Зеедорф: Само танк може да спре Юве

"Тевес вкара гол, каквито бележех аз навремето", подхвърли треньорът на Милан
3 мар 2014 12:38, Друми Георгиев
1
Зеедорф: Само танк може да спре Юве
Зеедорф изчетка Ювентус. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Милан Кларънс Зеедорф призна превъзходството на Ювентус, но подчерта, че неговият отбор е изнесъл добър мач.

"Вярно е, че загубихме, но се представихме добре. Знаехме, че излизаме срещу голям отбор, но успяхме да наложим нашия стил, опитахме да ги лишим от най-силните им оръжия. Първият гол реши мача, но все пак съм доволен от видяното", коментира Зеедорф.

"За нас това беше възможност да покажем, че сме на прав път. Този мач ще ни даде сили и вяра. Само танк може да спре Ювентус. Те показаха колко са силни. Тевес е велик играч. Направи страхотно отиграване за 0:1, а после вкара гол, каквито бележех и аз. Той наклони везните в тяхна полза."

"Така се печелят големите мачове, но ние за съжаление не успяхме да се възползваме от нашите положения. При двата гола пък допуснахме грешки. В първия случай трябваше да предотвратим включването на Лихтщайнер, а във втория Емануелсон трябваше да покрие по-бързо Тевес", призна холандецът.

Той призова всички да не бързат да критикуват японеца Хонда, който не се включи добре като резерва.

"Трябва да подходим търпеливо към него, защото той е се е доказал на световната сцена. Знаем колко труден може да бъде италианският шампионат, а той още не е свикнал да участва в подобни мачове. Аз вярвам в него, убеден съм, че ще ни бъде много полезен в бъдеще", сподели Зеедорф.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Кларънс Зеедорф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
10010 преди 10 години
Голът на Тевес беше уникален, а мачът невероятен. Толкова много положения за Милан, само че Буфон ги спаси. Но така е, значение има крайният резултат.

Спонсорирани публикации