Клоп и Гуардиола: Трудихме се здраво за място на финала, във футбола няма логика

Треньорите на Дортмунд и Байерн дадоха съвместно интервю преди сблъсъка в Берлин
Обновена: 13 май 2014 12:27 | 13 май 2014 12:27, Друми Георгиев
0
Клоп и Гуардиола: Трудихме се здраво за място на финала, във футбола няма логика
Гуардиола и Клоп изпитват голям респект един към друг. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп и този на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола дадоха съвместно интервю пред официалния сайт на германския футболен съюз, в което говорят за предстоящия в събота финал за купата на Германия.

- Господин Клоп, ако обичате разкажете на своя колега Пеп Гуардиола какво прави толкова особен финалът в Берлин.
Клоп: За мен финалът за купата на Германия е на едно ниво с финала в Шампионската лига. С грандиозната атмосфера в Берлин и с перфектната организация на ГФС това е най-големият възможен финал. Заслужава си само да посетиш този мач, дори да не играеш.

- В Испания Вие познавате финала за купата, наричан "Копа дел Рей". Можете ли да сравните двата финала? В чужбина приемате ли на сериозно купата на Германия?

Гуардиола: Не мога да сравня финала за купата на Испания с този за купата на Германия, защото все още не съм участвал в последния. Но от това, което ми разказват хората в Байерн за атмосферата, за настроението, направо е невероятно. Радвам се много, че сега ще мога да го изживея, за да мога да го сравня с Копа Дел Рей. Финалите в големите първенства са задължителни за един треньор. Когато имам възможност ги гледам по телевизията или пред лаптопа. На финала за купата на Германия преди година стисках палци на бъдещия си отбор Байерн.

- Байерн срещу Дортмунд. Можем ли да наречем този сблъсък германското Ел Класико?
Клоп: През последните 4-5 години този дуел наистина стана много голям. Преди пет години не се виждаше как Борусия Дортмунд може да бъде част от едно такова Класико. Ние сме много горди, че отново ще бъдем част от финала в Берлин.
Гуардиола: Наясно съм, че двубоите между Байерн и Дортмунд са топ-сблъсъците на германския футбол. Отново ще изживеем това в Берлин. Да, можем да го сравним с испанското Ел Класико, макар дуелът между Барселона и Реал да има по-голяма традиция и острота.

- През 2012 година Байерн и Дортмунд играха финал за купата на Германия. През 2013 година играха на финала на Шампионската лига. Сега отново са един срещу друг на финала за купата на Германия. Можем ли да кажем, че предстоящият финал е логичен?
Клоп: Не, в никакъв случай не е логичен. Пътят към този финал беше доста труден. Особено ако се сетя за нашия полуфинал с Волфсбург. Но нямам нищо против всяка година да участваме на финала.
Гуардиола: Във футбола нищо не е логично. Щом си на финал, значи си се представил силно. Без значение кога, без значение за кой отбор говорим. И двата отбора - Байерн и Дортмунд, се трудиха здраво, за да се класират на финала. Както ние, така и те, трябваше да се борим здраво. Никой не ни е правил подаръци.

Цялото интервю с двамата треньори може да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари