Вавринка спря устрема на Гришо

15-ият в света обърна първата ракета на България
10 май 2013 08:51, Елка Василева
160
Вавринка спря устрема на Гришо
Григор Димитров. Снимка: Reuters

Швейцарецът Станислас Вавринка спря устрема на Григор Димитров и го елиминира в третия кръг от силния "Мастърс" в Мадрид, стигайки до успех с 3:6, 6:4, 6:1.

15-ият в световната ранглиста показа изключителна физическа издръжливост за разлика от Гришо, който усещаше умора и това си пролича в третия сет.

В 1/4-финалната фаза швейцарецът ще срещне Жо-Вилфред Цонга, а Димитров ще се отдаде на известно време почивка.

Срещата започна по прекрасен начин за първата ракета на България и нашето момче стигна до първите си точки за пробив при 2:1 гейма в своя полза.

Хасковлията имаше аванс от две точки за пробив и успя да се възползва от първата такава, за да пробие швейцарския си противник.

За съжаление на българина неговият опонент също стигна до две точки за пробив.

Гришо успя да ги спаси, но швейцарецът стигна до трета такава след уникално разиграване. При поредното дълго разиграване Димитров изкара топката в аут и пробивът бе върнат.

При 4:3 българинът стигна за втори път в първия сет до две точки за пробив. Първата точка бе спасена, но при втората Вавринка направи много сериозна грешка. Така Гришо стигна до аванс от 5:3 и сервиране за сета.

Младата надежда на световния тенис затвърди пробива си и спечели първия сет в мача с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, като Григор не спираше да изумява със страхотните си изпълнения на корта.

Двамата си взимаха подаванията, но при 3:3 след няколко изморителни минути нашето момче стигна до точка за пробив.

Вавринка от своя страна спаси точката за пробив, а след това с две поредни точки взе подаването си и дръпна с 4:3.

Швейцарецът стигна до два сетбола при 5:4 в своя полза след две непредизвикани грешки на българина. Той се възползва от първия такъв и спечели сета.

Третият сет започна отново равностойно, но при 2:1 в своя полза Вавринка стигна до точка за пробив. Той успя да се възползва от нея и стигна до аванс от 3:1.

Преднината на швейцарския тенисист набъбна с още един гейм, след като затвърди пробива си. Надмощието на Вавринка продължи и той стигна и до втори пробив, с който стигна до аванс от 5:1. След това си взе подаването на нула и спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Както беше писал един преди време - дано само Григор Димитров да не се превърне във Валери Божинов на тениса! Че вместо да се готви за мача с Вавринка, той си прави чики-рики с Маша.Логично - не можа да изкара и до края на втори сет...
102
2
 
2
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
до 112 Защо смяташ, че обещанието ми да му напъхам нещо е заплаха и агресия? И ти откъде знаеш, че това не е хубаво? Не исках да го казвам, но момчето до което пиша е минало под дъгата. Така, че уважаема госпожице не се месете в мъжките работи. Не ги разбите тези работи(а и няма как да ги разберете).
101
3
 
2
 
! Отговори
Оня преди 11 години
Давай Стояне, кажи си всичко ;) излей си душата :) още можеш ощеее :) не знам какво ти пречат *** .. ти си имаш всичко за което може да се мечтае ;) биричка, жена, тапети на цветя, ново казанче в тоалетната, чехли адидас... трипластова тоалетна хартия даже .. гъзаар ;) акаунт у фейса ... абе рай
100
6
 
3
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
И ДА ДОБАВЯ САМО БСП!!!!!!!!!!!!!!!АКО ИСКАТЕ *** ДА СТАНЕ НОМЕР 1, НЕ ЧЕ МИ ПУКА..САМО БСП-ТО ПРАВИ МНОГО ЗА СПОРТА
99
2
 
3
 
! Отговори
Оня преди 11 години
Замлъкна Стоянчо ;) чак ми залипсва малоумщината му :D ееех :D дано да не ме търси че... жална ми майка хахах
98
2
 
3
 
! Отговори
Цеца Втория Кръг преди 11 години
Искам и мен да намачкаш,Гришо ! :(((((
97
4
 
