Резил в Япония! Националите паднаха с 2:7

Слънцето за България залезе в страната на изгряващото слънце
Обновена: 3 юни 2016 15:43 | 3 юни 2016 15:43, Красимир Ангелов
140
Резил в Япония! Националите паднаха с 2:7
Снимка: Булфото

Националният ни отбор по футбол записа срамна загуба в своя първи мач в Япония. Възпитаниците на Ивайло Петев бяха унижени с 2:7 от домакините.

Мачът започна перфектно за "самураите", които поведоха още в 4-ата минута. Тогава Кашиваги центрира в наказателното поле, където Оказаки бе оставен непокрит и откри резултата с глава. 120 секунди по-късно попадение на деветката на японците беше отменено заради засада, а в 14-ата Митрев демонстрира класа. След центриране от корнер се получи меле в наказателното поле и Сакай засече с глава, но вратарят плонжира и изби.

След 22 минути игра България създаде първото си чисто положение. Михаил Александров центрира отдясно, Димитър Рангелов надскочи Моришите и засече с глава точно под гредата, но вратарят успя да избие с върха на пръстите си! Секунди по-късно "самураите" удвоиха преднината си. Юто Нагатомо центрира към непокрития Кагава, той надскочи двама наши защитници и с чудесен удар с глава матира Митрев!

След половин час игра "лъвовете" пропуснаха да се върнат в мача. Сакай игра с ръка на аутлинията и съдията отсъди фаул. Ивелин Попов центрира прострелно, получи се меле и в решаващия момент бранител на домакините изчисти. В 35-ата минута кошмарът за възпитаниците на Ивайло Петев стана пълен. Кагава получи пас в наказателното поле, справи се с опеката на Станислав Манолев и с шут от точката на дузпата направи Митрев за трети път безпомощен в срещата.

Този гол напълно стъписа "трикольорите", които вече не знаеха къде се намират и три минути по-късно отново бяха наказани. След късо изпълнение на корнер, последва центриране на далечната греда, където Моришиге свали с глава към Йошида и защитникът нямаше как да сбърка на опразнената врата за 4:0 за азиатците!

Началото на второто полувреме не предложи нищо различно и домакините стигнаха до нови два гола. Първият падна в 53-ата минута и беше дело на Йошида, който се разписа за втори път в двубоя. Това стана след продължителна атака на Япония, при която Киотеки центрира по земя успоредно на голлинията, където защитникът направи добавка за 5:0! В 57-ата току-що появилият се на терена Усами също записа името си сред голмайсторите. Сакай центрира на задната греда, там резервата Усами овладя и със силен удар по диагонала в далечния ъгъл е точен за 6:0!

След почти час игра България вкара почетно попадение. Мишо Александров получи чудесен пас, излезе сам срещу вратаря и майсторски го прехвърли за 1:6. В средата на второто полувреме Усами можеше да вкара нов гол за Япония, след като стреля от малък ъгъл, но сантиметри не му достигнаха да намери целта. В 82-ата минута България вкара втори гол. Венцислав Христов се пребори за топката, върна леко назад към Галин Иванов, който с прекрасен пас намери Чочев. Той се пребори с Едно и с плътен шут по земя направи 2:6.

Така се стигна до 87-ата минута, когато Асамо оформи крайното 7:2 за Япония. Той буквално се изгаври с Терзиев в наказателното поле и защитникът на Лудогорец го фаулира. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка, правейки резила за България още по-голям. До края не падна нов гол и нашите напуснаха мача с наведени глави.

Реакции след загубата на националите четет в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко японски защитници са се разписали в нашата врата? Гавра!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Събличай фланелката.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оставка незабавно на цялото фудболно ръководство то бива срам бива ама чак толкова не бива и пнеже те не са мъже и няма да си подадат сами оставката трябва да отидем ние обикновенните хора и с шутове да ги изгоним
63
4
 
9
 
! Отговори
НЕКАДЪРНИЦИ преди 7 години
от БФС веднага да уволнят треньорчето Петев и да се връща на негови разноски в България
62
5
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До Анонимен 38Все пак Голямата Перука поне в последно време не налага синчето си в националния отбор и допуска класните вратари Митрев и Стоянов да са титуляри. Ако Малката Перука беше титуляр срещу Япония щяхме да получим двуцифрен брой голове както вероятно и в предните квалификации общо от двата мача с Норвегия и Италия.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не тренират а само ходят по дискотеки да търсят някоя като Николета какво да е.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
глупав треньор глупави играчи и резултатът е налице
59
2
 
11
 
! Отговори
Николай Миладинов преди 7 години
Това показва класата на родната "А", и всички национали, перуки, наркомани на кока и чалгари. С няколко думи всички , които се занимават с футбол...
58
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според японските традиции за чест И Петев трябвало да си направи сепуко след мача, но той ги изненадал като си направил непуко преместил го от единия крачол в другия
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЕ СТЕ ЖЕНИ ВЪВ МЪЖКИ ДРЕХИ ПОСЛЕ ЩО ГИ КРИТИКУВАМЕ ***
56
3
 
7
 
! Отговори
Италиянеца преди 7 години
Ама вие какво сте очаквали да ги бием ли? хахаха
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си платят хотела и самолетните билети.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани ги тия туристи...освен пози ,татооси ,крачми и тук таме някоя "МАРА ли,АЛИСИЯ...или ПОРЕДНАТА СВИРКОЛЕТА"- ОБЩА...друго няма.Футбол ли...- да си включат ТВ - почва европейското
53
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдателен преди 7 години
Преди мача японските журналисти се обръщали към И Петев с Петуци Сан, а на пресконференцията след мача със Седмуци Сан.
52
3
 
8
 
! Отговори
Перо преди 7 години
Стига с това - лъвовете. Поне един път трябва да станем световни шампиони, за да получим право да се наричаме така.
51
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 7 години
петев каза на тръгване ,цитирам''имаме сили да спичелим турнира''.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се притеснявате ,до края на годината започваме строежа на новата трибуна на фк Леввски със евро средства.Няма как хем да искате трибуна хем силен национален отбор,избирайте или фк Леевски или силен български футбол.Ако са махнат Боби,Бойко ,Пеевски,Емо,Наско и Венци ще дойдат Ицо,Бербатов,Марто и Стилян Петров
49
1
 
12
 
! Отговори
Като Люксембург преди 7 години
Крайно време е в България футболът да стане аматьорски. Пари да се дават само за детско-юношеските школи, за да могат за спортуват децата. За мъжете - никакви пари. Тогава ще играят само тези, които обичат играта, а не "наште" момчета, които трябва да вземат кинтите. Много по-правилно е да се инвестира във волейбола, където имаме таланти и успехи, но това че няма адекватно заплащане отказва децата рано от този красив спорт.
48
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-58,забравил си ,слънцето от банкя,чат пат и той се намесва във футбола.
47
1
 
15
 
! Отговори
Мислителя преди 7 години
Българският футбол залезе в страната на изгряващото слънце.