На мача Турция vs Гърция – бурни освирквания

Докато отборите отдадават почит на загиналите, стадионът крещи
18 ное 2015 11:22,
186
На мача Турция vs Гърция – бурни освирквания
Снимка: архив Reuters

Турският национален отбор по футбол, заедно с гръцкия, запазиха минута мълчание в памет на жертвите от атаките в Париж. Турските футболни фенове обаче не запазиха мълчание, а вместо това стадионът бе оглушен от освирквания.

Спортните събития в Европа и Америка започваха с минута мълчание, включително на стадион Уембли, където Франция се изправи срещу Англия. Английските фенове дори запяха Марсилезата.

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу и гръцкият му колега Алексис Ципрас присъстваха на мача в знак на помирение между страните, съобщава Ройтерс.

Вижте във видеото кадри от минутата мълчание: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От майму.на да очакваш култура е абсурдно, това им е природата.
31
4
 
10
 
! Отговори
он топик преди 8 години
ти няма ли да си бясна, ако недай боже са загинали 100 българи, обаче целия свят почита само жертвите сред французите, сякаш техния живот е по-ценен? А като си бесен не правиш мълчаливо шествие, а викаш там, където най-добре ще те чуят.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe dnes.bg ,mnogo ste zlobni be,to i povecheto vi chitateli sashto.Tazi statiya e palna lazja chtete komentar 35 i 37 .Kakavto e materyala ,takiva i jurnalistite may...xm
29
1
 
8
 
! Отговори
до Тъпи преди 8 години
И в Авганистан,Пакистан, Ирак, Сирия стават атентати, там всичко наред ли е ? Това ,че са ставали атентати не оправдава освиркванията и призивът за който потвърдиха и други медии..."войните винаги ще останат живи "
28
7
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Едно е ясно. Не всички мусюлмани са терористи, но всички терористи са мусюлмани.
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете да наливате масло в огъня. Сългасен съм с 33, една фанатизирана турска агитка е достатъчна да остави впечатление, че целият стадион освирква. Нашите "ултраси" не са по-различни, та даже и на мачове на националния отбор....на всяка домакинска среща се освирква химна на противниковия отбор.
26
9
 
6
 
! Отговори
Тъпи коментари преди 8 години
Само като чета неграмотните *** изказали се под тази статия, които реагират първосигнално и ми е ясно кой колко мисли и разсъждава!
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетете какво пише 35! Не е освиркване, а напротив - това скандиране е знак на уважение. И за собствениците си турски войници викат това като загинат - и тях ли не уважават според вас?
24
12
 
6
 
! Отговори
Тъпи Коментари преди 8 години
При всяко едно събитие след атентат на ПКК с жертви турски граждани, хората скандират това. Освен това освиркванията бяха насочени към терористите, а не към жертвите. Всяка една жертва на тероризъм е приемана като мъченик в турската култура. Няма как да има неуважително отношение към жертвите, никога не е имало и няма да има
23
16
 
12
 
! Отговори
Тъпи коментари преди 8 години
В Турция (особено по време на футболни мачове) минутата мълчание обикновено се използва за скандиране, което изразява подкрепа към загиналите. Това, което феновете на трибуните на мача Турция-Гърция скандират, е: Şehitler ölmez, vatan bölünmez - в превод: "Мъчениците не умират (те са безсмъртни), родината (земята, нашата страна) е непоклатима". Това е навик, останал от историята и атентатите на терористичната ПКК (Работническата кюрдска партия). Повече от 30 000 от нашите съграждани са загинали в последните 30 години в следствие на атентати на ПКК. Много от тях са беб
22
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците са аборигени.
21
22
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Като българин и като образован човек мога да кажа, че уважавам Турция като единствената светска държава в ислямския свят. Фактът, че група *** от агитката им /впрочем, във всички футболни агитки има доста такива/ са скандирали глупости и не са уважили минутата на почит не може да ме накара да започна да мразя турците. Няколко пъти съм бил в Турция и впечатленията ми са изцяло позитивни.
20
0
 
26
 
! Отговори
eve1 преди 8 години
Ердоган как ще коментира ?
19
0
 
13
 
! Отговори
Прав си бай... преди 8 години
До 13. така е. ИД могат да ликвидират когато си искат като им присушат изворите на дходи и оръжие. Защо не бомбардират 4 те петрлни кладенеца на терористите, могат ли га прекъснат доставката на оръжие - могат. Да ама не бай Иване. Огромни пари са това и човешкият живот е нищо пред парата.
18
9
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Аз го написах няколко пъти.От днес се спукаха да ме трият.Всички които изповядват Ислям са потенциални терористи.Единствения фактор които не прави всички Ислямисти терористи е липсата на смелост.Тероризма е закърмен в ДНК-то на мюсюлманина.Ще се справим окончателно с тероризма чак когато изкореним сектата Ислям!!!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скандирали са: "Войните винаги ще останат живи " !
16
24
 
10
 
! Отговори
berk преди 8 години
Predi mesec kogato umrayaha nad 100 Choveka v Istanbul kude byahte evropeici?Koi ot vas imashe Tursko zname na profila si?povecheto ot vas sigurno komentirahte smurt za Anadolcite.Problema na evropa e ne,che ima terorizum,a,che toi veche e I v evropa.Dvulichni ste.
15
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците за пореден път доказаха, че нямат място в ЕС.
14
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От много години се знае,че в турция се правят опити мъж да забременее.И понеже са неуспешни,те продължават.
13
8
 
56
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Турците за пореден път показаха, че не са европейци, а ориенталци.