Спортът не е само медали, а спечелени битки!

Плевнелиев поздрави родните олимпийци на прием в Лондон
Обновена: 11 авг 2012 17:19 | 11 авг 2012 16:52,
80
Спортът не е само медали, а спечелени битки!
Снимка: БТА

"Гордея се, че всички български спортисти се борите с воля и характер и най-вече, че показвате спортменство, толерантност и честна игра". С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към състезателите, които присъстваха на приема по повод  "Денят на България", даван от Българския олимпийски комитет.

"Златните момичета", старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева, Ивет Лалова, треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов и други бяха сред гостите.
 
Държавният глава посочи, че най-важното е да се пали желанието към спорта на младото поколение, а много от българските герои в тази олимпиада правят точно това.

"Олимпиадата създава лидери, тя пише история и много от вас вече са герои. Не мога да не отдам заслуженото на доайена на българската делегация, на българския знаменосец – големият Йордан Йовчев. Бих искал неговият пример за упоритост, воля и трудолюбие да се превърнат в емблема на едно ново поколение българи", заяви президентът.

Росен Плевнелиев каза, че спортът не е само победи, спортът е воля и желание за успех, спортът не е само медали, спортът е спечелени битки със себе си и българските атлети доказаха, че са достойни и доказани спортисти.
 
Държавният глава благодари на всички 63-ма състезатели, треньори, федерации, БОК и Министерството на спорта за усилията и желанието да се състезават под българското знаме и да постигат успехи за България.

Президентът пожела успех на спортистите, на които днес и утре предстоят финални състезания. "С вас сме, стискаме ви палци, на добър час, вярвам, че до края на Олимпиадата ни очакват вълнуващи моменти", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е изкара си поне и той заедно с цялата ни хилава олимпийска делегация една хубава ваканция. Я си организирайте един турнир по белот (или по-добре черен петър че белота може и да сложен за някои) или по издрънкани глупости и ги впишете в графата "спечелени битки"
33
0
 
26
 
! Отговори
ООООО преди 11 години
1972г Мюнхен - 9-то място 21 мед.(6 зл.)1976г Монреал - 7-мо място 22 мед.(6 зл.)1980г Москва - 3-то място 41 мед.(8 зл.)1988г Сеул - 7-мо място 35 мед( 10 зл.).........Медалите нямали значение........
32
4
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха, преди 11 години
колкото са вече "златни момичета"-та, толкова и плевнята е успешен президент!гарантирано от ГРОБ! :(
31
2
 
29
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Толкова долу не сме падали.Нямат ли малко срам поне?!
30
0
 
25
 
! Отговори
но комент преди 11 години
само преди месец футбола ни се провали тотално, стигна абсолютното дъно.боби михайлов и компания обаче ни лук яли, ни лук милисали!
29
4
 
33
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Вместо сериозен анализ за причините за тоталния крах на българския спорт- празни приказки,напълно в стила на ГЕРБ.Спорта е национална политика-за здравето на нацията, за самочувствието на нацията.Вместо да дрънкат празни приказки да си дават оставките министера на спорта, олимпийски комитети, БФС.Видя са каква са я свършили - само са изяли парите, без грам работа.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ - .едали с медали
27
4
 
25
 
! Отговори
олимпиец преди 11 години
Абе хора, вие милост нямате ли бе? Къде да иде човека? Откак Бойко го назначи за президент, жена му е сърдита и не го пуска в къщи! И оттогава обикаля президентчето по света немил-недраг...Да го ожалиш..
26
5
 
24
 
! Отговори
За плювалници преди 11 години
Защо така бе ***?Яд те е,че и ти не си в Лондон за да си правите фелациото с некадърното ни президентче!Не били важни медалите, а спечелените битки!!! От това по-глупаво изказване може само *** да каже!Или плявата си мисли,че може да се печели и с фалшишфикации,като неговото избиране за президент!
25
2
 
24
 
! Отговори
хахах преди 11 години
гроздето високо , та за това кисело.....бълг.нал.поговорка....излагацияяяяяпълна...и стига сте се самолигавили и заблуждавали........всичико е пропаднало.....
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха,въздух под налягане!!!Гарантирано от ГЕРБ
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е Бойко да си прибере президенчето от Лондон !
22
12
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
БРАВО НА НАШИТЕ МОМЧЕТА И ДА НЕ СПЕЧЕЛИМ ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ НИЕ СИ ГИ ЗАСЛУЖИХМЕ И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ГО ВИДЯ, НОВИЯТ НИ ОТБОР Е НОМЕР ЕДНО МЛАДИ, СИЛНИ МОМЧЕТА, ТЕ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ ЗА ВБЪДЕЩЕ А ТО Е ПРЕД НАС. УСПЕХ УТРЕ ЗА БРОНЗА!ЧАКАМЕ ВИ ДА СЕ ПРИБЕРЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
21
2
 
39
 
! Отговори
xxl преди 11 години
Незабавни оставки на Нейков,Костадинова,Михайлов и всички ***,който отговарят за спорта в тая държава.Претърпяхме тотален крах и на Олимпиадата и във футбола! Преди само в борбата взимахме по 5-6 медала,а сега изпратиха 10 смешници и една жена,която да ги отсрами.Ами бокса,щангите,стрелбата? На ниво единствено са худ.гимнастика,Йовчев и волейболистите.Да,ама на следващите игри Станка Златева,Йовчев и Пулев няй-вероятно няма да ги има и тогава,какво ще е оправданието?!
20
3
 
14
 
! Отговори
Винету преди 11 години
олимпийците да се изпратят да трамбоват магистралата ,аз казах ХАУ ! а спортните шефове ще ходят да копат ръчно тунел под Шипка!
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аааа и първата дама Бойка Борисова беше с президента, но вече се прибра малко сърдита в Банкя да гледа успехите в Лондон по тв.
18
21
 
5
 
! Отговори
плювалници преди 11 години
Питате тука и плюете колко други президенти били там. Ами много са, президента на Словения е там, Путин е там, Германския президент също беше там, Израелския щеше да ходи но се отказа.... така че плюещи *** - президентии официални лица там има много.
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, този президент член на олимпийската делегация ли е, на екскурзия ли е или вече е емигрилал.
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудно ми е какво прави този помашки *** пет дни в Лондон?Колко Президенти от други страни са оставили държавната работа и си мандахерцат ташаците на олимпиадата?Доколкото знам -нито един,а нашия *** като емблема на българския "спорт"!
15
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставки на Борисов и Плевнелиев заради срамното представяне.