Товарен влак е дерайлирал край Волгоград заради външна намеса

Избухнал е пожар в резервоар за гориво и вагон с дървен материал
14 май 2024 08:03, Елка Василева
29
Товарен влак е дерайлирал край Волгоград заради външна намеса
Снимка: архив, БГНЕС

„Неупълномощени лица“ предизвикаха излизане от релсите на товарен влак близо до Волгоград, в югозападна Русия, съобщиха днес руските информационни агенции, цитирани от Франс прес.

"Вагонът е дерайлирал на гара Котлубан (...) във Волгоградска област след намесата на неупълномощени лица", посочиха агенциите ТАСС и РИА Новости, както и вестник "Известия".

Според РИА Новости, която се позовава на руските железници, железопътното движение е възстановено по едно от двете направления.

Пожарът в цистерна с гориво и вагон е потушен, са съобщили за РИА от централата на министерството на извънредните ситуации.

Не бяха дадени подробности за този инцидент или за "неупълномощените лица", които са го причинили.

 ТАСС предаде, че пожар в резервоар за гориво и вагон с дървен материал е възникнал на гара Котлубан във Волгоградска област, където вагоните на товарен влак са дерайлирали поради външна намеса. Пожарът е потушен, цитира агенцията руското министерство на извънредните ситуации,

"В 01:55 на диспечерския пулт на пожарно-спасителната служба е получено съобщение за пожар в Городишченски район на Волгоградска област. В село Самофаловка на гара Котлубан се запалиха цистерна с дизелово гориво и вагон с дървен материал“. Пожарът бързо е потушен в 03:38 часа, се казва още в съобщението, цитирано от ТАСС.

Град Котлубан се намира на около 300 км от границата с Украйна, а Волгоградска област понякога е обект на атаки с дронове, предприети от украинската армия, отбелязва АФП.

В края на април руските служби за сигурност (ФСС) съобщиха за ареста във Волгоградска област на двама души, заподозрени в участие в "терористична" организация и в планиране на бомбен атентат в полза на Украйна.

Русия вече обвини Киев и неговите поддръжници в атака срещу руската железопътна система.

През декември 2023 г. Русия арестува беларусин, заподозрян, че е поставил експлозиви, за да подпомогне Киев, в два влака в Сибир близо до границата с Китай.

Около седмица по-рано властите обявиха усложнения в железопътния трафик по главната железопътна артерия – Байкал-Амурската магистрала, на около 5500 километра източно от Москва.

През януари 2024 г. руски следователи съобщиха, че двама тийнейджъри са били обвинени в саботаж в полза на Украйна след подпалване на железопътно оборудване.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Русия
Байдън подписа закон за забрана на вноса на руски обогатен уран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 1 седмица
Буданов ги е ''упълномощил''
25
2
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 седмици
Нали война искаха. Ето ти война.
24
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Така ще е докато чебурашките не напуснат Украйна.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Край, без тоя дървен матрял русия е загубена
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Копейките да припомнят колко % подкрепят на хартия кремълското нищожество? Колко са му ги нарисували на последните псевдо избори? Иначе точно тези подкрепящи правят тези диверсии.
21
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ех, какъв хубав живот си живеят в Русия! Правителството ги праща да умират на фронта, терористи ги стрелят из театрите, влаковете им дерайлират, къщите им наводнени, над главите им хвърчат дронове, а понякога дори собственото им правителство ги бомби (Белгород). Ако пък много мрънкат, заминават в затвора за 15 година. Рай, рай ти казвам, братче!
20
8
 
12
 
! Отговори
Zеленски преди 2 седмици
Това ги чака гнусните кремълски агресори из цялата просия.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-скоро заради тероризъм. Много меки думи ползвате
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Електронният калкулатор цитира ТАСС (телеграфната агенция на съветския съюз). Чуди се как да не каже, че партизани са взривили влака. "Неупълномощени лица" се "намесили", разбираш ли... ДебЕлко, трябваше да напишеш, че влакът е имал проблеми, несъвместими с живота, за да си в крак с рашистанската свинщина, която изглежда много ти допада.
17
17
 
8
 
! Отговори
Альоо преди 2 седмици
Споко Gейчурите! Мноого се превъзбудихте! Вагон с гориво и един с дървен материал??? Знаете какво следва - за два руски вагона три уссраински железопътни гари ще дадът фира! А пък ако се ядосат руснаците, че им развалят рахатлъка може и заводче... летище да думнат. Така че най добре, сваляйте панталоните и хващайте се за палците... нали в цяла брюкселска това е на мода.
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Подобни диверсии има. Винаги обаче се намира изпълнителят. в много от случаите това са невръстни младежи, подлъгани през телефона . Атаката към наивните пубертети е огромна. Те дълго жовеят в света на игрите и забавите.
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз си спомням, че преди доста години имаше атентат в московското метро и руснаците казаха-това няма да ни сломи. Обединиха се смело. Вие с кого мислите, че си имате работа? Не барайте русите, че лошо ви чака. Няма да се огънат.
14
16
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 2 седмици
Даже народа руски започна да води партизански бой с путлерофашистите и зомбитата им. Явно все още има християни останали ншв Русия които също се борят срещу Антихриста Путлерини и демоните му. Или може би пенсионерите по навик като видят фашисти и трябва да им взривят влаковете. Все повече руснаци надигат глава и започват героична съпротива против фашисткият им диктатор.
13
10
 
4
 
! Отговори
43000 преди 2 седмици
ще ги хванат "лицата". вече повече от 100 такива, от непълнолетни до пенсионери, са изловени, след като са вербувани да палят шкафовете на автоматичните ЖП стрелки - за пари, разбира се. повечето от тях са хванати дори преди да извършат палежа. отиват на топло за между 5 и 20 години. в събота полицаите застреляха въоръжен с картечен пистолет украинец с 2кг С4 в торбата - мол щял да взривява...
12
0
 
8
 
! Отговори
Дали пък преди 2 седмици
"Неупълномощените лица" не се наричат диверсанти?
11
11
 
7
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 седмици
Руските въоръжени сили удариха военен завод и военното летище в Уман...това го подминаваме, нал тъй ***.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия ще възроди СМЕРШ за борба срещу "неупълномощените лица".
9
1
 
8
 
! Отговори
Како преди 2 седмици
Какви са тия неупълномощени лица? А кои са упълномощените?
8
0
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 2 седмици
Иначе снимката , направо кърти асфалта , все едно атомна бомба е избухнала !
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Бандеровцi!" - просъска Шойгу и забързано тръгна към Башкирия да гаси поредния пожар в тамошната рафинерия.