Вавринка спря устрема на Гришо

15-ият в света обърна първата ракета на България
10 май 2013 08:51, Елка Василева
160
Вавринка спря устрема на Гришо
Григор Димитров. Снимка: Reuters

Швейцарецът Станислас Вавринка спря устрема на Григор Димитров и го елиминира в третия кръг от силния "Мастърс" в Мадрид, стигайки до успех с 3:6, 6:4, 6:1.

15-ият в световната ранглиста показа изключителна физическа издръжливост за разлика от Гришо, който усещаше умора и това си пролича в третия сет.

В 1/4-финалната фаза швейцарецът ще срещне Жо-Вилфред Цонга, а Димитров ще се отдаде на известно време почивка.

Срещата започна по прекрасен начин за първата ракета на България и нашето момче стигна до първите си точки за пробив при 2:1 гейма в своя полза.

Хасковлията имаше аванс от две точки за пробив и успя да се възползва от първата такава, за да пробие швейцарския си противник.

За съжаление на българина неговият опонент също стигна до две точки за пробив.

Гришо успя да ги спаси, но швейцарецът стигна до трета такава след уникално разиграване. При поредното дълго разиграване Димитров изкара топката в аут и пробивът бе върнат.

При 4:3 българинът стигна за втори път в първия сет до две точки за пробив. Първата точка бе спасена, но при втората Вавринка направи много сериозна грешка. Така Гришо стигна до аванс от 5:3 и сервиране за сета.

Младата надежда на световния тенис затвърди пробива си и спечели първия сет в мача с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, като Григор не спираше да изумява със страхотните си изпълнения на корта.

Двамата си взимаха подаванията, но при 3:3 след няколко изморителни минути нашето момче стигна до точка за пробив.

Вавринка от своя страна спаси точката за пробив, а след това с две поредни точки взе подаването си и дръпна с 4:3.

Швейцарецът стигна до два сетбола при 5:4 в своя полза след две непредизвикани грешки на българина. Той се възползва от първия такъв и спечели сета.

Третият сет започна отново равностойно, но при 2:1 в своя полза Вавринка стигна до точка за пробив. Той успя да се възползва от нея и стигна до аванс от 3:1.

Преднината на швейцарския тенисист набъбна с още един гейм, след като затвърди пробива си. Надмощието на Вавринка продължи и той стигна и до втори пробив, с който стигна до аванс от 5:1. След това си взе подаването на нула и спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Гришо за победата му над Джокович. Няма нищо срамно или лошо в загубата му от Вавринка, това не е случаен играч, а доста добър и физически силен и издръжлив тенесист, който от години е в топ 20 и е бил в топ 10.Очевидно е, че Гришо има таланта да е в топ 10, а може би и да е номер 1 някой ден, но е очевидно, че все още му липсва физическа подготовка, за да издържи на топ равнище цял турнир срещу най-добрите. Джокович беше така, смениха му зоба и стана терминатор. Време е и за Гришо.
82
1
 
8
 
! Отговори
Оня преди 11 години
Евала на Гришката :) игра страхотен тенис ... падна ама голяма работа ;) тепърва ще вдига класата си още :) ... а за хейтърите ***!
81
11
 
1
 
! Отговори
Cleo преди 11 години
Стига толкова на Аскувския ***. Хайде сега обратно да клати дъртите пачи за да изкара стотинки за семки! Казах!
80
6
 
5
 
! Отговори
:))) преди 11 години
По принип, в цял свят хората се гордеят със семействата си и това което правят за тях(например да работят). Гришо прави хубави неща, но най-вече за себе си. За мен сервитьора който ми носи бирата е направил повече отколкото който и да е спортист. Вярвам, че си сменяте чипа, но го правите много бавно и мъчително...............Ти *** ли си или да?Такива глупости си написал, че не е истина просто..:)))Незнам за чиповете на хората, ама твоят е безвъзвратно увреден...:)))
79
4
 
3
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
браво на Гришо, страхотен талан, липсва му психика и манталитет. Във втория сет нашия го изтърва имаше геймбол за пробив при 3:3 ама онзи се взе в ръце и сгази злощастния Гришко
78
1
 
7
 
! Отговори
до Стоян Петров преди 11 години
Ние сме малка държава и ако се разтърсиш, всеки е роднина с другите! Заради Григор, Пиронкова, Лалова на нас българите в чужбина не гледат само като на крадливи роми!!! Пък ти се радвай на сервитьора! Явно твоето семейство не е част от нацията, не ние, ти си смени чипа!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 123 Технически Шарапова е номер 2 в женския тенис в момента
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова много българофоби в един сайт трудно се срещат!!! Аз пък се гордея с народа си, с миналото си, с българите, прославили името на страната ни!!! Явно това много дразни хора, които искат да ме мачкат и обезличават, за да призная нечие чуждо превъзходство!
75
4
 
3
 
! Отговори
ас преди 11 години
Само българин може така да злорадства при неуспех на българин! И пак само българи изпадат в *** еуфория при някакъв български успех. Затова нищо не се докарва до добър край!
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тцЪ:Да бе, много млад, почти детенце. Млади, годево, бяха Бекер, Агаси, Сампрас, когато станаха шампиони.
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 85:Какъв край на Дунава бе, *** го смърсиха в 3-ия кръг.
72
5
 
1
 
! Отговори
фен преди 11 години
До 78:Сложих ти плюсче, защото вярно казваш за българските футболисти. НО, Федерер е етнически немец от Чехословакия, а играе за Швейцария, така че, не ми го сочи за патриот. Не одобрявам Каратанчева, но ми се струва, че и Гришо ще се продаде, ако Швейцария, например, та даже и Русия (дано се лъжа) ми предложат пари и кариера. това обаче, едва ли ще стане, защото психиката му е слаба.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се удавиш на края на Дунава
70
1
 
3
 
! Отговори
яд ме е преди 11 години
Гришо го изпусна вотрия сет, правеше некви тънкажи през цялото време и чак към края го понатисна, ама оня се измъкна, ядоса и накрая "наби". Сам си е виновен за загубата. Доста тъпо.
69
4
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
По принип, в цял свят хората се гордеят със семействата си и това което правят за тях(например да работят). Гришо прави хубави неща, но най-вече за себе си. За мен сервитьора който ми носи бирата е направил повече отколкото който и да е спортист. Вярвам, че си сменяте чипа, но го правите много бавно и мъчително.
68
10
 
3
 
! Отговори
До Хвалещите :))) преди 11 години
ХАХАХАХАХАХА ,много се радвам ,че накрая го свалиха от звездите в които го бяхте качили вие дето го хвалихте под път и над път.Ай сега хвалете го хахахахахахахахаха уууууууууууууууууууууууууууу
67
1
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Пиронкова продължава да прави пачки, ха ха ха....
66
4
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Все пак, браво на Гришо. Още е млад, има да се учи А на плюещата *** долу - ***!
65
0
 
9
 
! Отговори
ДО 40 преди 11 години
За футболистите от 94 аз респект нямам - оказаха се (повечето) жалки ***, ЛАКОМИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ. За това на спортистите мястото им НЕ Е В ПОЛИТИКАТА поне във България. Лечков, Михайлов и др. *** излезнаха доста скъпи за едното 4-то място. А на Гришо само успехи , както всички виждаме когато става нещо от теб ИГРАЕШ ЗА РОДИНАТА СИ (Григор, Федерер,Джокович) ако НЕ става се продаваш като стока (Каратанчева - просто става и за други неща, особено там където отиде :)
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dimitrov = Pironkova ! Nikakva razlika ! Macha s/u Djokovich ste si ostane varha v karierata mu ! Nai mnogo niakoi pat da bie niakoi drug goliam koito go podceni. Top-10 silno se samniavam !!!