Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал

Българинът обаче демонстрира добър тенис
Обновена: 7 окт 2017 14:12 | 7 окт 2017 14:10, Елка Василева
87
Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров се бори мъжки срещу Рафаел Надал, но в крайна сметка отпадна на 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 500 в китайската столица Пекин.

Матадора се наложи над нашенеца след 6-3, 4-6, 6-1 и така се класира за финал, където се очаква да срещне победителя от мача между Александър Зверев и Ник Кириос.

Това бе десети мач между нашето момче и испанеца, както и девета победа за лидера в световната ранглиста.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, след като Григор направи двойна и непредизвикана грешка и така сдаде подаването си.

Той можеше да върне пробива в седмия гейм, но пропиля два шанса да пробие и на практика испанецът си взе подаването и след това спечели и самия сет.

Вторият сет започна катастрофално за нашенеца - той изоставаше с пробив и трябваше да спасява точка за втори пробив в третия гейм, но постепенно се окопити и върна пробива в шестия гейм.

В десетия пък успя да матира испанеца и да го пробие отново, за да спечели сета.

Третият сет започна катастрофално за хасковлията и той бе пробит на два пъти и изоставаше с 3-0 при геймовете.

Нашенецът пропусна точка за пробив във втория и три точки за пробив в шестия гейм, а това го срина и той инкасира още един пробив в заключителния седми гейм от третия сет.


Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надал е като Уилямсите, анаболова бомба. Само че тия не ги пипат. Григор е отличен спортист и добър човек. В света има 200 държави, но България има Димитров и Малееви.
40
5
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Чест и почитания, но си пропуснал най-великият тенисист на всички времена - Андре Агаси. Тинейджърчетата, възишащи по Григор Димитров, може и въобще да не са го чували дори. Нали в БГ медиите не го пише.
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В последните десетина години се наблюдва огромен спад в нивото на Световния тенис.Това и позволи на Григор Димитров да влезе в Топ-10.Ако се състезаваше с тенисисти като легендите Джон Макенроу, Джими Конърс, Бьорн Борг и останалите от предното поколение, едва ли щеше да помирше стотицата.
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, какво ви пречи да бъдете обиктивни и да признаете, че просто Надал е много по-добър от Григор и щеше да е абсолютно несправедливо Григор да се класира за финала.Тогава финалът щеше да бъде осакатен или поне наполовина.Аз гледам тенис заради самия тенис, а не воден от някакви националистични подбуди.Играта на Григор е скучна и просто не отговаря на нивото на такива турнири.
37
3
 
5
 
! Отговори
Странно... преди 6 години
...хора, които първо заявяват, че не им пука за тенис, Гришовци и пр се спукват после да пишат предълги постове, в които научно доказват какъв *** е Григор....
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джокович,Надал и Федерер могат да бият останалите дори ходейки с *** и патерици,това не значи че Григор играе слаб тенис.Просто генерацията след тези тримата имаше малшанса да покрива един извънземен критерий заложен от велики тенесисти,да се плюе по спортните качества на играч два пъти влизал в топ10 е малко прекалено...
35
3
 
8
 
! Отговори
28 до Павлов преди 6 години
Точно така исках да го напиша, но понеже съм безграмотен...! Благодаря! Не може един хирург да получава 10000000 пъти по малко от някой, който много велико ритал топка. Това е грешен и побъркан свят!
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор е много далеч от класата на Надал, нищо че е 8-ми.Просто са различни галактики.Обаче, естествено за криворазбраните родни патрЕоти, Григор е най-най-най-добрият.
33
2
 
7
 
! Отговори
БХ преди 6 години
Абсолютно си прав 30, а на 29 бих казал като не те интересува, какво правиш тук?Колко си възпитан няма общо с това кого харесваш или не.Купувай банички и кафе, няма лошо, но не ми обяснявай към кого съм се преписал.Че и Господ чак намеси. Прав съм да си мисля, че работата е бая зле.Бъди здрав.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДВОЕН СТАНДАРТМараба, луз.ър!
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотален мухъл!
30
4
 
12
 
! Отговори
Павлов преди 6 години
Аз пък нямам нужда от фалшиви идоли, на които да се кланям и да изпадам в *** възторг при победите им или да съпреживявам загубите им.Хората са си уредили живота, живи и здрави да са - аз си гледам моя - работата, семейсвтото, децата.Все пак всеки човек има различно призвание и талант. Но не трябва за сметка на някои, в случая спортистите да пренебрегваме всички останали, истински хора, които в много отношения са по-стойностни и полезни за обществото от първите.
29
4
 
10
 
! Отговори
ДВОЕН СТАНДАРТ преди 6 години
Абе Григор като бие някой си анонимник с 7:6, 6:7, 7:6 обикновено пишетеФАНТАСТИЧЕН ГРИШО РАЗБИ ...Сега когато бе отнесен от Надал като бръмбар сламка, що не напишете, че НАДАЛ Е БИЛ ФАНТАСТИЧЕН, а господа обективни журналисти ?
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като бият по добре ли ти става? Точно ти си комплексираният тип.Мислиш, че като се припишеш към някой уж успял, че и ти вече си като него.Ами да тича там, мен кво ме интересува. Нито имам да му давам, нито да вземам. И не е съгласно Божата заповед да си правиш кумир с някакъв хахо! Бил играл тенис!Голям праз.Всеки ден поздравявам и купувам банички и кафе на метачките по улиците. Повече полза има от тях отколкото тези парфюмирани ,,светила''!
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво ся - Дришньето пак паднало на корта. Голяма изненада, няма що.Важното е да държи лелките там, пък за другото има време.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 25 То и залата в Хамбург беше оцветена в бяло зелено и червено и след това Опулев и всички българи в залата разбраха какво е да се биеш не срещу бабаитите по софийските дискотеки, а срещу световния шампион.
25
2
 
6
 
! Отговори
БХ преди 6 години
Пише се тенисист, ама пусто бързане:)
24
5
 
15
 
! Отговори
БХ преди 6 години
Много неуспели хора коментират тук и сякаш си мислят, че когато другите падат, на тях ще им стане по-добре. Един вид не са само те. Е добър ден. Няма да ви стане по-добре. А Григор със всичките си кусури е най-добрия тенесист който имаме и заради когото тази седмица залата в Пекин три пъти се оцвети в БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ. Заради вас пичове колко пъти?
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невзрачен тип! Може да губиш, но да изглеждаш като Дел Потро! Впрочем и на него контузиите му пречат. Иначе е страшно.
22
6
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
Впрочем Федерер си играе и досега и взема ОП .Надал даже по едно време беше се поотказал и се завърна пак номер едно .Нали се сещате че Джоко също ще се завърне .......Вавринка спечели куп ОП Мъри и тн .Но тоя загубеняк ще се *** още 10 г по Пекин ,Стокхолм и Мексико и ще чака своя миг.

Спонсорирани публикации