Шумахер със сериозна травма на главата след падане от ски

Седемкратният световен шампион във Формула 1 е в болница
Обновена: 29 дек 2013 18:03 | 29 дек 2013 17:28,
40
Шумахер със сериозна травма на главата след падане от ски
Снимка: архив, Reuters

Седемкратният световен шампион във Формула 1 - германецът Михаел Шумахер, е получил сериозна травма на главата след падане при каране на ски.

За това съобщават британските средства за масова информация, а малко по-късно го потвърдиха и френски медии, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал в град Мерибел, разположен в департамент Савой във Френските Алпи. Според френския телевизионен канал "Европа - 1" 44-годишният Михаел Шумахер е със сериозна черепно-мозъчна травма и е настанен в болница във френския град Гренобъл.

Според "Европа-1" Шумахер се е пързалял на ски заедно със своя 14-годишен син, подхлъзнал се е и е паднал, като е ударил главата си в скрит под снега камък.

"Полицията направи оглед, а Михаел бе закаран с хеликоптер в болница, каза по-късно Кристоф Жерниньон-Льоконт, директор на ски пистата в Мерибел. Шумахер си е ударил главата в камък, но за щастие е носел каска. Помощта е пристигнала за по-малко от десет минути. Шумахер бе шокиран и малко разтърсен, но бе в съзнание. Вероятно става въпрос за контузия на главата, но не е нещо сериозно", каза още директорът.

Забина Кем - прессекретар на Михаел Шумахер, направи официално съобщение за инцидента: "Михаел е получил травма на главата по време на частно посещение във Френските Алпи. Закарали са го в болница и сега му оказват професионална медицинска помощ. Молим да се отнесете с разбиране за това, че ние не можем сега непрекъснато да съобщаваме за здравето на Михаел. По време на падането той е имал каска и той не е бил сам". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Михаел Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
JANA преди 10 години
****STIGA STE PISALI GLYPOSTI***NEKA SE POMOLIM SA TOSI GOLJM 4OVEK***NIE SME S TEB BRAT4E***
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шумахер ме може да се предаде от такава нелепа случка. Вярвам в него!СИЛЕН СИ, ШУМИ!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проверете в сайта на Deutsche Welle‎, новината е на първа страница... "The driver was reported to be in "critical" condition, according to the French television news station BFM-TV. The local newspaper Le Dauphine Libere also reported that the 44-year-old's condition had worsened. "
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В кома е :(((( Дано се пребори!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига бе...вярно ли Шумахер е в кома?
20
3
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
До 28. Момче, не се шегувам, с такива трагедии майтап не си правя. Бог ми е свидетел. Ако знаеш западен език, както например аз знам немски, влез в новините и прочети.Лека ти нощ и със здраве!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 27то хубаво да проявяваш чувство за хумор, но не ти се получава. Имаш много да учиш докато усвоиш драматизма.
18
3
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Лекарите се борят за живота на Шуми, положението му се е влошило драматично. Има сериозна опасност за живота му. Дано оживее момчето, още е много млад! На всеки един от нас може да се случи подобно нелепо падане...
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 25Това за Шумахер да се бъзикаш е малоумно!
16
2
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
По немските новини съобщиха, че Шумахер е в кома.
15
2
 
4
 
! Отговори
една преди 10 години
Номер 23: оо, не обръщай внимание. Те жените, носещи галени мъжки имена са все такива. Между другото, някой знае ли друга държава в света, където да има женско име Петя? :) За незнаещите - Петя е галено на Петр в Русия.
14
3
 
5
 
! Отговори
слънчице преди 10 години
До Анонимен2001 стана инцидентът, а не 2002 ;)
13
2
 
5
 
! Отговори
sgag преди 10 години
e nashte medii vikat ser travma, lekarite vav franciq kazali che ne e mnogo seriozno.. POSLEDNO ?
12
6
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 14Само не можах да разбера, защо професионалист като Михаел Шумахер трябва да се откаже от състезание, защото брат му е катастрофирал???Ти *** ли си?
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 14А замислилял ли си се, че просто от щаба на Ферарри не му бяха съобщили на Михаел, че именно брат му е катастрофирал тежко? Михаел ли е виновен в случая или щабът му?Хайде да си завреш манипулациите в на майка си у ***.ата! Става, нали?
10
2
 
3
 
! Отговори
do 8 преди 10 години
GRUMNI SE
9
10
 
8
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Шумата беше добър от 1994 до първото му отказване. Пилоти легенди са други.Да се оправя хайвана , пилот който не спря дори при жестока катастрофа на брат си не може да е велик и легенда. Това е безчовечност.
8
13
 
8
 
! Отговори
Газ преди 10 години
Само Найджъл Менсъл. (Точка)
7
5
 
22
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
Не бъдете толкова дребнави... Едва ли има световен шампион в който и да е спорт, без да е прилагал някой друг номер... Това различава Шампионите от обикновените спортисти! първите са готови на всичко, само за да победят! Това е духът на победителя! А Шуми е един от тях! плюйте го, колкото искате, но 7 титли са си 7 титли!!! Кралят на Ф1!
6
6
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Юлианов, че Шумахер прилагаше мръсни номера е факт, но те бяха още в младите му години при първите му 2- 3 титли. Но не можеш да отречеш гениалното му каране през годините, особено когато Ферари и Макларън бяха с изравнени възможности.Спомняш ли си титаничните битки с Хакинен, който караше за Макларън? А на дъжд Шумахер беше господарят! Там си личи вече колко велик пилот си. На дъжд нямаше Хакинен, нямаше никой...Шумахер беше тоталният господар!