Краят на една ера! След 11 рунда Джошуа детронира Кличко

Пето поражение за Кличко и 19-а победа за британеца
Обновена: 30 апр 2017 07:34 | 30 апр 2017 07:30,
227

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа е новият крал на световния бокс, след като успя да спечели мегасблъсъка срещу Владимир Кличко.

Двамата се изправиха един срещу друг на "Уембли" в английската столица Лондон, а украинецът демонстрира, че още си го бива за големи битки, но в 11-ия рунд не издържа и в крайна сметка загуби след технически нокаут.

Преди това обаче той се държеше много смело на ринга и дори букмейкърите му даваха предимство за краен победител преди въпросния рунд, а преди мача бе аутсайдер.

След успеха Джошуа завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA), както и на Международната боксова организация (IBO) в тежка категория.

Не може да не се отбележи, че срещата между двамата би всякакви рекорди откъм приходи и изобщо продадени билети, като само на митичния стадион в английската столица имаше над 90 хиляди души.

Това е 19-ата победа за Антъни на професионалния ринг, а освен това и петото поражение на Кличко, който доминираше на ринга в тежката категория през последното десетилетие и повече.

Доста интересно е да се спомене, че за първи път в своята кариера Антъни бе пратен в нокдаун, но той от своя страна изпрати Кличко на три пъти в такъв - веднъж в петия рунд и два пъти в 11-ия.

Още новини за спорта четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименДа, Кличко и Джо Луис са N1. Важно е колко време си на върха.
118
2
 
16
 
! Отговори
някой преди 6 години
аз бях за негърчето, тоя проукраински *** е време да си ходи.Ама пулев не го виждам и 1 рунд срещу Джошуа, Кличко беше класи над Пулев, а сега тоя Джошуа наби Кличко, следователно Пулев е без никакъв шанс и ще го размята пак по ринга като салфетки в плаза - както прави Пулев и за тва изглежда като *** :D
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предният коментар - до 125
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 122. Един от най-големите. Не забравяй Али, Тайсън, Джо Луис, Марчиано, Демпси...
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 122Кличко остава най-големият в историята на бокса, но не този, а големият му брат Виталий!
114
1
 
13
 
! Отговори
Страхотни преди 6 години
бяха и двамата, както със силата на бокса си, така и с джентълменския дух! Поздравления за Джошуа, почитания за Кличко! Паметен мач!
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уайлдър ще ги бие и двамата
112
1
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Кличко остава най-големия в бокса в историята. Дойде времето стария лъв да отстъпи своето място. На 41г. се би като равен с 27 годишния британец. Пожелавам на Джошуа да изглежда като Кличко след 14 години.
111
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Безспорно мачът беше много голям, може би най-големият в последните години след този между Виталий Кличко и Ленъкс Люис.Макар че бях твърдо за Кличко Джошуа показа, че е 1 в момента и през следващите 8-10 години едва ли ще има кой да го победи.Иначе можем да се радваме, че и ние в момента имаме боксьор от топ 5 в света, но откровено казано не виждам какви са шансовете на Пулев срещу Джошуа, ако изобщо се състои такъв мач.
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13-та снимка е за Пулев, за да види какво значи да си Голям Човек, а не говведо като него.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко неграмотно съм написал коментар 113. Исках да кажа, че десния прав който Кличко тресна на Джошуа в шестия рунд, последвалия нокдаун и умората от предишния рунд му разконцентрира сериозно играта. Но като голям боксьор успя да оцелее, да се възстанови и в крайна сметка да победи.А след такъв удар аз не бих станал изобщо (ако още съм жив де! ).
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига с този паляччо Стоименов, бе!
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 110 Викаш, да гледаме Крисия и Слави?
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм гледал Петър Стоименов, знам само, че е побеждавал Ленъкс Луис.
105
10
 
3
 
! Отговори
!? преди 6 години
някой от коментиращите не можал 3-4 часа да заспи от емоции , ами да беше слязъл до Лъвов мост да ти начешат крастата , еврогейецо.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петър Стоименов и Атанас Суванджиев бяха страхотни наши боксьори. От ранга на Касиус Клей и Майк тайсън.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 112. Хич даже не беше нарочно. И теб ако те тресат така, не темпото ще свалиш ами ....нали се сещаш? :) Гледай пак мача и виж какъв десен прав отнесе. Цялата​ му игра се наруши за няколко рунда.
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм сигурен дали от 6ти до 10 рунд Джошуа не свали нарочно темпото. Просто коренна промяна, подозирам, че може да е било заради букмейкърски и спонсорски интереси
101
6
 
6
 
! Отговори
Анте Русевски преди 6 години
Абе в шестия рунд ,,шоколадчето,, беше готово да заспи ,но Кличко спази договорката-,,шоколад,, да е новият абсолютен шампион...
100
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте на нивото на Римската империя! Да има гладиатори и да се трепят за ваш кев! Няма ли за вас театри, опера, филхармония, ансамбъл, билярд, тенис, бридж, фолклор, Крисия, шахмат, поезия? *** и избирате подобни динозаври за министри.