Шарапова разказа как действа препаратът мелдоний

Международната тенис федерация искала тя да бъде отстранена за 4 г.
Обновена: 5 окт 2016 12:09 | 5 окт 2016 11:52, Елка Василева
16
Шарапова разказа как действа препаратът мелдоний
Мария Шарапова. Снимка: архив, Reuters

Международната тенис федерация (ITF)  е искала руската тенисистка Мария Шарапова да бъде дисквалифицирана за четири години заради нарушения на антидопинговите правила. Това разказа самата спортистка в интервю за телевизия PBS.

"Смятам CAS (спортният арбитражен съд) за обективна организация, за разлика от ITF, която не е уведомила спортистите за добавянето на нови препарати в списъка на забранените", заяви Шарапова.

Още по темата

По думите й по време на дисквалификацията й тя е продължила да тренира в облекчен режим.

"Не съм се готвила за турнир, не съм тренирала с мисълта да се върна в спорта след няколко месеца. Занимавах се просто за себе си", уточни тя.

Шарапова коментира също така действието на препарата мелдоний, който Световната антидопингова агенция (WADA) включи в списъка на забранените вещества от 1 януари т.г.

"Това вещество не засилва продуктивността и не дава предимства. Неговото действие може да се сравни с аспирин", настоя тенисистката.

Вчера 29-годишната Шарапова заяви, че ITF трябва да си направи изводи от нейната дисквалификация. По-рано във вторник спортният арбитражен съд (CAS) намали срока на отстраняване на спортистката от състезания с девет месеца. Тя ще може да излезе на корта на 26 април 2017 г., припомня Лента.ру.

На 8 юни Международната тенис федерация отстрани Шарапова от състезания до януари 2018 г. това стана, след като през март тенисистката призна, че е взимала забранения от WADA препарат мелдоний.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Било като аспирин, айде бе. Ми да пие аспиринчета тогава, що се друса с мелдоний. А русофилите изтрещеват щото знаят че каквото каже големия брат това ще става.
12
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е голембоклук, щом е мърсувала с нашто неграмотно селянче Гришо!
11
7
 
38
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Сестрите Уилямс имали разрешение да употребяват стероиди, а Шарапова нямала право да употребява мелдоний. Голямо равенство няма що. Лицемерието на американците взе да става прекалено нагло. На някой ако не му е ясно какво представлява като препарат мелдония може да прочете в нета и да види че това е силно колкото аспирина.
10
2
 
42
 
! Отговори
Дане преди 7 години
Тази руска красавица ни липсва на корта. Без нея тенисът стана някак ръбат и гроноват.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Уилямс да са... Като им видиш спортистите от САЩ - това кечари, баскетболисти, културисти, ЗОБ до зоба. А за потреблението на дрога при хората на "изкуството", каквото и да означава това- музиканти, артисти, певци, също студенти, то Лат. Америка работи за техния зоб. Но естествено другите са виновни. Лъки Лучано няма да влезе в затвора за трафик или убийства, а щото не си е платил данъците...
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко й беше наред, докато си инжектираше "гришоний".
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм русофил, но какво става с ония нацепени батки т.нар. сестри "Уилямс"?
6
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е на колко ще осъдят братя Уилямс за ползване на стероиди?Ох, грешка - те са от САЩ, ще получат награда за заслуги към спорта!
5
17
 
24
 
! Отговори
до голем тенис преди 7 години
С каквото и да го натъпчат Гришо,все посредствен ще си остане!
4
0
 
57
 
! Отговори
до голем тенис преди 7 години
Ти май забрави, че заряза и назобаният американски културист Серина, след като брат Уилямс изкара по-голям от гришовия.
3
59
 
6
 
! Отговори
голем тенис преди 7 години
Добре че нашия Гришо я заряза и си взе американка за гадже, щеше да го натъпче и него със забранени субстанции тая рускиня
2
2
 
71
 
! Отговори
mda преди 7 години
Успех на корта Маша :)
1
7
 
81
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Не знам, какво взимат двете сестри Уилямс, но те не приличат на жени, а на някакви натъпкани със забранени сустанции бикове.. Но нарочиха това нежно момиче, само защото е рускиня. Е, то ясно, Путин е виновен, той й ги е давал лично...