Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от НОТИФИКАЦИИ
Осъдена на затвор заради COVID: Освободиха китайски журналистка след 4 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 6 дни
Защо продажните медии продължават да мълчат и да не задават въпроси на политиците Защо въпреки зверствата на украинските нацисти 2014 година в Донбас нашите политици ги подкрепят
252
0
 
3
 
! Отговори
Пак казвам преди 6 дни
Важно е и качеството.Не само количеството.Това важи както и за войниците,така и за оръжията с които воюват.
251
3
 
3
 
! Отговори
На свършок преди 1 седмица
Как да няма войници Украйна? 1 милион украинци в призивна възраст са зад граница. Съвсем друг е въпросът ,че не искат да умиргат за бандеровците. Русия прави методично това което е обявила - методично треби бъндерските въшки и тия вече са на свършок.
250
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Една Maймуна преди да изяде един орех си го мери oтзад за да види ще може ли да излезе. Украинчетата да си бяха премерили Русия преди да започнат да я предизвикват.
249
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук е пълно с руски матрьошки - ***.
248
1
 
16
 
! Отговори
Член шести преди 1 седмица
"Украйна нямала достатъчно войници за 1000 км фронт". Ми да има.
247
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тая статия е манипулативна и изпълнена с лъжи, украйна има армия, която охранява много по-голям фронт - може да ги видите на 1ва линия на слънчака как се справят
246
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държава Украйна няма. Порошенко и Зеленски продадоха плодородната земя на Блекрок, по-хитрите украинци избягаха в ЕС. Вижте що народ храним по Черноморието. Изкупиха апартаментите в комплексите и цял ден яки и здрави млади украинци си седят в скъпарските кръчми с паркирани отпред скъпи джипове.
245
1
 
30
 
! Отговори
Да де преди 1 седмица
Руснаците искат да си подсигурят Крим по суша и ако може да вземат целият излаз на Черно море, това им е програма максимум. А и да махнат зеленски и мераците за влизане в нато. Малки имперски амбиции. Стига сте се правили на ощипани моми, че западняците не процедират така? Целият запад си е основан на колонизаторски политики, включително и САЩ
244
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Войска ще има все по-малко в Украйна ... както се знаеше от самото начало на конфликта - до последния украинец.
243
1
 
28
 
! Отговори
колко да си бавнораз преди 1 седмица
Сами си го изпросиха,нон стоп бомбандиране на жилищни райони в Белгород ,после накуп погребаха 32 човека в оня блок и на руснаците им изкипя,а за капак се оказа че са и откраднали парите за отбранителни съоръжения,няма воиска и няма въоръжение .Влезнаха им с 2 000 похота от 80 000 групировка,без танкове и ги смляха,сега като доидат другите не ща и да помислям
242
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямат войска няват и оръжие, ама имат Зеленски.
241
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
след 30 години промиване на мозъците в украина почти не са останали нормални и мислещи хора,чак е плашещо.Кафявата чума им е прояла мозъците и са изгубили чувство за реалност
240
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Урковците вече нямат войска,ако продължават с фашистките си малоумия скоро няма да имат и държава.Голяма част от днешното население на усраина не са хора,а побеснели животни.
239
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна приключи. Укрите вече разбират, че да си "партьор" на САЩ е по-опасно, отколкото да си враг
238
4
 
57
 
! Отговори
До Пробивач 230 преди 1 седмица
Явно само ти не си гледал картата на света напоследък. Дали Русия има нужда от още територия? Как мислиш? И явно следиш конфликта много отблизо, след като за над 2 години не си разбрал, че целта не е да се завземе Украйна или някаква територия. Защо, според теб, навсякъде се тиражира броят на загиналите руснаци, но на запад никой не иска да обяви броя на загиналите украинци? Хора, вие слепи ли сте за случващото се в тая война. Не ви разбирам, честно.
237
39
 
4
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
И в знак на признателност към руските ти сладури ще полетят хиляди букети с цветя.На руснаците дали ще им бъде добре да бъдат остъклени особено тия от хунтата на путин.Даже ако положението е толкова наречено точно те ще очистят твоя кумир.Аза путинофилите тук не ми се мисли какво ще последва
236
4
 
35
 
! Отговори
До Коко преди 1 седмица
Един пряк конфликт Русия - НАТО и Европа отива в небитието! Щото чичко Вива ще ни пусне ядрената бонба и ще приключи веднъж завинаги с НАТО, както Американците приключиха с Япония! Прочети си пак историята!
235
46
 
8
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
Защо нито един червен плъх не е прочел мемоарите на маршал жуков където то прави признания че хитлер буквално ги е размазал 1941г и ако не е била огромната военна помощ и храни са щели да обърнат хода на войната на мукавей.Ситуацията в Украйна е подобна, така че не пребързвайте червенушковци.И при един пряк конфликт нато с русия всички проруски пропагандисти гарантирано ще се озоват като чужди агенти и голяма част изловени заради националната сигурност и получат заслуженото.Възмездието ще дойде
234
23
 
3
 
! Отговори
Fil преди 1 седмица
Жалко, много жалко за Украйна....