3
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Да бе да, ще се занимаваме със спорт, култура, кино, балет, опера, театър, наука, деца индиго, биологични храни, фън-шуй, ин и ян и . А когато се срещнем ще се питаме, ама що така *** ни изяждат. Отговора е елементарен-защото не им пука за Гришо.
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Григор Димитров е най-добрият български тенесист в момента!Поклон момче!Благодаря за радостта ,която ни носиш!Бъди здрав и знай,че ще имаш още много ,много успехи на корта!Голям си...един от най-големите!
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gledah , Gregor nemache sili da igrae.Naverno Charapova go e rabotila zela nost. Um nema tova momche, inache e talantliv.Moje bi nekoga ste poumnee.
94
1
 
4
 
! Отговори
брррр преди 11 години
До 106 Искаш ли да те намеря, да напъхам IQ-то си на определено място у теб и да променя мнението ти на 180 бградуса............Ама г-не защо е тази агресия?:)))Изказахте едно негативно мнение за Григор (наречен ***), а когато към вас така се отнесат и вече почвате със заплахите..:))Щом си позволявате да обиждате, следва да приемете факта, че и към вас ще има ответни обиди..Понимаеш молодец?:)))
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
108, сори
92
0
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Минус по грешка. С простаци и радио не се спори, остави го сам да се излага. Поста му под 106 , стоян петров /нарочно с малки букви/ е показателен за първосигнално мислене.
91
1
 
5
 
! Отговори
Oня преди 11 години
до Стоян ПетровЛеле рядко се среща такава ограниченост :) доста сериозни капаци имаш на мирогледа :) гледай си биричката и *** и всяка вечер си лягай с първа програма. Хората които имаме и други потребности ще си губим времето със спорт и театър и кино и концерти.. нищо че само ни обогатяват душевно ;) ще го преживеем... ***!
90
4
 
1
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
До 106 Искаш ли да те намеря, да напъхам IQ-то си на определено място у теб и да променя мнението ти на 180 бградуса.
89
4
 
3
 
! Отговори
:))) преди 11 години
деята ми беше, че за вас важните сте Вие и Вашите семеиства. Вие обаче държите на ***. Съжалявам, че се опитах да ви убедя в собствената Ви значимост, а не в Дришовата. А в света от спорт никой не се интересува. Явно кравите в Швейцария са по-важни от хората в България. Там не разрешиха на Шумахер да ..........Спри да пишеш бе човек!:))Още повече затъваш, още по-големи тъпизми ръсиш, разбрахме че си с много ниско IQ, ама няма нужда да го показваш постоянно..:))
88
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Аз пък, ако ги срещна двамата със Шарапова ще ги поря като риби(и двамата са симпатяги). Обещавам.
87
6
 
3
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Идеята ми беше, че за вас важните сте Вие и Вашите семеиства. Вие обаче държите на ***. Съжалявам, че се опитах да ви убедя в собствената Ви значимост, а не в Дришовата. А в света от спорт никой не се интересува. Явно кравите в Швейцария са по-важни от хората в България. Там не разрешиха на Шумахер да направи писта за малък самолет, защото ще смущава кравите на съседа си, които са на пасището. Като толкова го харесвате, пуснете му. Аз не желая.
86
3
 
10
 
! Отговори
успокойте топката! преди 11 години
Явно доста еничъри, разни със сини венци и други малцинствени елементи са налазили тук..:)))Не ми пука, кеф ми е..злобата никога не може да е водеща за мен, паднал от 15 в света и какво?Това е спорта...Важното е, че расте и ни носи радост и гордост...Всяка победа е положителен знак за света, че дори и загуба, ако е достойна и зрелищна..Какво да слушат само за *** ни, дето почнали да крадат жици от гарите ли?И новините им да започват-заловиха 10 български граждани (добрия вариант) или 10 бъ
85
6
 
2
 
! Отговори
s2000 преди 11 години
Маша го е изморила и се издъни...гледа и той от футболистите и ше си пропилее таланта момчето ако тръгне по к#рви
84
1
 
9
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Всички чуждестранни коментатори говорят за Гришо като за сензацията на сезона, заедно с японеца. На някои хора им плащат, за да плюят по безспорния успех на нашето момче. Целта е да имаме ниско самочувствие, да нямаме национална гордост, за да може по лесно да се кланяме на чужди "авторитети". Всеки, който мачка националното ми самочувствие, не ми мисли доброто!.........Абсолютно точен коментар!!!