Треньор №1 на България стана Пламен Константинов

Спортист на годината стана лекоатлетката Габриела Петрова
Обновена: 22 дек 2015 20:33 | 22 дек 2015 20:33,
4
Треньор №1 на България стана Пламен Константинов
Снимка: Архив Bulphoto

Националният волейболен селекционер Пламен Константинов беше избран за треньор на България за 2015 година.

Под негово ръководство "лъвовете" се класираха на 4-то място на Европейското първенство и играха финал във втора дивизия. "Искам да изкажа специални благодарности на моя щаб, който остава в сянка. Без тези хора всеки един успех е немислим, но приносът им е огромен. Без тях моята работа би била невъзможна. Искам да спомена и всички треньори на подрастващи, които работят в България и подхранват националния отбор. Те ни подават състезатели, работата им е много неблагодарна, но и без тях нямаше да съм тук. Посвещавам тази награда на тях", заяви Константинов. Накрая той заяви още, че волейболистите ще оставят сърцата си на игрището, за да се класират на Олимпиадата в Рио идното лято.

След него се нареди наставникът на националния отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева, а на трето място остана Станимир Стоилов, който постигна невиждан успех с отбора на Астана, класирайки го в групите на Шампионска лига.

Спортист на годината пък стана Габриела Петрова! Лекоатлетката заслужи гласовете на спортните журналисти след великолепното си представяне през изминалите 12 месеца, в които стигна до сребро на Европейското първенство в зала, а на Световното първенство в Пекин записа четвърто място с личен рекорд на троен скок. Челната тройка се допълни от Станилия Стаменива и волейболиста Владимир Николов.

"Искам да кажа само едно нещо - всеки един от тези прекрасни спортисти зад мен заслужаваше да бъде на мое място. Изпращам една изключително емоционална година, останах на косъм от европейска титла и в подножието на отличията на световно първенство. Днес, когато държа в ръцете си този приз осъзнавам, че това не е никак малко. Благодаря на моето семейство за огромната подкрепа, без тях нямаше да се справя. Благодаря на треньора Атанас Атанасов. На всички от федерацията по лека атлетика, на министър Кралев, на всички журналисти, които са гласували за мен. Огромна чест е да получа наградата от Стефка Костадинова", каза Габриела Петрова.

Още за наградите четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации