Спортът не е само медали, а спечелени битки!

Плевнелиев поздрави родните олимпийци на прием в Лондон
Обновена: 11 авг 2012 17:19 | 11 авг 2012 16:52,
80
Спортът не е само медали, а спечелени битки!
Снимка: БТА

"Гордея се, че всички български спортисти се борите с воля и характер и най-вече, че показвате спортменство, толерантност и честна игра". С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към състезателите, които присъстваха на приема по повод  "Денят на България", даван от Българския олимпийски комитет.

"Златните момичета", старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева, Ивет Лалова, треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов и други бяха сред гостите.
 
Държавният глава посочи, че най-важното е да се пали желанието към спорта на младото поколение, а много от българските герои в тази олимпиада правят точно това.

"Олимпиадата създава лидери, тя пише история и много от вас вече са герои. Не мога да не отдам заслуженото на доайена на българската делегация, на българския знаменосец – големият Йордан Йовчев. Бих искал неговият пример за упоритост, воля и трудолюбие да се превърнат в емблема на едно ново поколение българи", заяви президентът.

Росен Плевнелиев каза, че спортът не е само победи, спортът е воля и желание за успех, спортът не е само медали, спортът е спечелени битки със себе си и българските атлети доказаха, че са достойни и доказани спортисти.
 
Държавният глава благодари на всички 63-ма състезатели, треньори, федерации, БОК и Министерството на спорта за усилията и желанието да се състезават под българското знаме и да постигат успехи за България.

Президентът пожела успех на спортистите, на които днес и утре предстоят финални състезания. "С вас сме, стискаме ви палци, на добър час, вярвам, че до края на Олимпиадата ни очакват вълнуващи моменти", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да господин Плевнвлиев, спортът не е само победи, но и политическо влияние, реклама и имидж за политиците, и Вие сте живото доказателство за това.За съжаление българският спорт в последните години е една огромна пералня за мръсни пари и незаконно забогатяване.Н тъй като и Вие самият сте незаконно забогатял просто няма да направите нищо за да се промени положението.А и Вашият ментор едва ли би позволил дори да се опитате да направите нещо.Той владее федерациите, БОК и БФС.Тотална диктатура!!!!!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !
52
0
 
0
 
! Отговори
bobisg преди 11 години
А и освен строенето на зали и масовостта на спорта,трябва да има професионализъм след това,да се отсеят най-добрите,тези,които могат и ще станат шампиони.Трябва да има правилни методи за трениране,модерни бази,треньори,правилни методи за възстановяване и т.н.Тази Олимпиада беше слаба,няма какво да говорят глупости.За това не са виновни спортистите,които съм сигурен,че дадоха всичко от себе се.Трябват оставки на шефове на БФС,БОК и другите виновни за сегашното състояние на спорта.
51
0
 
0
 
! Отговори
bobisg преди 11 години
Естествено не става само с построяването на зала.Да не говорим,че проекти за стадиони,колкото искаш,обявяват даже дата за първа копка,но до момента нищо особено няма.Най-важното е спортът да има масовост,децата да тренират при нормални условия,да се поощряват,а вместо това те едва пускат лифтовете на Витоша.Как от София да излезе скиор,къде да кара ски всеки ден?А и друго-колко басейни има в София,а и в другите големи градове?В колко училища има?Трябва да има много повече басейни,игрища и т.н.
50
0
 
0
 
! Отговори
boza преди 11 години
Da vzeme nashijat "mnogouvazhavan" prezident da prati edna delegacia v Afrika ,che da razbere kak taka neznaini durzhavi vadjat takiva zlatni olmpiiski sportisti i togava da mi govori za specheleni bitki i oste ne znam kakvo
49
0
 
0
 
! Отговори
boza преди 11 години
nestata s bulgarskijat sport ne sa tragichni ,te sa beznadezhdni
48
0
 
2
 
! Отговори
as преди 11 години
В Рио няма да имаме и толкова участници колкото сега и тогава падението ще е ужасно
47
0
 
3
 
! Отговори
Д-ра преди 11 години
Роске, миличка стига се изказва! Нашите не спечелиха най-важните битки, за това млъкни и не се изказвай, тази илимпиада е венеца на вашето управление а именно пълна трагедия за нашето представяне!НЕ спечелихме най-важните битки!
46
1
 
12
 
! Отговори
БОЙЧО преди 11 години
ГЕРБ СА НЕКАДЪРНИЦИ. ББ УПРАВЛЯВА - 2 МЕДАЛА НА ЦЯЛА ОЛИМПИАДА! СТАНИШЕВ УПРАВЛЯВА - 5 МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ. ГЕРБ Е ВРЕДЕН ЗА СТРАНАТА! ВЪН!
45
0
 
5
 
! Отговори
алоооооооо преди 11 години
нЕма страшно,бай боце ше им даде по един тиквен медал на Фвички екскурзианти-НЕ ВИЗИРАМ СПОРТИСТИТЕ,а на спортистите по Идна снимка,да си я гледат и да му се радват!Как съсипа държавата и спорта!Много успешно-кой да спортува бе-за почти без пари да се мъчи и да се лишава от всичко ...с по някакви мизерни заплати-*** нЕма пари,а за чантаджиите-ИМА!!!Една зала спорт не прави!!!Един лудогорец фуДбол не прави!*** една тиква може да съсипе всичко...
44
0
 
9
 
! Отговори
Вън продажниците преди 11 години
Мръсно продажно управленческо тъпоглаво семе. Вие еничарите на Българлия разорихте не само икономиката, но и вашата коронна област - спорта. Където и да се обърнеш, на всяко кресло седи *** с еполети или без еполети. Гащник, чиито долни *** се виждат, че горните незавързани, ама от сой просташки. ***, вървете си от всяко кресло. Стига сте ни мачкали и баламосвали. Нищо не става от вас. Доказахте го.
43
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 11 години
"на българския знаменосец - големиЯ Йордан Йовчев"...Защо предимно неграмотници стават " журналисти" ?
42
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Протоколно и *** прием.Иповод да потрошиме още малко пари, защото никой няма и представа. колко пари се харчат за да се готвят проектоолимпийците, колко от тях печелят квота и колко са спечелилите на тази Олимпиада.За да се вдигне Й.Йовчев и да се яви на съзтезание , защото след него няма гимнастици, няма дори и деца запалени от него, за какво говориме? За младите , чернокожи футболисти, албанци, украинци, това ли е младото поколение?Наистина прием, за да задоволим егото си.
41
1
 
13
 
! Отговори
смях преди 11 години
така де като сме провал във всичко така ще говорим.у на плевнята дето два пъти вече ходи до лондон за наша сметка и на крадливите гербаджии дето няма сектор в който да не са провал
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И каква спортна политика се води в България?*** налива милиони в мутренски футболни отбори и се пъчи и удря в гърдите,а резултатите- нула разделена на две!Тук- таме някоя измъчена победа и то благодарение на саможертвата на спортиста!!! Но това не им пречи с плявата да се появяват на олимпиадата и да бълват огромни глупости,като че ли са поставели космически рекорди!
39
1
 
14
 
! Отговори
Аз съм българче преди 11 години
..."Спортът не е само медали, а спечелени битки!"-Поредната простотия и липса на адекватна преценка-като няма медали,как ние "тъпите и недоволни"от посредствеността българи,да разберем коя битка е загубена и коя спечелена.Омръзна ми да прикриват некадърността на нашите спортисти /простете-туристи/ с гръмки фрази и изтъркани клишета.Вчера го казах-когато искаш титлата,стискаш душата в зъбите,излизаш на тепиха като лъв-и си я вземаш!Нашите не са за там-резил!!!
38
0
 
18
 
! Отговори
народа преди 11 години
и какви спечелени битки .Мисля че битката в спорта е спечелена когато си спечелил медал а тук нещата са съвсем други .Няма медали и това е истината .Всичко това е плод на политиката на правителството .Хаоса е пълен не само в спорта но и в държавата .Цирка е пълен а мизерията ежедневие Евала управляващи
37
0
 
22
 
! Отговори
треньор преди 11 години
Незапомнен провал ! Само с желания и усилия не става . Такова слабо представяне нямаме в цялата олимпийска история . В нормалните държави при подобни случаи , цялото ръководство на спорта си заминава , а у нас отчитаме добро представяне . Некадърници !
36
0
 
26
 
! Отговори
Робин Худов преди 11 години
Всичките курортисти( без Станка) бяха доволни и казаха, че за Рио пак са там. Рио си е супер, часова разлика и ще "трябва"4-5 дена по-рано да пристигнат за аклиматизация, времето е по-добро, ще направят някой и друг плаж, някоя не ангажираща връзчица в Олимпийското село. Почвам да се замислям дали да не почна да тренирам стрелба с лък или само стрелба(дисциплини дал Бог) и да изкарам и аз 2 седмици (и не само) на държавна издръжка.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си изкарат едно състезание по бухалки(бейзболни), нямат равни