Арестуваха заподозрени за убийството на фена на Депортиво

Трима братя от ултрасите на Атлетико са прибрани от полицията в Мадрид
4 дек 2014 13:24, Георги Пешев
0
Арестуваха заподозрени за убийството на фена на Депортиво
Снимка: Ройтерс

Испанската полиция е задържала трима ултраси заподозрени в убийството на привърженика на Депортиво, който загина в неделя, съобщава «Ел Мундо».

43-годишният фен на галисийците Франсиско Хавиер Ромеро Табоада – Джими, бе бит и хвърлен в реката след сбиване между агитки на Депортиво и Атлетико Мадрид. По-късно той почина от раните си, а вчера бе погребан.

Задържаните са трима братя, които са били членове на най-крайната групировка от почитатели на Дюшекчиите – «Френте Атлетико». Както е известно столичния тим реши да отстрани ултрасите от стадиона и им забрани да посещават мачове на отбора.

Полицията е използвала кадри от охранителни камери в района на инцидента, за да установи замесените в случая, като освен това се позовава и на свидетелски показания, които потвърждават участието на тримата в сбиването.

Освен това стана ясно, че президентът на Атлетико и Депортиво – Мигел Анхел Хил Марин и Тино Фернандес са получили смъртни заплахи от ултрасите на клубовете.

От тима от Ла Коруня подходиха по-леко спрямо най-крайните свои фенове, като затвориха сектора, в който стоят само за следващите две домакинства.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Атлетико Мадрид
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари