Федерер и Джокович стартираха с очаквани победи в Маями

Маестрото се справи с Карлович, докато Ноле - с Шарди
22 мар 2014 14:30, Друми Георгиев
0
Федерер и Джокович стартираха с очаквани победи в Маями
Федерер отново показа страхотен тенис. Снимка: Ройтерс

Роджър Федерер стартира участието си в Маями с победа над Иво Карлович в два сета - 6:4, 7:6(4) в двубой от 2-ия кръг на турнира.

Швейцарецът печелеше с лекота геймовете си и демонстрира на Карлович истинската си класа, като през първия сет загуби на свой сервис една единствена точка срещу славещия се като eдин от най-силно сервиращите тенисисти.

Първият сет се реши след ранен пробив още в първия гейм в който Фед Експрес достигна до точка за пробив, а Карлович направи двойна грешка в решителния момент.

Във втория сет ситуацията бе на косъм да се повтори, след като при 4:4 противникът на Федерер трябваше да спасява две точки за пробив, но ги отрази. В тайбрека швейцарецът достигна до аванс от 6:4 и се възползва още от първия си мачбол. Следващият противник на ветерана е Тимо Де Бекер, който изненадващо елиминира Фернандо Вердаско.

Новак Джокович също постигна победа при старта на участието си в надпреварата.

Сърбинът се разправи с Жереми Шарди и го победи с 6:4, 6:3. Джокера не блестеше с перфектен тенис, но въпреки това благодарение на характера и класата си успя да вземе срещата. Следващият му противник е Флориан Майер, който елиминира Иван Додиг.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: тенисРоджър Федерер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации