Клоп за Левандовски: От 8000 преки свободни удара има 2 гола

"Догодина е ред на Марко Ройс да стане голмайстор на Бундеслигата"
11 май 2014 16:02, Друми Георгиев
1
Клоп за Левандовски: От 8000 преки свободни удара има 2 гола
Клоп увери, че Левандовски не е голям майстор на преките свободни удари. Снимка: Ройтерс

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп се пошегува, че нападателят Роберт Левандовски е вкарал точно два гола от преки свободни удари на тренировка от цели 8000 опита.

Вчера полякът вкара два гола при успеха с 4:0 срещу Херта в Берлин, като вторият от тях беше именно от пряк свободен удар. Така той завърши сезона с 20 попадения и стана голмайстор на първенството.

"От 8000 преки свободни удари, които е изпълнил на тренировка, максимум два пъти е вкарал гол. Това не е шега, това е самата истина", сподели Клоп, цитиран в официалния сайт на Борусия.

"С мача вчера и показателите ни през сезона съм изключително доволен. Искахме на всяка цена да имаме 71 точки в актива си. Преди мача някой ми беше казал, че при победа ще имаме третия най-голям актив в историята на Борусия и това ни мотивира."

"Контузиите при Нури Шахин, Матс Хумелс и Роберт Левандовски не са сериозни. Няма да бъдат дълго време извън игра. Мачът с Херта беше труден, защото според мен тревата беше твърде суха. Това е опасно за играчите и лошо за футбола."

"Много съм доволен от играчите ми. Имахме перфектен ден и с помощта на съотборниците си Левандовски стана голмайстор на Бундеслигата. През следващия сезон е ред на Марко Ройс да стане голмайстор на първенството."

"Милош Йожич е огромен талант, който може да играе на различни позиции в средата на терена. Още от самото начало ни стана ясно, че той е много опасен пред вратата на съперника. Милош е чудесно момче, което се справя отлично", добави Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Poduene rules.