Клоп: Продължаваме да мечтаем

"Не ни беше лесно срещу Наполи, но ги победихме заслужено"
27 ное 2013 10:26, Красимир Ангелов
0
Клоп: Продължаваме да мечтаем
Снимка: Reuters

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп даде интервю пред официалния сайт на клуба след успеха с 3:1 срещу Наполи снощи.

Един от героите в сянка за "жълто-черните" бе халфът Свен Бендер. Сърцатият полузащитник бе принуден да запълва дупката в защита, а през първото полувреме получи удар в лицето. Оказа се, че носът му е счупен. Бендер обаче не пожела смяна, а изигра пълни 90 минути.

"Как е възможно Свен Бендер да играе толкова добре със счупен нос? Големият проблем с него беше със спирането на кървенето. С оглед представянето му на терена, беше важно той да продължи да играе. Той изигра супер-мач. Смени на няколко пъти фланелката си заради кървенето. Към края дори нямаше друга фланелка за него и взехме една от фенския магазин", започна Клоп.

"Хенрих Мхитарян? Той трябваше да научи много неща: доминиращия стил на игра, успоредно с манталитета. Мики схвана нещата по-бързо, отколкото други нови попълнения през последните години. Това е процес на развитие. Както в дербито с Шалке, той изигра много силен мач. Той е човекът, който прави разликата.  И снощи я направи. Трябва да направим така, че да виждаме това от него във всеки мач", продължи наставникът.

Той бе категоричен, че никой в отбора му не е покачил напрежението преди мача. "Ние искаме да продължим да изживяваме мечтата си в Шампионската лига. Сега ситуацията изглежда по-лесна за нас, но трябва да спечелим в Марсилия."

"Ние бяхме наясно, че това ще бъде вълнуващ мач, но не очаквахме толкова много голови възможности. Пропиляхме голяма част от тях, но Рейна също направи страхотни спасявания. Ние се трудихме здраво и постигнахме напълно заслужена победа. Въпреки това Наполи беше труден противник и на нас не ни беше никак лесно."

"Зарадвах се, че Роман Вайденфелер опази аванса ни от един гол в ситуацията с Игуаин, а малко след това стана 2:0 за нас. Това беше една от ключовите сцени. Всички бяхме изключително концентрирани - играчите на терена, хората извън игрището... Наполи трябваше да промени играта си след втория ни гол и ние се възползвахме."

"Шансовете ни да продължим на елиминациите? Със сигурност са по-големи, отколкото преди мача срещу Наполи. Но все още нищо не е решено в групата. Хубавото е, че Арсенал също все още не се е класирал. А ние трябва да изиграем добър мач в Марсилия", заяви Клоп.

Още новини от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари