изигравам Олимпиадата и спирам или ВСИЧКИ заедно, като отбор да кажат - спираме, ако няма промени. КочЪТ Данчо инженеро трябва да бъде изгонен с шутове, по това няма две мнения, но Казийски се подведе по акъла на Радко, който НИЩО не можа да направи с такъв отбор
190
6
 
12
 
! Отговори
PD преди 11 години
Стига с този Лазаров. Не разбрахте ли вече. Той е избран за шеф от УС (20 човека - 1/6 от представителите на всички Волейболни клубове в България), които пък са избрани на общо събрание на всички клубове, включително и такива по плажен волейбол. Тези хора са представители дори и на тези създали условията да съществуват Казийски и Стойчев. Успехите в българския волейбол през годините се дължат на правилни и грешни решения на тези хора(мн. ), въпреки интригите и егоизма на отделни звздни индивиди.
189
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dreme mi na smaizera
188
14
 
32
 
! Отговори
Българи юнаци! преди 11 години
Луди ли сте да плюете по Казийски и Жеков? Колко сме викали за тях и сме се радвали.Плюйте без да спрете онова инженерче и дебелия ***, ама тези момчета ги оставете на мира.
187
0
 
2
 
! Отговори
До 192 преди 11 години
192 не виждаш по далеч от носа си.
186
1
 
47
 
! Отговори
Доволен преди 11 години
Стига ми, че вкарахме полските "ВЕЛИЧИЯ" в *** г-з .Да си играят играта момчетата, пък каквото ще да става.
185
1
 
23
 
! Отговори
До овцата преди 11 години
За самонадеяната ОВЦА БАРТМАН поздрави от ОВЧАРИТЕ.Вкараха те в кошарата нали , НАДУТ ПУЯК ?Браво, момчета!
184
8
 
17
 
! Отговори
Tourist преди 11 години
СУПЕР БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ! РРАДУ и фенове "Завинаги един от нас" сигурно реват някъде, Матей загуби мача на живота си, като му целуваше ***. САМО НЕ ПИПАЙТЕ ЖЕКОВ. Той не е извън отбора заради каузата на тези нещастници, а по лични причини. НАПРЕД БЪЛГАРИ!
183
0
 
30
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 11 години
В Е Л И К И !!!!!!!!!
182
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО ЗА ТЯХ СМЕ ОВЧАРИ,ТЕ ЗА НАС СА ОВЧИЦИ С БЕЛИ ГЪ.ИЦИ.