България срази Полша и е на 1/4 финал на Олимпиадата

"Лъвовете" отнесоха съперника с 3:1 гейма
Обновена: 31 юли 2012 16:18 | 31 юли 2012 16:00, Георги Пешев
231
България срази Полша и е на 1/4 финал на Олимпиадата
Цветан Соколов изигра страхотен мач за България. Снимка: Ройтерс

България удари Полша с 3:1 гейма в група "А" на Олимпийските игри в Лондон. По този начин нашите си осигуриха участие на четвъртфиналите на турнира, след като преди това пометоха домакина Великобритания с 3:0 гейма.

Изключителен мач за "трикольорите" изигра Цветан Соколов, който не спираше да изстрелва безпогрешно своите "снаряди" в нападение. Българите играха като истински отбор, а в защита чудесни спасявания направи Теди Салпаров.

В първата част "лъвовете" успяха не само да заличат преднината на поляците, но дори взеха частта с добър аванс от три точки. Нашите изтръгнаха и равностойния втори гейм, в който имаха нужда от цели шест възможности за спечелването му.

След това българските национали се отпуснаха, но във важния четвърти гейм стиснаха зъби и макар да пропиляха пет точки аванс, удържаха победата.

Още новини от Олимпиадата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"а вие плюете Стойчев и Казийски, дори и Жеков. Те са хора признати в целият свят. "Спортисти признати ... а като "хора" всеки има право да си ги оценява. Но ти си твърде *** за разбереш тънката разлика!
160
0
 
5
 
! Отговори
chach преди 11 години
neiskam da se sre6tame samo s ruusnasite.te ni machkat kato plastelin.
159
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че ги няма Стойчев, Казийски е Жеков! Сега отбора щеше да стяга багажа за дома!
158
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много поздрави на герберите и Радо Шишарката, Матея Казията и сие:))) Въпреки усилията не успяха да разбият отбора:))) Браво момчета! Върха сте!
157
7
 
11
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Интересно защо някои от коментаторите плюете срещу Стойчев и Казийски а нищо не казвате за Лазаров и Ганев? И Плачи и Найденов са от екипа на Стойчев а Соколов е от отбора на Стойчев и не играеше за да играе големият интригант Владо Николов. Големите крадци са във федерацията, не са треньорите и играчите. Екскурзиантите от федерацията са повече от играчите и треньорския щаб и всичките са на наши разноски а вие плюете Стойчев и Казийски, дори и Жеков. Те са хора признати в целият свят.
156
1
 
12
 
! Отговори
До172 преди 11 години
Да ти кажа с тях не мачкахме така. Едвам се класирахме дори.
155
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гегата на българите"овчари",удари полските овчици,вирнали главици!!!
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Италия - Аржентина 2:1 (25:17, 21:25, 25:17)
153
1
 
29
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Кеф ,кеф , голям кеф ! Тази победа е най-сладкото отмъщение срещу надутите поляци ! Отнесохме ги точно когато се мислеха за най-добри и то на Олимпиадата ! Велики Соколов и Салпаров ! Всъщност всичко в играта ни се получаваше , защото момчетата играха като отбор и с настроение ! Защитиха честа на България ! Сърдечни поздравления ! Отчитам факта , че съдиите също бяха на ниво и за не ни порязаха както си беше станало гадна традиция !
152
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,браво,браво!!!Напред и нагоре!!!Обичаме ви и ви се радваме ,български момчета!!!
151
2
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !!! преди 11 години
Браво, момчета ! Наказахте високо летящите поляци. Свалихте ги на земята с един хубав, български "селски" шамар ! :)Гордеем се с вас !Велик Цецо Соколов !!! Направо щеше да убие поляците с топката !!!Уникален Теди Салпаров със своите спасявания !Всички бяха невероятни !Щом България е толкова силна без Радо, Матей и Андрей ... Представяте ли си как щяхме да мачкаме с тях ??? Жалко, че ги няма в отбора ...
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, нащее-е-е!Има ОВЦЕ - има и ОВЧЕРИ, нали така полски национали?Е доказахме, че сме от по-добрата страна.
149
2
 
12
 
! Отговори
PD до 7 преди 11 години
Аман от разбирачи празнодумци. Жеков е много добър разпределител, подвижен, с висок отскок, който посреща топката високо и по този начин ускорява атаката. Играе добре на блокада и има силен сервиз. Не случи на посрещачи ( Казийски ), за това играта през центъра не му спори. Останалото са медийни али бали. А на Владо ( Туриста ) му го лепнаха журналята, като преведоха тенденциозно едно изказване пред полска журналистка. Долу лапите от националния отбор *** грабливи. Българи Юнаци
148
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Най-добре е че имаме и млади добри волейболисти.Ако не се главозамаят, треньорът има умна тактика/пр. ако сме се класирали да паднем ако трябва за да си изберем противника/, възтановя ването им след мач е добро,ако не сега....то после ще имат успех.Ако бе с тях и Казийски...още по-добре. Ако си отиде и Лазаров...ще се изчистят проблемите и може да мисли и за повече.
147
1
 
7
 
! Отговори
до Петербург преди 11 години
Спасибо!
146
2
 
13
 
! Отговори
PD преди 11 години
Не слагайте Жеков в интригата и авантюрата на Стойчев и Казийски. Той няма отношение към нея.Даже напротив, трябва са го направим национален герой, заради самоотвержената игра срещу Франция, която ни класира на олимпиадата. Той помогна на Българския национален отбор, защото без него в схемата на Радо се видя, че нямаме шанс. Игра на върха на силите си, и се раздаде до припадък. А отделно до момента не е взел страна в интригата, което му прави чест.
145
6
 
8
 
! Отговори
7 преди 11 години
Добре стана, че футките в отбора се махнаха и се даде истинска възможност на младите момчета. Най-голямата дупка в отбора винаги е бил Жеков - прехвален, лабилен, не играе с центровете. Казисйи бива в атака ама с това аматьорско посрещане почти и статут на железен титуляр пък даже и да го *** от блокади, по-скоро пречеше. За Владо туриста ясно - хванта го двап ъти на блок и е аут до края. Сега с младите и тактика може да се вкара, и смени удачни да се правят - вижда се резултата
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Италия - Аржентина 1:1 (25:17, 21:25)
143
10
 
11
 
! Отговори
ДНЛ преди 11 години
Не забравяйте и колко много от себе си даде Данчо Лазаров за тази победа. Браво и на Данчо.
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!!! Дано късметът да е с тях до края на финалния мач за златото!!!П.П. Ама сме се прочули де. Това е от сайта на евроспорт: Bulgaria's preparations had been nothing short of farcical with their coach and best player quitting immediately after Olympic qualification in a row with federation bosses.