Бандата на Клопо се изгаври с Байерн насред Мюнхен

Борусия Дортмунд не показа пощада и преби баварците с 3:0, Нойер се контузи
12 апр 2014 21:26, Друми Георгиев
6
Бандата на Клопо се изгаври с Байерн насред Мюнхен
Борусия Дортмунд срази Байерн насред Мюнхен. Снимка: Ройтерс

Борусия Дортмунд изнесе лекция на Байерн Мюнхен, побеждавайки го с 3:0 като гост в дербито на 30-ия кръг на германската Бундеслига, което се игра на стадион "Алианц Арена".

Вицешампионите откриха резултата в средата на първата част чрез Мхитарян, който получи подаване от Марко Ройс. Малко след почивката самият Ройс се разписа, като в случая асистенция записа Пиер-Емерик Обамеянг.

Тревожната новина за спечелилия титлата предсрочно Байерн обаче е контузията в прасеца на вратаря Мануел Нойер, който не излезе за втората част. В 56-тата минута Борусия нанесе трето кроше по падналия в нокдаун Байерн, вкарвайки трети гол чрез Хофман.

Чак тогава Борусия намали темпото и се прибра в половината си, дебнейки на контраатаки. Байерн стана по-активен, но нямаше идея как да пробие дефанзивния вал на противника си. В добавеното време Рафиня получи директен червен картон.

Така Борусия си върна за шампионатната загуба с 0:3 от Байерн през есента в Дортмунд. В последните четири мача между дават тима в Мюнхен пък Байерн е спечелил само една точка.

Байерн остана със 78 точки недостижим на върха, докато Борусия Дортмунд е втори в таблицата с 61 пункта и практически си гарантира участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

Как точно се разви сблъсъкът, може да прочетете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
с. преди 10 години
Най-голямата гавра с Байерн беше на финала на ШЛ на Алианц Арена,когато Челси с един куп контузени и наказани футболисти и водени от шматката Ди Матео им го набиха насред Мюнхен!:)Иначе дюнер лигата не ме интересува особено,но Борусия са 100 пъти по-симпатичен и як отбор!
4
3
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
Никой не мойе да се изгаври така както Байерн, който би всички наред и стана шампион месеци переди края. Сега те се гаврят като падат.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Байерн!
2
6
 
12
 
! Отговори
Sekimco Ali преди 10 години
Байерн бяха изнасилени насред Мюнхен! И не си бяха взели вазелин.... Ох, че ми стана гот!
1
2
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 10 години
колеги и те залагат в чужбина. Всичко е уредено. Българската връзка се нарича Коце - Маца, Чичо Венци, Гигов и т.н. Има и още един Черепа му викат.....Не'*** лабаво.