Клоп: Мачът довечера е като финал за нас

"Горди сме, че достигнахме дотук", обяви наставникът на Дортмунд
11 дек 2013 11:49, Друми Георгиев
0
Клоп: Мачът довечера е като финал за нас
Клоп определи мача срещу Олимпик Марсилия като "финал". Снимка: Ройтерс

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп описа предстоящото гостуване на Олимпик Марсилия като "финал".

"Жълто-черните" имат нужда от задължителна победа довечера, за да гарантират мястото си в елиминационната фаза на Шампионската лига.

Въпреки това те могат да се класират за 1/8-финалите с равенство и дори със загуба, в зависимост от резултата на срещата Наполи - Арсенал.

"За нас мачът тази вечер е като финал и ние достигнахме до него преди две седмици, когато победихме Наполи", сподели Клоп.

"Беше много трудно да победиш италиански отбор, който се нуждаеше само от една точка, за да се класира напред. Това би била трудна задача за всеки един тим по света. Но ние успяхме да го направим."

"И сме много горди от това. Сега имаме шанса да се класираме за следващата фаза в тази толкова трудна група и затова съм щастлив. Гледаме положително преди мача довечера."

"Контузията на Шахин не е проблем. Проблемът идва от времето, което му е необходимо за възстановяване. Ще видим какво ще е състоянията му на заключителната тренировка. Няма да рискуваме с пускането му в игра, ако не е готов. Но ще бъде добре ако играе", добави Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари