Котоошу - първият европеец с школа по сумо в Япония

Открива я офицално през април, още чака одобрение
10
Котоошу - първият европеец с школа по сумо в Япония
Снимка: Reuters, архив

Българският треньор по сумо Калоян Махлянов напуска школата "Садогатаке" и ще отвори собствена такава в Япония, пише "Труд".

Той чака одобрение от изпълнителния борд на местната федерация по-късно този месец. Школата му пък ще бъде открита официално през април. Информацията съобщи Japan Times, позовавайки се на свой източник от федерацията.

Махлянов ще е първият европеец със собствена школа в Страната на изгряващото слънце. 34-годишният българин прекрати състезателната си кариера през 2014 г. Като сумист той носеше името Котоошу, а сега, вече като треньор, се подвизава с името Наруто.

Калоян дебютира в професионалното сумо през 2002 г, а през 2008 г. стана първият европейски сумист в историята, спечелил Купата на императора.

През 2014 г. Калоян Махлянов получи японско гражданство, а на следващата година се сдоби с треньорски лиценз и започна работа в школата "Садогатаке".

Още спортни новиви четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългарчеОТДАВНА СЪМ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ,ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА,ДА ГЛАСУВАТ,НО .......ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЧЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ ДЕЦАТА НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ.
5
1
 
14
 
! Отговори
Българче преди 7 години
До Анонимен Да има само Японско гражданство ... това съ законите в Япония.Но се замисли върху друго ... как българи които са емигрирали с ясната цел да живеят в друга държава а имат право да гласуват при условие, че на живеят в БГ.Ако ти се вижда сложно .. не се замисляй.
4
3
 
13
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
БЪЛГАРИН ЗАБИ ЗНАМЕТО НИ ВИСОКО В ЯПОНСКА ЗЕМЯ ЗА ДА ПЕЧЕЛИ УВАЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е,НО ТОЙ СЕ ОТКАЗА ОТ БЪЛГАРСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО.ЗНАЧИ НЕ Е НИТО ЕВРОПЕЕЦ,НИТО БЪЛГАРИН.ТОЙ Е ЯПОНЕЦ!
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМЕРИКАНСКА НИНДЖА И НИНДЖА 2009 БЯХА ДОБРИ ФИЛМИ!!!ЗАЩО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СИ С ДРЪПНАТИ ОЧИ ЗА ДА СИ ДОБЪР СУМИСТ !!!СМЯТАМ, ЧЕ Е ПЪЛНО С ДЕБЕЛАЦИ И ПРИ БЯЛАТА РАСА А И ПРИ ЧЕРНАТА :D
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Тошо

Спонсорирани публикации