Лео Меси задмина Ди Стефано

Аржентинската звезда на Барселона настигна Раул
17 фев 2014 08:42, Друми Георгиев
0
Лео Меси задмина Ди Стефано
Меси отново започна да вкарва. Снимка: Ройтерс

Изглежда, че Лео Меси навлиза във форма точно за най-важната част от сезона. Суперзвездата на Барселона се отчете с нови два гола при победата над Райо и така изпревари легендата на Реал Алфредо ди Стефано по голове в първенството.

Аржентинецът вече има 228, с което се изравни на третата позиция във вечната класация с най-добрия реализатор в историята на Кралския клуб – Раул Гонсалес. Пред него вече остават единствено Уго Санчес, който е с 234 попадения и Телмо Сара с 251.

За каталунците обаче е много по-важно това, че той има 5 гола в последните 3 мача на състава и 6 в последните 5, като от тях не вкара единствено на Реал Сосиедад в първия мач от полуфиналите за Кралската купа. В реванша отбеляза, а освен това реализира и срещу Валенсия и Севиля (2).

Сметката му през кампанията се увеличи до 24 попадения в 27 срещи, като 13 от тези голове са в първенството. Засега той е на 6-а позиция при голмайсторите в Примера за сезона, като изостава от Гриезман (Реал С) и Бензема (Реал М), които имат по 14 гола, Алексис Санчес, който е с 15 и лидерите Диего Коста – 21 и Кристиано Роналдо – 22.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БарселонаЛионел Меси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари