Гришо за втори път стана "Спортист на годината"

Отличието прие майка му Мария
Обновена: 20 дек 2017 07:39 | 20 дек 2017 07:39, Петя Славова
13
Гришо за втори път стана "Спортист на годината"
Снимка: БТА

Тенисистът ГригорДимитров бе избран за "Спортист на годината" на България за 2017 година. Димитров не присъства на церемонията, тъй като се подготвя за наближаващия нов сезон в Маями, САЩ, но изпрати видео обръщение:

"Здравей, България. Исках да съм си вкъщи, за да си получа наградата, но в момента имам много тежки тренировки и се готвя с всички сили за новата годината. За мен означава много да бъда избран за втори път за "Спортист на годината" и се надявам да нямам контузии, за да мога да продължа да ви радвам."

Отличието му получи неговата майка Мария. Тя също така прие от негово име и "Спортен Икар". Димитров остави зад себе си сноубордиста Радослав Янков и гимнастичката Невяна Владинова. Тенисистът печели за втори път най-престижната класация за спорт в България след 2014 година.

Още по темата

"Тази година беше много успешна за Григор. Надявам се и вярвам, че ще продължи да побеждава и да бъде на върховете. Знам как в България преживявате мачовете му. Удоволствието е невероятно. Искам да благодаря за тази прекрасна награда. Благодаря и на другите спортисти и дано и те продължават да покоряват върхове. Благодаря на всички хора, които ни подкрепят!", каза майка му Мария, цитирана от БТА.

За "Треньор на годината" беше отличена Весела Димитрова, която води националния ансамбъл по художествена гимнастика, а самият ансамбъл взе отличието за "Отбор на годината".
"Спортист на България с увреждания" е Ружди Ружди (лека атлетика).Бившата шампионка по лека атлетика Тереза Маринова и музикантката Люси Дяковска си партнираха като водещи на церемонията.

Официални гости на събитието бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на спорта Красен Кралев.

"Зад труда на всеки един голям спортист стои неговият треньор. Искам да благодаря на всеки един треньор и най-вече на всички учители по физическо, които денонощно се трудят за успехите на българските спортисти, защото без тяхната работа е невъзможно да бъдат постигнати успехи", каза министър Кралев.

В анкетата гласуваха 145 журналисти от 49 медии. На сцената бяха Brazz VilliDJ - най-популярният браз колектив в България - изтъкнати и международно признати музиканти, под ръководството на Вили Стоянов и Михаил Йосифов. Освен тях в събитието участваха популярните български изпълнители Поли Генова, Михаела Филева и Кристиян Костов със специално аранжирани изпълнения.

По случай юбилейното издание на анкетата, тазгодишната церемония беше посветена не само на постиженията на спортистите, но и на техните семейства - неразделната част от всеки постигнат успех на наградените. Всеки от спортистите получи своята награда от член на семейството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен Спортист номер едно е Боян Петров!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Trqbvashe da mu dadat 10 000 leva za da si kupi bilet za parva klasa i da doide na nagrazdavaneto. Organizatorite mozeha da se obadqt na Nikol i tq shteshe da go nakara da doide za nagrazdavaneto. Nqma po golqma nahrada ot tova da te izberat za sportist na rodinata. Oshte poveche izstradala rodina. Sramna rabota haskovska
9
0
 
6
 
! Отговори
Възрастен преди 6 години
Правилно Григор е първи ,но българскияг спорт като цяло си е в криза.И то е защото младото поколение не е научено на як труд ,какъвто е нужен в спорта.Натовариш ли го малко и почва хленчене ,викане на родители,хулене на треньори и ,,права на детето" За това всички са силни само пред клавиатурата и във форумите.Вижте се във всички сайтове-95% са млади хора и ученици-с грешна самооценка и липса на амбиция.От кога не сме имали св.шампиони и се чудят кого да наградят.Ами то няма кой,????
8
1
 
8
 
! Отговори
Пълен срам преди 6 години
След напълно заслуженото първо място на Григор Димитров-надолу бе пълна порнография! Някой ,дето играл във всички мачове на Барса по баскет/ама не казват, че има по 3-4 мин. на мач/-на 6-то място! А тази, която спечелила медали от Световна купа-на трето! Световна купа НЕ Е световно п-во, във всяко село може да се организира световна купа. И стана ясно от спонсорите на гимнастиката колко пари са привлечени и колко ли са стигнали до момичетата. Но Олимпийските спортове трябва да се толерират!СРАМ
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Заслужено е!Българин е той драги 5,но ти май не си завистливецо.Дребна душа с дребен мозък и дребни мисли на неудачник.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да спечели Mind Control. Това да победиш китайци на Dota 2 е много трудно, но явно тези журналисти са любители на тениса. Жалко е чение феновете неможем да гласуваме. Познавам много хора които щяха да гласуват за Mind Control.
5
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можеше поне да уважи България като дойде да си получи наградата.Видя се колко е българин. Дори във видеозапис сричаше българския на ниво бежанец.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор е напълно заслужено номер 1. Питам се обаче как така онзи алпинист и протестър стана номер 3? Изобщо алпинизмът от кога е спорт, това не е ли просто хоби?
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на него и всички отличени
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
страхотен е Григор
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Супер е!Гордост за България!