Държавата раздава 1 310 000 лв. премия на олимпийците ни

Най-много ще приберат волейболистите ни - 750 хиляди лева
14 авг 2012 17:37, Красимир Ангелов
143
Държавата раздава 1 310 000 лв. премия на олимпийците ни
Волейболистите ни бяха посрещнати като герои при прибирането си от Лондон. Снимка: БТА

Волейболните ни "лъвове" се прибраха в България от Лондон, а в Министерството на спорта вече подготвят олимпийските премии на отделните ни представители, въпреки не особено сполучливото представяне.

Най-голям бонус ще получи точно волейболния ни тим, който игра на полуфинал и ще вземе 750 000 лв. При отборите бонусът се определя по сложна формула, в която основният състав взима 90% от премията, която за четвърто място е 50 000 лв.

В Лондон нито един български спортист не успя да спечели златен медал и голямата премия от 200 000 лв., която два пъти по-висока от тази в Пекин.

Станка Златева ще получи за сребърното си отличие 120 000 лв., а бронзовият медалист Тервел Пулев - 100 хил.

На опашката за премии са и спортистите, заели пето място. Боксьорите Детелин Далаклиев и Александър Александров, щангистите Иван Марков и Милка Манева и борецът Радослав Великов ще приберат по 40 хил. лв.

Eто и пълният списък с премиите на спортистите ни:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
премия по 50к за 4-то място, и 40 за 5-то ... вие луди ли сте бе ?!
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиите за медали трябва да са според заплатите на народа и стандартите ни...баси мяфията !
61
2
 
1
 
! Отговори
Someone преди 11 години
hahaha tichno taka dami i gospoda , produljavaite da zavijdate i fakta che nashite олимпийци sa poluchili pari da vi razqjda v stomasite , zashtoto tova zaslujavate zavistlivi tvari , te za nasheto budeshte , daite podkrepa i s chista suvest da napravite neshto polezno za okolnite i vas lichno !Всичко се връща !!!
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала по добре на олимпииците отколкото на депутатите и ***.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как ги раздават тия бонуси бе...някои хора нямат какво да ядат а те раздават хиляди с нули...баси държавата !
58
1
 
7
 
! Отговори
оптимист- ха ха преди 11 години
Принципа е веруюто на Левски : Ако печеля - печеля само аз ,ако губя ,губи целият български народ.
57
5
 
4
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Браво Тервеле, голяма работа си батка ... БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ !
56
4
 
25
 
! Отговори
никоя преди 11 години
един момент! държавата раздава премии на спортистите? за какво? за най-слабото представяне на Бг от как съществува олимпиадата? не, аз като изряден данъкоплатец не съм съгласна моята държава да раздава пари за никакви резултати! по тази логика редно е да бъдат дарени с премии всички които им живее в тая смотана, *** и скапана помийна яма, наречена България.
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако има олимпиииска дисциплина по бъркане в носа, философстване и всичкознание, всички медали ще бъдат запазени за винаги за редовите българи крепостни селяни с вакум между ушите.
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви премии?Къде са медалите?Само два!Медалистите да си вземат премиите , а останалите - НЕ!Защо не ме разходихте и мен до Лондон , и аз да взема някой премийка?
53
0
 
15
 
! Отговори
кандидат-шампион преди 11 години
Ако имаше олимпийска дисциплина ОЦЕЛЯВАНЕ, половината българи щяхме да сме олимпийски шампиони.Спортистите не ги коментирам, но е сигурно, че и те имат по една уста.
52
1
 
10
 
! Отговори
Чепа преди 11 години
Нито стотинка за тези туристи.Ако имат съвест да ги дарят веднага тези пари!
51
3
 
9
 
! Отговори
гаргара преди 11 години
сега разбрахте ли, защо на нашите пишман-спортисти им е през *** дали ще спечелят илли не медал на олимпиадата? тя премийката им гарантирана...от ГРОБ :(НАГЛЕЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ, ДРУГО НЕ МОГА ДА КАЖА ЗА ТУРИСТИТЕ!
50
3
 
12
 
! Отговори
До Учуден преди 11 години
Така е, съгласен съм, но дане би пък хората, които всекидневно работят по 8+ часа не правят нищо? Ако го няма електричаря, водопроводчика, лекаря, учителя и т.н., то ти какво ще правиш? Нали се сещаш, че тези спортисти всъщност получават заплати, които са резултат от твоя, моя и на всички останали работещи и плащи данъци, труд. Така че по-леко с коментарите и нападките към хората. Трябва да им се заплаща, но всичко трябва да е умерено.
49
3
 
2
 
! Отговори
anon преди 11 години
пак е нещо. следващия път - премиите да са х2.
48
1
 
4
 
! Отговори
tikva07 преди 11 години
Наште спортисти може медали да нямат, но АЗ имам плакета от Данчо Йовчев. Защото лично с моя държавен бюджет плащам на тия спортисти подготовката. Цецо, къде ми е плакетата?
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки спортист който толкова много е тренирал, че е *** кръв вечер след тренировките, си заслужава премиите. За фурболисти които падат от македония се дават милиони за бронзов медалист боксьор който кърви ежедневно се дават хиляди. Футбола в България е вреден за родния спорт.
46
1
 
12
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Аз пък като запознат ти казвам,че заплатата от федерацията не е единственият им доход.Почти всички от тях се водят към системите на МВР и БА откъдето взимат офицерски заплати.Взимат от спонсори,от участия,доста спортисти имат и бизнес,така че не ги изкарвай сиромаси.Генерал Нонка Матова живее на една пряка от мен,ако й видиш двореца ум ще ти зайде.
45
10
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
Интересни хора са българите. До вчера всички се радваха, когато нашите спортисти се класираха сред първите места в съответните дисциплини, а сега щом чуха за премиите, веднага мнозинството започна да недоволства/завижда! Защо? Нима тези хора не полагат много повече усилия в подготовка, отколкото 99% от нас в офиса (или където и да е другаде)? И то в продължение на дълги години! Хубаво е да участваш за олимпийският принцип и да представиш България, но хлябът е с пари! Оценявайте труда на хората!
44
0
 
8
 
! Отговори
? преди 11 години
толкова много пари на калпак, при условие, че не спечелиха нито един свястен медал???ми след 4-ри години тогава, юруш на туристите към Рио :(

Спонсорирани публикации