Олимпийският огън загасна

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити
Обновена: 23 фев 2014 22:56 | 23 фев 2014 21:15,
184

Снимка: БТА

22-рите зимни олимпийски игри бяха официално закрити с пищна церемония. Церемонията на олимпийския стадион "Фишт" бе изгледана от около 40 000 зрители на живо. Тя беше открита с химна на Русия и бе посветена изцяло на руската култура.

Домакините показаха чувство за самоирония, повтаряйки нарочно гафа от откриването с неотворилия се пети олимпийски кръг.

Първи своето знаме изведоха състезателите на Русия, победители в класирането по медали. Домакините бяха решили всички техни шампиони заедно да носят руския флаг под възторженото приветствие на публиката на Олимпийския стадион.

След това започна Парадът на спортистите. 2686 атлети се бориха за разпределението на 98 комплекта медали. Никола Чонгаров бе знаменосец на България.

На стадион "Фишт" имаше и изпълнение на корейски артисти, като препратка към следващите Зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьончан.

На заключителната церемония главни действащи лица бяха талисманите на игрите в Сочи - снежният леопард, мечката и заекът. Осемметровите леопард и мечка се поклониха и на сцената се появиха 800 деца от детски хор със запалени свещи в ръце и започнаха да пеят знаменитата песен "До свиданья, Москва", която звучеше и на церемонията по закриването на летните олимпийски игри в Москва през 1980-та година.

Осемметровият бял мечок Мишка се приближа към чашата с олимпийския огън и започна да духа  огъня, а в същото време децата загасиха своите свещи.

Олимпийският огън угасна, а от дясното око на мечока Мишка потече огромна сълза . И така, олимпийският огън в Сочи угасна, а зимната олимпиада е вече история.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Олимпийски игриСочи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2024 г. летни олимпийски игри в Москва.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народопсихолога ви направи пореден адски мощен, но същевременно и много интелигентен ***. Както е неговия стил. Поздравления г-н Народопсихолог.
88
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДимаЗащо бягат ли ? Защото могат да си го позволят. Защото имат парите и ходят където си пожелаят. Ти нямаш парите и не можеш да си позволиш. Затова и си седиш тук беден и безработен.
87
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДимаСАЩ приемат всякакви *** и терористи, които Русия им подарява с удоволствие.
86
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пореден великолепен коментар на народопсихолога. Наистина е прав. Прав е за ***, които са необразовани, безработни и бедни. И единствената им радост в безпаричното им ежедневие е да хейтват. Хахахаха аре в гроба, бедняци.
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДимаПодготвят ги да правят бизнес със Запада и за шпионаж.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мизерийката започва, радост народна -медали :)
83
15
 
8
 
! Отговори
Дима преди 10 години
До 104 - Ами защо руснаците бягат от държавата си ? Не им ли е добре във "Великата" Русия ???? На всичките им олигарси децата учат в Щатите, Англия ....защо ? Ама иначе Русия е "велика" ...баси изтърканото клише пффф . А на тези , който ми я хвалят им пожелавам да карат само лади и москвичи !
82
5
 
13
 
! Отговори
народопсихолог преди 10 години
Абе ***, къде си тръгнал да държиш сметка на велика Русия колко пари и защо ги е дала. Ще дават колкото си пожелаят. Защото ги имат. А ти ги нямаш. Ти си беден и нямаш пари. Те имат и си правят каквото поискат. А ти *** можеш само да седиш беден, да цъкаш с език и да надничаш в чуждата паничка. Еххх ***, ***....
81
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 93Ти що не оставиш народа на Русия да се коси за тая работа, а? Или нещо не ти се връзва в схемите за мизерията в Русия гледката на извънземното олимпийско село и веселите, свободни и чакащи на опашки руснаци, купуващи с пачки билето по 200 кинта, за да гледат състезанията!
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДимаЕми те от мизерия изкупиха половин България и вече къде иде човек по света, само руски туристи около него! Чак дразнят вече!
79
1
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 10 години
Приятел , като цяло съм съгласен с теб но цитата все пак не е на Достоевски !
78
4
 
26
 
! Отговори
Мъро преди 10 години
Хаха... голема драма, че Русия е похарчила 50 млрд. за спортни съоръжения и провеждане на Олимпиада! Страшна работа! Комунистическа!Тези гладки мозъци ще си издрайфат червата, че 50 млрд. са отишли за спорт, а не за оръжия! Щото янките харчат всяка година по 600 млрд, за оръжие, което често използват срещу цивилни, даже веднъж в сърцето на Европа, ама от това проблем нема! Американската ракета върху покрива на хорицата в Горна баня е полезна, а стадионите и залите в Сочи - вредни за гьоновете!
77
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
50 милиарда какъв е проблема ? Глей кви зали , кви стадиони , кви съоражения !!! СОЧИ се превърна в руската Барселона и Сен Мориц едновременно ЗА УЖАС НА ЮДЕО *** *** аахахахахахахахаах
76
16
 
8
 
! Отговори
Дима преди 10 години
Русия е много пропаднала и народа й мизерства яко ! Сочи Мочи - изхвърлиха се и беше голямата показност , а самата истина я знае целия свят - мизерия до немай къде !
75
5
 
16
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Друзя, не тъгувайте!! След 4 години ще правиме Световното по футбол, на което ще станем световни шампиони. А злобарите, ДГД!
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Игрите в Пекин бяха 10 пъти по мащабни , с нови стадиони , зали за гимнастика , тежести , бокс ,борба, плувни басейни , гребни канали и какви ли не други съоръжения и инфраструктура и пак бяха по евтини с няколко млрд. долара.
73
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въпреки задавянето с мътна слюнка от страна на ***, Русия е на Първо място! Едва ли има какво да се каже повече.
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** имате против Пичкин да се отчита на народа за какво им харчи парите ли ?
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той че ги е дал дал ги е ама не са негови и е длъжен да дава отчет на народа за какво са похарчени. Поне половината са отклонени и това се вижда ясно. Това не са олимпийски за 50 млрд сто процента.

Спонсорирани публикации