Посрещнаха бронзовата медалистка от Рио като герой

Елица Янкова ще се цели в олимпийския връх
Обновена: 20 авг 2016 15:23 | 20 авг 2016 14:45, Камелия Цветанова
41

 

Снимка: БТА

Бронзовата медалистка от игрите в Рио де Жанейро - Елица Янкова, се завърна в България. Представителката ни в борбата в категория до 48 кг беше посрещната от семейството си, приятели и колеги на летище "София", съобщи bTV.
Още по темата

"Когато го премислям даже се разплаквам от радост. Даже на моменти искам пак да се повтори деня, колкото и да ми е било тежко, и да изпитам същата емоция", каза Янкова.

Тя разкри какво ѝ е помагало в трудните моменти по пътя към медала.

"Има го изтощението, има ги тежките моменти. Благодарение на тактиката, на тренировката, благодарение на моите родители, на баща ми със съветите, които ми дава и ме подкрепя, благодарение на моя приятел, който ми запълва времето с хубави емоции. Всичко това ми помогна да се справя", беше категорично тя.

Янкова разкри, че съжалява за загубата на полуфинал и заяви, че следващата ѝ цел е олимпийско злато.

"Готова съм да работя, ще дам всичко от себе си", категорична беше тя.

Янкова коментира и твърдението, че спортистите от българската федерация са "туристи".

"Аз наистина бях много обидена. Направи ми впечатление. Как могат да говорят така, как могат така да реагират? Омаловажават нашия труд. За това ми стана кофти. За това го споменах", разказа тя.

"Аз съм от Варна. На морето е вкъщи. Мечта ми е да се прибера!", завърши бронзовата медалистка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Вече на един бронзов медал гледаме като на изключително събитие! Чудя се дали сме на дъното, или още може !?!
21
1
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
До работникИмал си постоянна работа, отработвал си техните заплати. Ако беше безработен с месеци и години, какви техни заплати щеше да отработваш? Сега отработваш на шефа, който ти дължи по 5-6 заплати, а ти дава по малко пари на ръка за прах в очите. А ти дължи 4-5 000 лева от няколко години и не смята да ти ги дава. Твои пари за твоя собствен труд. Който той на практика присвоява. Върви го съди сетне. Ще хванеш дедовия
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво от това ? Я питайте пенсийте безработните гладните болните без лекарства бездомните и вся осталная ***-матрял !!
19
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А какви времена бяха! Чувам,че за подготовката за тази олимпиада държавата е дала 50 млн. И само един медал някакъв си,е може и худ гимнастика да спечелят нещо.
18
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Edva li sasednite ni darjavi davat poveche pari za sport ot nashite i vapreki tova imat veche po 5-6 medala.Chetoh, che v Rumania deto sa svetlinni godini pred nas za zlato im davat 70 000, a nie za bronz 150 000.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 25Как да не е до пари?!?! Ими че за изграждане и поддържане на спортни бази не са ли необходими пари? На един млад спортист не са ли му нижни средства и добри условия да тренира докато стане изявен спортист?!! В България освен с футбол и волейбол пари с друг спорт не се печелят ... Каква мо е мотивацията на някой да тренира ако няма средства? Ами трньори, логистика ... не са ли пари?
16
1
 
8
 
! Отговори
аер преди 7 години
До АнонименНе всичко опира до огромните средства. Ясно е, че няма как да се мерим с Русия и САЩ, но спорт на прилично ниво може да се гради с дългосрочна политика в тази област и прилични бази, за което е нужно манталитет, култура и ценности, които на нас ни липсват последно време.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешния свят спорта е много пари и политика - това е истината. Затова и България няма такива медали защото няма възможност а и няма смисъл да влага такива огрони средства ...
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жива и здрава заслужава го---а едно време по 30 спортиста посрещахме с медали . ама нека пак да гласуваме за Б.Б и Ц.ц и останалите блгаро уби йци
13
1
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Искам да ви призная нещо и да ми олекне, селяни със селяни такива. Ние с турчина Мехмед и Ясtреб Великолепни сме едно и също лице и не се интересуваме от жени, защото сме дебели и плешиви и никоя не ни връзва. Интересуваме се обаче от надарени мъже. Ние сме Главният редактор на този пар цал дри сс бг!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Архаиен преди 7 години
до BURZUMСъгласен съм с теб! 150 бона за бронза някак не отговаря на златните медали по математика на нашите деца! Не знам дали са им дали нещо, освен някаква техника от рода на таблети. Това от химна "Напред, науката е слънце" е химера поне в следващите 100-200години!
11
0
 
8
 
! Отговори
Ънализатора преди 7 години
2016 ...България на последното място 75 -то като го дели с още 7-8 държави с по един бакърен медал!
10
0
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Не мога да повярвам, че Рапона не се е снимал с нея. Но може би ще се снима следващите няколко дни.
9
4
 
6
 
! Отговори
Язе преди 7 години
До Анонимен 15Да не ти се е предложило момичето? Кой те пита хахаха
8
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И злато да беше взела не бих се прежалил - грозновата си е девойката !
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не се интересува от медали,важно е да се краде,усвояването му е майката а за пред раята ще викаме ми няма бази,нужна ние програма за развитие,и тем подобни глупости.Сега малко Красен Кралев и Стефка ще стоят скрити докат отшуми позора и на нова година ще ги видите наежени на спортист на годината.Това е ,бандитизъм и деградация.Важно е да се краде
6
1
 
26
 
! Отговори
Анализатора преди 7 години
мъка, мъка ... едно сребърно медалче - 3 дни национален празник1972 г. - 9-о място по медали1976 г - 7-о място по медали1980 г - 3 -о място по медали !!!1988 г - 7-о място по медали20 години Социализъм - 20 години възход!
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злoбapитe по-долу, що не вземете вие да отидете и да спечелите някой златен медал? Само класирането за олимпиада е голям постижение само по себе си, там не отива кой да е, класираш се за участие. А да си трети на олимпиада е още по-голямо постижение. Идете вие да ви видим, като сте толкова вървежни и да ви видим колко струвате. Лесно се плюе, особено когато ти самият си НИКОЙ.
4
7
 
17
 
! Отговори
НРБ преди 7 години
Какво точно е станало, за да си заслужава това събитие медийното отразяване? Абсолютно нищо. Един Тиквенов медал е това. Навремето в злостно оплютата от демократите НРБ, на Тиквеновите медали никой не обръщаше внимание! Само щангите ни гарантираха като начало 5-6 медала, но...Златни! България се връщаше отрупана от медали, но златни,а в отборното класиране, винаги гонехме челните места. Сега слушам, некакъв младок на овчарски скок, се класирал 10-сети;))) и половин час интервю с него, все едно е взел 2 златни медала!*** майка ви ***, проста... съпикясвайте се бе, ако утре някой се класир
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMаре, аре, като си толкова завистлив, ***, тренирай и ги вземи, злетак