Това ли е годината на Гришо? Докъде ще стигне?

Родни специалисти: Дори Мъри и Джокович нямат такава харизма
25 яну 2017 13:50, Красимир Ангелов
39
Това ли е годината на Гришо? Докъде ще стигне?
Снимка: БТА

Директорът на Националния тенис център Георги Дончев и националният треньор Пресиян Коев засипаха с похвали най-добрия ни тенисист Григор Димитров в студиото на "България сутрин". Те направиха това минути след големия успех на Гришо в Мелбърн и достигането му до полуфинал на Australian Open.

Още по темата

"2017 г. ще бъде годината на Григор! Григор е един катализатор и пример за младите. Младият Григор имаше таланта, но все още нямаше рутината. Искаше да играе атрактивно. Трябваше да мине точно този период, в който той да натрупа увереност. Григор играе изключително разнообразен и атрактивен тенис", сподели Георги Дончев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че Димитров демонстрира увереност от самото начало на турнира. На полуфинал го очаква тежък съперник, но той отвя немалко по пътя си, каза още директорът на НТЦ преди изиграването на мача между Рафаел Надал и Милош Раонич.

Още по красноречив в оценката си за представянето и възможностите на Григор Димитров бе отговорникът за развитие към БФТ Пресиян Коев.

"Григор е голям шампион и дори Мъри и Джокович нямат тази харизма. Има я само Роджър Федерер. На Григор му е отредено да бъде голям шампион и рано или късно това ще се случи. Неутралните фенове се влюбват в Григор, защото той ги заразява със своята непринуденост и лекотата, с която играе", коментира той.

Треньорът е убеден, че най-добрият ни тенисист ще спечели няколко турнира от Големия шлем. Според него успехът и промяната в играта на Гришо се дължат преди всичко на самия него.

"Той мисли само за тенис, няма ги вече амплитудите. Свързваме го и с треньора, който успя да му повлияе. Победата днес е събитие, защото Григор я направи по категоричен начин. Той влиза с предимство в следващия си мач, независимо с кой от двамата ще играе", каза още Пресиян Коев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че несъмнено има подем в българския тенис и даде пример с ранглистата при жените, където за пръв път имаме 5 момичета сред първите 200.

"Горди сме, че 2016 г. я завършихме успешно. Момичетата до 12 години станаха европейски шампиони и ни дават надежда за страхотно бъдеще. Младежкият ни тим за Купа Дейвис се представи много добре. Безспорно Григор е вдъхновение и се усеща сред младите хора, а и не само", добави Георги Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали искат да прекръстят Димитровград. Подходящо е да стане Григоровград или Григор Димитровград.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега кво.........?!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришата да дойде да си вземе една нашенка от Хасково.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се надявам да бие, но Надал е много костелив орех.
24
8
 
5
 
! Отговори
Под.мокрена преди 7 години
Той като бие всичките се възхищавате...особенно жените! Как един път не се възхитихте на някой учител от квартала или на някой учен от бан а все на млади спортисти се възхищавате. Не ми отговаряй,отговора го знаем какво гледате
23
1
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Полуфиналите не ги наглася. Има правила как се прави основната схема на турнирите от Големия шлем (128 тенисисти), а после каквото сабя покаже и сърце юнашко, т.е. паднеш ли отпадаш.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постижението е лично - изисква тренинг, воля, стремеж, подготовка,желание и най-вече - талант - физическа подготовка и физически качества.Един добър цигулар е добър, защото свири добре и ние го схващаме.Същото е и в спорта.Ако някой го е подпомогнал с пари, бил е прав - трябва да се подкрепят талантите.Григор е добър тенесист, между най-добрите в света.Заслужава възхищение, а не завист.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ги наглася федерацията полуфиналите на турнири от ГШ нещо не съм наясно? Обяснете.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прогнозата ми е за финал Гришо - Вавринка....
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Григор действително е израстнал има невероятната възможност да го покаже срещу Надал и евентуално срещу Федерер
18
5
 
3
 
! Отговори
Дърта шафрантЪ преди 7 години
Между другото кой е по-красив гришо или Надал? Питам за колежката Jimmy CHoo....тя само такива обувки носи кифлата....Дерзай !
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докъде ще стигна Григор - това се пита в статията? До 10-то място. За повече - това ще изненада и най-големите оптимисти. Все пак дано успее до номер 5.
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега ще се разбере дали се е преродил, и да ли си е оправил психиката. Като се има в предвид и фактора на световна тенис федерация - какво е решила и дали ще нагласи мача и дали вече е решено кой да победи. Както в предишни години. Мисля че вече ще дадат път на Григор и са го решили той да е победител!!!
15
4
 
14
 
! Отговори
Jimmy Choo преди 7 години
Гришо ще се разправи добре с Надал. Подозирам грандиозен УСПЕХ за нашето момче!!!!Дерзай!
14
17
 
5
 
! Отговори
време е преди 7 години
Прокуратурата е време да погне семействто на Григор за престъпна приватизация .Този негов баща е съратник на Хр.Бисеров ,а парите се перат в АТП веригата под мотото" най -успелия ни тенисист и първа ракета. "
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв красавец!... Българска хубост : )
12
12
 
4
 
! Отговори
Играйте ! преди 7 години
Сега ще видите класическо прегряване на спортист ....сигурна победа за Надал особенно след като размаза Раонич ! Това са направо пари за вземане !
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора като баща му затриха България в приватизацията.Децата на приватизаторите са успелите и можещите-вашите някъде слуги на запад .Опомнете се.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докъдето и да стигне, браво. И да спечели турнира супер, и до тук да е само, пак браво.900 хил. долара си заработи момчето дотук. Ще заведе мадам Шерцингер до френска Полинезия.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво си ги сложил тези 1000 е, букмейкърите и те хляб ядат !