Юрген Клоп: Ние сме Пепеляшка, която бие най-големите

"Реал е фаворит, но ние можем да се справим с всеки", отсече треньорът на Борусия
1 апр 2014 12:30, Друми Георгиев
0
Юрген Клоп: Ние сме Пепеляшка, която бие най-големите
Клоп отново направи интересно сравнение. Снимка: Ройтерс

Преди близо една година треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп сравни своя тим с героя Робин Худ преди полуфиналната среща-реванш в Шампионската лига срещу Реал в Мадрид.

Ден преди 1/4-финалния сблъсък срещу Реал на стадион "Сантяго Бернабеу" ексцентричният специалист направи ново любопитно сравнение, заявявайки, че "жълто-черните" са като Пепеляшка.

"Няма никакво съмнение, че с нашия бюджет ние сме аутсайдер в този двубой, ние сме като Пепеляшка. Освен това имаме контузени футболисти като Невен Суботич, Свен Бендер, Илкай Гюндоган, Марсел Шмелцер и Якуб Блашчиковски", сподели Клоп пред вестник "Марка".

"Но аз винаги съм твърдял, че няма нужда да бъдем най-добрият отбор в света. Ние просто трябва да сме способни да бием най-добрия отбор в директен сблъсък. Дортмунд може да победи най-добрите. Това е най-хубавото в спорта - можеш да победиш всеки. Реал е фаворит, ние - не. Но за нас това не е проблем, ние също имаме право да играем."

"За мен това е важното. Дортмунд ще използва своя шанс, колкото и малък да е той. Кой знае, може пък да спечелим! Не смятам, че сме по-слаби от миналия сезон. Настоящата кампания е доста трудна за нас от самото начало. Никога не съм виждал толкова много контузени футболисти досега."

"Но въпреки това, ние сме на път да постигнем всички цели, които си бяхме поставили преди началото на сезона, затова не може да се твърди, че не сме толкова силни. ние сме втори в Бундеслигата, предстои ни полуфинал за купата на Германия и сме на четвъртфиналите в Шампионската лига, също както през миналия сезон."

"А и не забравяйте, че успяхме да спечелим най-тежката група в турнира. Нещо, което сторихме и през миналия сезон. Ние никога не се предаваме. Реал Мадрид е още по-силен в сравнение с миналия сезон, те имат страхотна офанзивна мощ и се защитават добре", добави Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари