Феноменалният Вавринка прекърши Надал

Швейцарецът спечели първа титла от Големия шлем с 3:1 сета
Обновена: 26 яну 2014 22:34 | 26 яну 2014 14:32, Веселина Йорданова
52

Вавринка и Надал се поздравяват след мача. Снимка: Ройтерс

Станислас Вавринка сътвори нещо грандиозно, след като спечели Откритото първенство на Австралия. Той постигна първата си победа над Рафаел Надал, като го направи с 6:3, 6:2. 3:6, 6:3.

Преди този мач Матадора имаше 12 поредни победи над швейцарския тенисист, в които не бе загубил нито един сет.

Резултатът от днешния финал обаче бе сериозно повлиян от травма в областта на кръста на Надал, която му попречи да покаже най-доброто от себе си.

Рафа пострада във втория сет и въпреки че доигра мача на болкоуспокояващи, той не успя да се противопостави на швейцареца.

С този триумф Стан направи грандиозен скок в световната ранглиста и ще бъде от утре номер 3 в нея.

Сънародникът на Федерер направи нещо изумително в Мелбърн през този сезон, след като елиминира и световния номер 2 Новак Джокович, който бе тотален хегемон в този турнир през последните три години.

Освен това победата е първа за Вавринка срещу настоящ номер 1 в света, като преди това швейцарецът имаше 15 неуспешни опита.

Стан е вторият швейцарец, който печели този турнир след Роджър Федерер, а това е първата му титла от турнир от "Големия шлем".

Подробности четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РъФа на снимки 4-5-6 е като малко дете на което са му взели шоколада.Този е свикнал всичко да му идва от раз и ще бере много ядове.В живота такова поведение има много висока цена която трябва да се плати.Не можеш ли да губиш, спукана ти е работата.А този определено не може.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И още една "справка".Никой освен Джокович не е пробил сервис гейма на Вавринка на този турнир ( не броим *** номера на испанеца).Нито Робредо който е 18-ти в АТР, нито нито Бердих който е 7-ми в АТР.Така щеше да е и с мавъра ако не беше правил ***.ФАКТ!!Казах и преди.Освен Джокович НЯМА кой да бие Вавринка на бърза настилка в момента.И то при условие че Джокович трябва да е в значително по-добра форма от колкото е в момента.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
45Ракетата за тенис не е като гегата с която подкарваш овцете ЧОБАНИНО!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
45И поради очевадноста на факта че си *** от село и не знаеш кое и къде да прочетеш ще ти покажа колко ди ***.Вавринка на 22 години( колкото сега е Насришо )е бил ....... ОСМИ където е и сега.Ще ти кажа и още нещо.*** като стане на 28 (годините на Вавринка )ще бъде 108-ми.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казвам ти ***.СПЕЧЕЛИЛИТЕ ТУРНИР от ГШ по възраст:Дел Потро на 20 години.Джокович на 20.Надал на 19Анди Родик на 21Федерер на 21Марат Сафин на 20Лейдън Хюит на 20Карлос Моя на 21Майкъл Ченг на .......17Борис Бекер на 17Матс Виландер на 17Бьрн Борг на 17И т.н.А Насришо ..... НИКОГА!Е тва е ИСТИНАТААре бегай да доиш козата че ще изпукат от глад чавеата.***
43
4
 
1
 
! Отговори
ne4o преди 10 години
ти като разбираш...каши ми вавринка на 21 години на кое място е бил в ранглстата.....бил ли е тогава безпреспективен тенесист....сега е на 28
42
1
 
2
 
! Отговори
42 преди 10 години
Като казвам "зала" имах предвид бързите настилки.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
41Мавъра не е направил нищо сърцато и по-различно от обикновено.Като изключим камуфлажа с "контузията" до който не му се налага да прибягва често.С Насришо също имаше контузии при това ДВЕ но не искаше медицинско лице на корта.Просто знаеше че и с един крак ще отнесе самозванеца.Виж тук нещата бяха РАЗЛИЧНИ.Усети че Вавринка го МАЧКА и започна с *** номера.Иначе, той винаги играе добре но залата не му е силната настилка а и не е във върхова форма.Та не виждам кое му е сърцато то??
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам на кое се кефя повече: на това, че размазаха тоя мавър или че имаше толкова сърцата игра- удоволствие беше да гледам мача!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
34От дИе си би?Кога Ста гражданин?Гат замина за Испания ли?Да те светна селски.Испанците както и италиените са основно ***.По-малки *** от балканците НО ***.Не случайно Испания е пълна с бг провинциалисти.Допада им селското в Испания.Така че ...... знаеш си.Виж си ЕГН-то.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАТАДОРА от Пиренейте го матираха
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На полуфинала с Бердих, Вавринка НЕ допусна нито един пробив.Същото щеше да е и с РъФа ако испанският *** не му беше извъртял пунта с контузията.В момента САМО Ноле ако е в отлична форма може да победи Вавринка в зала.Никой друг.
36
5
 
7
 
! Отговори
Да преди 10 години
Вавринка е ТИПИЧНО швейцарско име.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина не вярвах че вавринка ще победи Надал и то точно на финал от Големия Шлем.Само адмирации за швейцареца! Истински боец!Не случайно си е татуирал на лявата ръка цитат..който гласи нещо от рода" Пбедиха ме пак, аз опитвам отново. Побеждават ме пак и аз опитвам отново и никога няма да спра да се боря!" Това си го е татуирал след като 13-14 поредни пъти е падал от Джокович.Браво СТАН! Ти успя!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе нямам нищо против, *** кви са тия плачковци, и нашия, и Надал, ега ти емоциите, аре по мъжки бе. ни пари, ни жени, ни нищо им липсва. аре моля, по мъжки. дай да ревеме. Машенка ше те утеши бе Гришка.ааааа. кво да кажат момчетата по военните мисии, тия мамини синковци, бре.
33
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина отново си показа боклучавия характер и почна да плюе, селяни прости
32
2
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
кАК БОЛИ!!!НАДАЛ МУ Е МНОГО ГАДНО!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25Като гледам как боравиш със статистиката ти предлагам да кандидатстваш за коментУр по евроспорт. Там точно такива *** шарани ги събират.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам как боравиш със статистиката ти предлагам да кандидатстваш за коментУр по евроспорт. Там точно такива *** шарани ги събират.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
29Ха-ха, не знаех че Франция е на Балканите.А муровете са за теб и жена ти.Като сте отишли да СЛУГУВАТЕ е нормално и да ви подават муровете от време на време,Все пак сте слуги..... като турските гастербайтери в Германия.Исто ***.