Сърбин от Челси храни и пои цяло село

Неманя Матич е боготворен в село Врело
54
Сърбин от Челси храни и пои цяло село
Неманя Матич е обичан в родината си. Снимка: Reuters

Неманя Матич се оказа съвременен сръбски вариант на Робин Худ, показва журналистическо проучване на "Блик". Халфът, който в момента играе в "Челси", доказва, че никога не е забравял откъде е тръгнал, както и че световната слава не го е променила.

Оказва се, че Матич редовно посещава село Врело (централна Сърбия, югозападно от Белград), където е отрасъл и се среща с хората и приятелите си от този край. И не само - тук местните често ядат и пият за негова сметка. Отзивите на 1500-те жители в селото за него са прекрасни.

"Тук има цял списък с хора, на които той помага", отбелязват те. "Когато се връща у дома, той често изплаща дълговете на всички. Веднъж отиде в местния супермаркет и просто извади портфейла и изчисти заемите, вписани в тефтера".

"В друг случай изчисти дълга на свой приятел, който профука солидна сума на карти. А преди няколко месеца лично окоси ливадата пред местната църква "Св. Николай". А най-важното е, че е вежлив и дружелюбен с всички", обясняват жителите на село Врело.

Матич инвестира и в запазването и развитието на селото и страшно се гордее с него. Построил е за благото на храма фонтан и го е кръстил "Свети Георги" и е дал пари за реконструкцията на полуразрушеното училище, в което навремето се е учил.

"Той никога не ни пита кое колко струва, а като види, че има нужда - вади и плаща", разказва негов приятел. "На мнозина помага и е готов да удовлетвори всичките им нужди."

През 2014 г. Матич открива величествен музей на площад в съседния град Обреновац, чийто футболен клуб се гордее с успешната си школа. В музея пък има кът с фланелки както на Матич, така и на други местни футболисти.

Сръбският национал задели пари и след наводненията в областта и е обещал в близко бъдеще да построи нова академия в Обреновац, в която да тренират деца, които нямат финансови възможности за това.

Животът, пълен със слава и пари, лесно променя човека и той често забравя откъде е тръгнал и как е бил възпитаван, но не и в случая с Матич - той показва, че е прекрасно момче, гордо обобщава "Блик".

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Защо сте толкова смотани журналистите в България, как може над такава постъпка да сложите такова заглавие .
37
8
 
9
 
! Отговори
Джокер преди 8 години
До АнонименНападат ни някакви болни Крале или Политици , обикновенните хора българи , сърби , македонци сме братя всичките !
36
3
 
5
 
! Отговори
Джокер преди 8 години
Ето още един сърбин какво прави ... за разлика от нашата "грикол" Джоката умира за родината !tenniskafe/atp/nole-ako-ne-igraeh-za-sarbiya-mozhe-bi-shtyah-da-se-otkazha-sreshtu-kukushkin/
35
6
 
5
 
! Отговори
do 41 преди 8 години
Da ama surbite ne si psuvat tehnite uspeli..Kak iskash Stoitchkov ili Grisho da ti napraviat neshto kato poveche ot polovinata narod gi mrazi i psuva
34
9
 
25
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Прекланям се пред този млад човек! Нито един прочут наш футболист, макар всички да са червиви с пари, не е извършил досега човеколюбиви и богоугодни дела като този младеж.
33
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва е родолюбец, патриот, народен човек, широка славянска душа, с една дума "сръбин". Ако беше блъгарин немаше да прай така.
32
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е сърбин, нищо чудно. Те държат за своите? Да сте чули кресльото Стоичков или лигльото Гришо да са направили нещо за българите? Оставете на страна спортните успехи (на първия), то от втория уви такива няма да дочакаме.
31
3
 
19
 
! Отговори
Чичо Вили преди 8 години
Малеее ако и нашите фуболисти бяха такива Николета Лозанова,Елена Паришева и още много други знайни и незнайни манекенки и певачки к'во щеха да прават???Да са умряли от глад завалийките!!!:((((
30
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 33 - братски народ ли??? Затова ли като обявихме Съединението сърбите първи "братски" ни нападнаха в гръб? "Братски" македонизираха и промиха мозъците на българите в Македония и Западните покрайнини. Какво хубаво сме видяли от сърбите, че да са ни "братя"???
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕх ,Саше, Саше много си ...
28
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега да пишат за делата на нашите ритнитопковци. Голям смях ще падне - кой в коя чалготека ходи, кой колко алхохол изпил, кой коя свалил, каква кола си купил, каква татуировка си направил ... висока класа.
27
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сърбите са пичове и зорлем ни карат да сме в лоши отношения с тях , ние сме гадни хора , навремето пуснахме самолетите на НАТОда ги бомбандират имат право да не ни обичат , братски народ , да са живи и здрави
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31Пич даваш ли си сметка колко си ***. За да почне едно име да "работи" за теб трябва години на ред ти да си влагал усилия и финанси. Парите на Бербатов са негови лични с предварително приспаднати за целта данъци. Виж на Султана на България парите идват от други хора главно представители на Фондация "Америка за България. Докато Бербатов издига имиджа на България по света Султанът Борисов го срива с всеки ден. Все пак през живота си е прочел само една книга "Винету".
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Барбучко не дава пари бе келешчета. Той просто използва името си, което достатъчно нашумя след като игра в Германия и Англия, а парите идват от други хора.Така че какво общо има Фондация "Димитър Бербатов" в случая?
24
7
 
20
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Бербатов е гордост за Бълария...Браво-чудесен пример...
23
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13Вземи малко влез в интернета , погледай телевизия и се информирай за " Фондацията на Димитър Бербатов " даваща стипендии на всякакви свръх надарени деца в България и тогава пиши глупости. Нека за това ,че не харесваш Бербатов не отричаме заслугите му. Все пак Бербо и Стоиичков са хората чрез които по света са чували за България, заедно с прочутите ни оперни певци. Колкото до Матич евала и дай боже повече хора като него. Не мисля , че комарджийте заслужават уважение, а напротив.
22
1
 
4
 
! Отговори
26 преди 8 години
Пък знам ли, мое си от онези съвременни български спортисти, които ходят да обират оборота на малки скрити магазинчета, щот пистолетчетата в гащите им за друго не стават и единственото на което ги е научил спорта това е да размятат безполезна засичаща игрушка! Къде ти акъл и морал за друго!
21
4
 
6
 
! Отговори
26 преди 8 години
E, спокойно братко. Ти като си в час със съвремието българско може да се гордееш с телефонни измамници, с обирждии с калашници по моловете, със смелчаци с ъглошлайфове, които се пробват да пробият банкомати, с режещи стъклата на автомобилите, че да им вземат винетката, с тарикати гелосани фуДбалери, които играят у сръбско, ама и там им личи, че само за бъзик стават....Ам направи се и ти на герой! Съвременен! Пари от урви, дрога или от тати депутатчето имаш ли да се правиш на мъш?
20
22
 
4
 
! Отговори
Тод преди 8 години
Срам! Този се прави на средновековен герой, а онези не си е срам да се гордеят с него. То същото нещо е и с гордостта на българина да се едентифицира и гордее с робското си минало. Не случайно, нищо не става от вас. Не сте в час със съвремието и никога няма да сте с този скудоумен балкански манталитет.
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито един бьлгарски фудболист нее помогнал за нищо поне на някои бедни хора!