Спортът не е само медали, а спечелени битки!

Плевнелиев поздрави родните олимпийци на прием в Лондон
Обновена: 11 авг 2012 17:19 | 11 авг 2012 16:52,
80
Спортът не е само медали, а спечелени битки!
Снимка: БТА

"Гордея се, че всички български спортисти се борите с воля и характер и най-вече, че показвате спортменство, толерантност и честна игра". С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към състезателите, които присъстваха на приема по повод  "Денят на България", даван от Българския олимпийски комитет.

"Златните момичета", старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева, Ивет Лалова, треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов и други бяха сред гостите.
 
Държавният глава посочи, че най-важното е да се пали желанието към спорта на младото поколение, а много от българските герои в тази олимпиада правят точно това.

"Олимпиадата създава лидери, тя пише история и много от вас вече са герои. Не мога да не отдам заслуженото на доайена на българската делегация, на българския знаменосец – големият Йордан Йовчев. Бих искал неговият пример за упоритост, воля и трудолюбие да се превърнат в емблема на едно ново поколение българи", заяви президентът.

Росен Плевнелиев каза, че спортът не е само победи, спортът е воля и желание за успех, спортът не е само медали, спортът е спечелени битки със себе си и българските атлети доказаха, че са достойни и доказани спортисти.
 
Държавният глава благодари на всички 63-ма състезатели, треньори, федерации, БОК и Министерството на спорта за усилията и желанието да се състезават под българското знаме и да постигат успехи за България.

Президентът пожела успех на спортистите, на които днес и утре предстоят финални състезания. "С вас сме, стискаме ви палци, на добър час, вярвам, че до края на Олимпиадата ни очакват вълнуващи моменти", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ и РП е крайно време да разберат, че само с асфалт не става
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На наглите герберасти пак ''***'' са им виновни.Ако бяхме се представили добре Мутрата и *** щяха да се побъркат от снимки с победителите, а сега се чудят как да ни убедят, че провалите са победа.Олимпиадата е поредният провал за герб.Незабажни оставки за спортния министър и председателя на БОК.А голямата мутра догодина сами ще я изритаме!!!!
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-слабата олимпиада за България от 1952 г.
11
5
 
30
 
! Отговори
тъжно преди 11 години
каквато държавата такъв и президента
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този усмихнатия вместо да седне с хората (на които плащаме не малки заплати) и да направят стратегия за спасяването на българския спорт, да могат децата да тренират, да се развиват да стават личности, а не да *** и наркомани..този взел да ми предава чалъми и да ме омайва с приказки колко сме добре!... какво ме топли мене че не побеждавам и печеля, защото съм имал силен дух и воля?? Все едно шефа ми на края на месеца да каже "Този месец ще вземеш половин заплата, но пък имаш силен дух и воля!"
9
7
 
28
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Този *** защо не си седи тука, ами трябва да ни излага и той?!Кой друг президент е там да "надъхва"?
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът не е до спортистите ами до лаладжиите...ако има медали сме почти богове, пък ако няма, то сея разбираш ли медали не ни трябвали...
7
30
 
5
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Прав е господинат ПРЕЗИДЕНТ.
6
4
 
46
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Смешнико аз съм тренирал 11 г. лека атлетика, нещо което ти не можеш изобщо да си представиш какво означава. Ние не "плюем" хората които представят страната ни, ние плюем по робската психика, която се опитват да ни наложат тези заради които твоя живот и на твоите деца ще бъде скотски! С какво са по-добри другите от нас? Да не би да имат по 4 крака и 6 ръце? Психиката ни е пораженческа защото всеки ти казва че толкова можеш! Да ама в Сеул имахме 35 медала! Можеш ли да проумееш изобщо какво говоря
5
2
 
46
 
! Отговори
спортяга преди 11 години
станахме за смях на тази олимпиада бе помакчо,какви спечелени битки са ти в празната кратуна!!!
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не казва че трябва да победим цял свят. Победихме Великобритания през 1988 и бяхме 7-ми. Факт е че се превърнахме от една от най-спортните нации в света в една от най-дрогираните. Нямаме едно злато. А иначе минимума преди 20 години беше 8-9 златни медала. Прави си изводите колко сме зле. Щом пращаме пенсионери на Олимпиада това само показва ще бъдещи поколения спортисти в Рбългария няма.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уж четири години се готвят и после..ми не ми беше ден,айде бе.
2
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние българите отдавна показваме толерантност и честна игра - за това всички останали ни го слагат на два ката, за това ядем *** на европа, купуваме техните коли и дрехи втора употреба и гледаме много да слушкаме за да не ни се скарат и да напишат хубав доклад за нас! Аз не мога да приема че сме 57-ми по медали след като в Сеул бяхме 7-ми! И не мога да приема смешници да ми казват че това ни били възможностите, да се радваме на малкото и да си налягаме парцалите! Това е робско!
1
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позор за България на тая Олимпиада а той ми говори колко важни били спечелените битки. Аз като гледам ние само губим. Къде ги е видял тия спечелени битки - сигурно в НС, ама не и на Олимпиадата.