Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал

Българинът обаче демонстрира добър тенис
Обновена: 7 окт 2017 14:12 | 7 окт 2017 14:10, Елка Василева
87
Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров се бори мъжки срещу Рафаел Надал, но в крайна сметка отпадна на 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 500 в китайската столица Пекин.

Матадора се наложи над нашенеца след 6-3, 4-6, 6-1 и така се класира за финал, където се очаква да срещне победителя от мача между Александър Зверев и Ник Кириос.

Това бе десети мач между нашето момче и испанеца, както и девета победа за лидера в световната ранглиста.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, след като Григор направи двойна и непредизвикана грешка и така сдаде подаването си.

Той можеше да върне пробива в седмия гейм, но пропиля два шанса да пробие и на практика испанецът си взе подаването и след това спечели и самия сет.

Вторият сет започна катастрофално за нашенеца - той изоставаше с пробив и трябваше да спасява точка за втори пробив в третия гейм, но постепенно се окопити и върна пробива в шестия гейм.

В десетия пък успя да матира испанеца и да го пробие отново, за да спечели сета.

Третият сет започна катастрофално за хасковлията и той бе пробит на два пъти и изоставаше с 3-0 при геймовете.

Нашенецът пропусна точка за пробив във втория и три точки за пробив в шестия гейм, а това го срина и той инкасира още един пробив в заключителния седми гейм от третия сет.


Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
Като се налудува по креватите с леличките може да обърне внимание и на корта.Младо е момчето още. Бъдещето е пред него.
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя Григор вече гони 30-така и още го чакаме да порасне.На неговата възраст Макенроу и Сампрас имаха по 20-ина победи в истински турнири.
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо мечтаеше да е новия Федерер, но не е и няма изгледи да е! Можем да му пожелаем от време на време поне да е малко като Надал и Джокович!
58
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление Григор въпреки че върви нагоре в ранглистата, играта му върви надолу - поне от Началото на годината досега.Преди играеше доста по-добре.
57
0
 
5
 
! Отговори
дон преди 6 години
До 28 до Павлов прав си ,но само логически.животът е далеч от логиката.Обясни на себе си,защо ни управлява пожарникар!Освен образование трябва и.....
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Всъщност - гледахте ли третия сет? Мисля, че не. Защото очевидно съдите за него единствено по резултата. Дори да не сте го гледали, може би щяхте да се досетите какво е станало за това 6:1, ако можехте да оцените един друг статистически факт - този сет е продължил 45 минути. Първият, завършил 6:3 - 35 минути.Оставям Ви в напън да проумеете какво Ви казвам! Успех!
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 52=================Колкото и пъти да повторите заклинателно думата "сервиЗ", това ще означава единствено, че за енти път доказвате колко неграмотен "експерт" сте , експерт, който не знае дори елементарното, че думата е "сервиС".....
54
6
 
14
 
! Отговори
Костов преди 6 години
До 49А да не би Григор да участва в конкурс за архитектурни проекти? Не, драги - той играе тенис и не коментира какво трябва т.н. АНОНИМНИ РАЗБИРАЧИ да направят по-добре, или какво трабва да прибавят, или да махват от своята дейност, за да им се получи както трябва. Аз не сравнявам работата на Григор с работата на лекар, учител, инженер или каквато и да е друга уважаема професия. Въпросът е , че независимо от обстоятелствата, ТОЙ е 8 в СВЕТА. А къде в света са класирани коментиращите???
53
9
 
7
 
! Отговори
11 преди 6 години
До peb4000Къв борец, кво борене - виж третия сет.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не психиката - Сервиза !Сервиз Сервиз 100 000 пъти днес.бг :)
51
5
 
22
 
! Отговори
peb4000 преди 6 години
Браво Гришо!!! Голям мач! Страхотен борец!! Ще има и други възможности.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тия коментари пълно с Оракули, топ тенис специалисти и обикновенни плювачи по Григор. Обаче Оракулите най ме кефят. Той преди 2 години бил казал, ама нямало сега да ни отваря защо така ставало. Ей, много си вярват тва откачалниците.Досиетата Х, БГ вариант.
49
7
 
8
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
Човече, живеещо чужд живот, отговори Ти сам на въпросите, които си поставил и защо реши, че всички трябва да са тенидисти?И ако следвам твоя стил, ще попитам - Григор Димитров колко реализирани архитектурни проекта има?Може би и сам се до сещаш, че не могат да се сравняват компютри с компоти.Защото Григор е просто едно момче, което няма дори средно образование и трудно говори както български, така и английски
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не съм го гледал тия дни ? още ли го пробиват с двойна грешка ? трябва да тренира , повече !
47
7
 
20
 
! Отговори
Костов преди 6 години
Имам само 2 въпроса към АНОНИМНИЦИТЕ - РАЗБИРАЧИ - ХЕЙТЪРИ (МРАЗЕЩИ):1. На кое място сте се класирали в каквато и да е класация в най- добрият период от живота ви, като се изключи 4х100 със салата???2. Колко ГЕЙМА, не СЕТА, а ГЕЙМА сте спечелили срещу някой от класата на Надал, Дел Потро, Джокович, или който и да е от първите 30 в класацията на АТП???И да знаете, че просто си питамь а отговорът ми е ясен и не искам да ми го съчинявате!!!
46
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39"В последните десетина години се наблюдва огромен спад в нивото на Световния тенис."Не е в последните 10 а в последните 2 години и аз го казах още ТОГАВА ама ти явно чак сега си го разбрал.Знам и ЗАЩО се случва но ............никой не ми плаща да отварям баламурници като вас.А *** първият път съвсем случайно стигна до 8мо място докато сега случая е ощепо-трагичен.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато те боли апендикса, отиди на тенис!
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40 Андре Агаси беше велик тенисист, но има поне 4 човека по-велики от него..нека да започнем с Федерер, Надал, Джокович, Сампрас! Капиш?
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навратилова и сега ще го претрепе!
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 35 Ами такава е природата на човека- иска зрелища. Когато ти(хирурга, инженера, философа, учителя) събереш на концерт или на спортно събитие 90 000 души с по 40 кинта средно на билет и да се изредят десетина реклами за милиони докато те дават и на теб ще ти дават милиони. Капиш?