Първата ни футболна лига стартира с дербита!

Вижте какво отреди жребия за клубовете
Обновена: 8 юли 2016 12:41 | 8 юли 2016 12:03,
22
Първата ни футболна лига стартира с дербита!
Снимка: архив, Bulphoto

Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен.

Първенството започва на 30 юли и първият полусезон ще завърши на 14 декември. Втората фаза пък стартира на 18 февруари, а редовният сезон е до 1 април. След това идва ред на плейофите и плейаутите, където са замесени отборите, които ще се борят за оцеляване.

Груповата фаза от втората част на първенството е до 31 май, а баражите са до 4 юли. Тези дати все още не са окончателни и подлежат на промени.

Участниците в Първа лига са 14 отбора: Левски, Лудогорец, ЦСКА-София, Славия, Берое, Локомотив (Пловдив), Черно море, Ботев (Пловдив), Пирин, Монтана, Дунав, Локомотив (Горна Оряховица), Верея и Нефтохимик.

Първи кръг:

ОФК Пирин (Благоевград) - Черно море (Варна)            
   
Локомотив (Горна Оряховица) - Нефтохимик Бургас 1962 (Бс)  

Дунав 2010 (Русе) - Верея (Стара Загора)    
               
ЦСКА (София) - Славия 1913 (София) 
                        
Берое (Стара Загора) - Лудогорец 1945 (Разград)   
         
Ботев (Пловдив) - Локомотив 1926 (Пловдив)       
          
Левски (София) - Монтана 1921 (Монтана)  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
само минавам преди 7 години
странно, мария и вучев май са преписвали един от друг в училище....едни и същи грешки.
20
0
 
2
 
! Отговори
Микре Лойч преди 7 години
Смех .Некво прасенце по долу се опитало да мисли и пита от кое Левски сме били .От едно и също сме прасчо .Това ,че на един отбор са му сменяли името ( Динамо и Витоша) ,обединявали с др. отбор (Левски Спартак )по политически причини , или поради смяна статута на футболните отбори е трябвало да станат Ад(ПФК Левски)не значи че това е друг отбор . Този отбор винаги е участвал с пасиви и активи и е бил правопреимник .А вашето Цска с какво участва? Обединяват се Литекс и Чавдар и се кръщават Цска
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не вкарахте Добруджа бе селяни а вкарвате втори старозагорски отбор,колко фена имат тези?Стадион дружба щеше да е пълен всеки мач,а уж футбола бил за феновете
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леевски -Монтана,вярно ще е дерби
17
2
 
5
 
! Отговори
Правописна Грешка преди 7 години
Имате правописна грешка в статията:ЦСКА (София) - Славия 1913 (София)трябва да е Литекс (Ловеч) - Славия 1913 (София). (Мачът ще се играе на третодевизионенен стадион в Борисовата градина - гр.София)
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма литекс няма цска да живее МИКРЕ!
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :D 14Хубаво де, Франкенщайн! Ти от кое подуяне си - от това преди 45-та, от Динамо, от Спартак, Витоша, от това с емблемата на кучето или от регистираното от патков през 98-*** АД?!? И какво ти пречи дали любимия ти обор ще играе с Франкенщайн? Нали не е Реал М, че толкова да те плаши? Какво ще стане, ако на мястото на Франкенщайн е в А група например Ботев Ихтиман?! Ще се повиши качеството на футбола или какво?!
14
1
 
7
 
! Отговори
:D преди 7 години
Хаха, много удобно така - Черепа не ни кефи, за това ще викаме на Литекс, че са ЦСКА понеже имат повече парички.Големи фенове - за една нощ смениха и принадлежност и ценности. Халал да ви е тоя Франкенщайн - викаите му и Арсенал ако искате, пак си е Етрополе.
13
1
 
8
 
! Отговори
Kkkk преди 7 години
Напълно мафиотски формат !!!
12
8
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Феновете на други отбори вместо да умуват какво е ЦСКА - дали е Литекс, Чавдар и т.н., да се съсредоточат върху изявите на собствените си отбори и да коментират тях!? Какво ви пречи въпросното ЦСКА? Все пак не е Реал М и вашите любимци би следвало да ги отнасят с разлика, нали?! От кога станахте такива "специалисти" по юридически лица, сливания, айбани, фалити и т.н. за сметка на футболната игра?
11
3
 
9
 
! Отговори
Xxx преди 7 години
Много ми е интересно как,след като Литекс бе изваден от АПФГ,сега просто си смени името на ЦСКА и пак е допуснат до участие при "професионалистите",а на всичкото отгоре иска да открадне успехите и феновете на истинския ЦСКА!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦСКА не е фирма или Булстат ! Историята , титлите и идентичността се предават от поколение на поколение , от баща на син , който го е разбрал , разбрал. Който не е си е за негова сметка.
9
9
 
1
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
*** доячи от селото на края на града, след реката, да отиват на сточна гара и да почнат да издигат паметник на дебелата сфиня Делю и майка му, че взеха отбора в своите мазни и потни, ръчички и ги приобщи в идеята на неговия пророк и спонсор Аллах, добре че турихте феса, че да можем още по-лесно да разпознаваме еничарските ви мутри. Къде е купата, крави?! А знаете ли, тор, че на Обора най-продавани са шапките БЕЗ козирка, щото било модерно.....Колко е жалко наистина да си *** тапир!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спостановление на върховният комадващт и машата му боби мокета постановява литекс да се преименува във цска ида бъде допуснат до а група на хората които протестират на това постановление ще бъдат наказвани строго в съотвесвие със закона за подронване на морала в нашата страна
7
0
 
10
 
! Отговори
аматьорско порно преди 7 години
....с грозни жени
6
0
 
16
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Смо не знам, тия оранжевите на снимката кои са!?Ако са Литекс, не би трябвало да ги има!
5
2
 
17
 
! Отговори
чорбета преди 7 години
ЦСКА София е Литекс-Етрополе. Това, че обединените отбори на Литекс и Етрополе са си присвоили името ЦСКА, не ги прави ЦСКА, нито носители на историята и 31-те титли. Истинския ЦСКА трябва да играе в Б група. А ако простите чорбета си искат проекта на Ганчев, да знаят, че техния нов отбор има само 4 титли.
4
1
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
А тая година по колко пари ще ни искат, за да гледаме "талантливите ни звезди" и полуразрушени стадиони?
3
1
 
19
 
! Отговори
Н. преди 7 години
ЦСКА (София) - няма такъв отбор! Напишете го целия както си е по документи!
2
1
 
19
 
! Отговори
Н. преди 7 години
ЦСКА (София) - Славия 1913 (София) - Това кое ЦСКА е?