Пеле наплашен от Йозил и Томас Мюлер

"Отказах да бъда треньор на Милан, Бенфика и Селесао", призна Краля на футбола
14 юни 2014 13:16, Друми Георгиев
3
Пеле наплашен от Йозил и Томас Мюлер
Пеле е респектиран от Бундестима. Снимка: Ройтерс

Легендата на бразилския футбол Пеле се опасява, че Томас Мюлер и Месут Йозил могат да създадат големи проблеми на Бразилия, ако Селесао се изправи срещу Бундестима на Мондиал 2014.

"Бразилия е фаворит за титлата. Ние играем у дома и имаме добър отбор. Но аз наистина уважавам много германския национален отбор, който заедно с Испания е най-добрият тим в Европа. И двата състава са перфектно организирани", сподели Пеле пред вестник "Билд".

"С цялото си сърце се страхувам от всички германски национали, особено от Томас Мюлер и Месут Йозил. Тези двамата могат да бъдат много опасни."

"Франц Бекенбауер ми каза, че е много доволен от този отбор на Германия. Те имат много млади таланти, а средната им линия е навярно най-добрата изобщо."

"Но това не води автоматично до успех. През 1982 година Бразилия беше най-добрият тим с разлика, ние имахме звезди като Зико, Сократес и Едер. Но в края Италия стана световен шампион. Световното първенство е непредвидимо."

"Да, Байерн направи грешка, като не купи Неймар. Ако имаш възможност да го вземеш, трябва да се възползваш. Неймар може да подсили всеки един отбор на света."

"Често са ме питали дали искам да бъда треньор. От Сантош ме питаха всяка година, след като спрях през 1974-а. Също така са ме търсили от Милан, Бенфика и бразилския национален отбор."

"Но аз никога не приемах тези оферти, защото тази професия щеше да му подлуди. Щях да изисквам твърде много от футболистите. Треньорите често страдат от голямата напрежение."

"Аз винаги съм се наслаждавал да стоя на трибуните, не на пейката. Бих си помислил, само ако ме беше поискал", добави Пеле с усмивка.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Пеле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тоя да не гледаме различни първенства?
1
3
 
5
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Тоя не е гледал холандия