Вавринка спря устрема на Гришо

15-ият в света обърна първата ракета на България
10 май 2013 08:51, Елка Василева
160
Вавринка спря устрема на Гришо
Григор Димитров. Снимка: Reuters

Швейцарецът Станислас Вавринка спря устрема на Григор Димитров и го елиминира в третия кръг от силния "Мастърс" в Мадрид, стигайки до успех с 3:6, 6:4, 6:1.

15-ият в световната ранглиста показа изключителна физическа издръжливост за разлика от Гришо, който усещаше умора и това си пролича в третия сет.

В 1/4-финалната фаза швейцарецът ще срещне Жо-Вилфред Цонга, а Димитров ще се отдаде на известно време почивка.

Срещата започна по прекрасен начин за първата ракета на България и нашето момче стигна до първите си точки за пробив при 2:1 гейма в своя полза.

Хасковлията имаше аванс от две точки за пробив и успя да се възползва от първата такава, за да пробие швейцарския си противник.

За съжаление на българина неговият опонент също стигна до две точки за пробив.

Гришо успя да ги спаси, но швейцарецът стигна до трета такава след уникално разиграване. При поредното дълго разиграване Димитров изкара топката в аут и пробивът бе върнат.

При 4:3 българинът стигна за втори път в първия сет до две точки за пробив. Първата точка бе спасена, но при втората Вавринка направи много сериозна грешка. Така Гришо стигна до аванс от 5:3 и сервиране за сета.

Младата надежда на световния тенис затвърди пробива си и спечели първия сет в мача с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, като Григор не спираше да изумява със страхотните си изпълнения на корта.

Двамата си взимаха подаванията, но при 3:3 след няколко изморителни минути нашето момче стигна до точка за пробив.

Вавринка от своя страна спаси точката за пробив, а след това с две поредни точки взе подаването си и дръпна с 4:3.

Швейцарецът стигна до два сетбола при 5:4 в своя полза след две непредизвикани грешки на българина. Той се възползва от първия такъв и спечели сета.

Третият сет започна отново равностойно, но при 2:1 в своя полза Вавринка стигна до точка за пробив. Той успя да се възползва от нея и стигна до аванс от 3:1.

Преднината на швейцарския тенисист набъбна с още един гейм, след като затвърди пробива си. Надмощието на Вавринка продължи и той стигна и до втори пробив, с който стигна до аванс от 5:1. След това си взе подаването на нула и спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Залагам веднага,че до най-много 2 години Гриша ще е в тройката,а Корда е бил добър тенисист,но никога велик.Второ не си призна скоро а веднага след Аустралиа опън в който го хванаха с допинг и това беше преди много години,но все пак явно поне си прочел нещо щом знаеш за Петер Корда.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
толкова добар техника - и толкова слаба психика. А вавринка приложи номерата на Джокович - ***
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички чуждестранни коментатори говорят за Гришо като за сензацията на сезона, заедно с японеца. На някои хора им плащат, за да плюят по безспорния успех на нашето момче. Целта е да имаме ниско самочувствие, да нямаме национална гордост, за да може по лесно да се кланяме на чужди "авторитети". Всеки, който мачка националното ми самочувствие, не ми мисли доброто!
60
25
 
7
 
! Отговори
Бесен преди 11 години
Хасковският *** Дришу донесе неизлечим срам на страната ни! Не смята ли тоя ром след позорната загуба от ВаравинкЪТЪ, да се откаже най-накрая от тениса, и да започне да окопава лозе?
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашето момче беше на ниво в първите два сета, а после се отказа. Трябва много да се работи с него по мотивацията, но и това ще се изгради във времето. Иначе си е талант! Чакаме следващия турнир. С тебе сме Гришо!
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САм се би. Водеше с 6-3 , 3-3, допусна да го направят 3-4 след един дълъг гейм и изтърав мача.....психиката му е слаба при 6-3, 4-6 спря да играе
57
2
 
7
 
! Отговори
фен преди 11 години
До 66: Съгласен съм с тебе, но Вавринка НЕ Е ШВЕЙЦАРСКО ИМЕ, а словашко или чешко. Мисля, че и Федерер е по произход немец от Словакия или Чехия (и възлюбената му е розово словашко прасенце). Така че, селските номера в същност не са швейцарски патент. Сещам се и за безбройните футболисти-"швейцарци" от Анадола и Арабията.А Гришо е психически НЕУСТОЙЧИВ. Това е.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Швйцарският грозник много ме издразни снощи.Във втория сет когато Григор го мачкаше се започна със селските номера,за да се накъса игата.Първо започна да се разправя със съдията по веме на игра,после викна някакъв да му масажира врата...За съжаление,тези накъсвания повлияха на играта на Григор,очевидно е ,че трябва да се работи още върху пхихическата устойчивост
55
0
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
Ясно, отговорихте ми на въпроса в постинг 50, един от друг по-жалки сте. Срам за името "българи".
54
4
 
4
 
! Отговори
фен преди 11 години
До 58:Не бе, ***, палячото си ти. Нито си помирисвал ракета, нито има нещо в тиквата ти. Кои са ти "най-големите"? Федерер ли? Ами, той си е просто една *** с ОГРОМНИ крайници, пригодена за днешните настилки и топки. А Сампрас БЕШЕ голям в НАЧАЛОТО на кариерата си. После, стана селски тарикат, който на мачовете с Агаси се правеше на болен, стомахчето го болеше, докато го разконцентрира. Това, ако не са селски номера, какво са бе, разбирач нещастен?
53
0
 
6
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Пожелавам на всички ***,парапитеци и питекантропуси от рода на 57,някой ден детето ви да напише след величава победа "I love you dad" на камерата.Но храня дълбоки подозрения,че вашите ще ви носят храна под стълбището с този вид възпитание.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз се радвам за Григор и се гордея,че е българин!Голям талант е и му пожелавам много успехи,дано скоро да започне да бие всички,той има потенциал!Едно нещо обаче някак малко ме дразни в него,всичките му постове във фейсбук и обръщенията му към неговите фенове са все на английски!Ноле,Надал всички пишат и се обръщат към феновете си освен на английски и на родните си езици!Някак си хубаво ще бъде да пише на родният си език от време на време!Това е,успех му желая и дано не забрави откъде е тръгнал!
51
0
 
5
 
! Отговори
mi_mi преди 11 години
До Анонимен Много ... си прав, Анонимен! А също ще добавя, че Гришо се държи много по-улегнало от повечето му коментатори. Чест му прави цялостното му поведение - сдържан, упорит, не си вири носа като някои напълно незначителни, но попаднали в публичното пространство фигури ...
50
7
 
6
 
! Отговори
фен преди 11 години
До нечовек 53:Залагаш ли 100 000 лв., че Гришото ти НИКОГА няма да е в първата тройка на световния тенис? Не защото играе лош тенис, а защото е хасковски селянин от България - с повреден МАНТАЛИТЕТ. На времето, ВЕЛИК тенисист като Петр Корда не успя, поради СОЦ. МАНТАЛИТЕТА (наскоро си призна, че е взимал и допинг), а нашият е просто СЛУЧАЕН *** в тениса. Не че ми харесва, но това е ИСТИНАТА. Другото са педераски лигавения.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** още не се е изказал по темата
48
0
 
8
 
! Отговори
само успех преди 11 години
Браво Гришо.Успех момче.Може да сме само една шепа българи, които ти се радваме, но от сърце.Нагоре, нагоре и само напред!
47
0
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
сложи си ник антифен
46
1
 
11
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Има време,момчето е на 21.Подари ми чудна нощ след победата над Ноле и вчера игра добре,но в главата му има още много бръмбари и пеперуди най-вече.Скоро Гришо че е в тройката.Благодаря,че има тук таме някой свестен българин,а не са само тези лаещи неудачници по сайтовете.Успех Гришо да си харчиш с кеф заработеното с труд и талант
45
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам устрема на *** и Пироня все е до 2-ри кръг.
44
0
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
............... простака е непобедим.