В Атлетико: Вия ще замести Фалкао както трябва

"Отдавна искахме да го вземем", признава президентът на тима Енрике Сересо
9 юли 2013 13:44, Друми Георгиев
0
В Атлетико: Вия ще замести Фалкао както трябва
В Атлетико са оптимисти, че Вия ще се справи. Снимка: Ройтерс

С привличането на Давид Вия в Атлетико Мадрид считат, че ще си осигурят достатъчно солиден голмайстор след раздялата с Радамел Фалкао.

Столичани постигнаха доста изгодно споразумение с Барселона за трансфера на нападателя, като за първата му година в отбора ще платят едва 2,1 милиона евро. Сумата може да се увеличи максимум до 5 милиона.

“Това е много важна новина за отбора. Отдавна искахме да привлечем Вия и смятаме, че в негово лице си осигуряваме добър заместник на Фалкао” заяви президентът Енрике Сересо.

“Той е роден голмайстор, а освен това още няколко години ще бъде на много високо ниво. Много сме доволни от сделката и в икономическо отношение. Много отбори го искаха и да го вземем за подобна сума е страхотен удар” добави той.

Според каталунските медии основно при трансфера се е оказало желанието на Вия да продължи да играе в Испания. Затова е предложения от Тотнъм и Фиорентина, които са били много по-изгодни да Барса, са били отказани.

Сересо отказа да назове следващите имена, които ще дойдат на “Висенте Калдерон”, но селекцията на Атлетико ще продължи предвид участието на отбора в Шампионската лига.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Давид Вия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари