Русия аут от големия спорт заради допинг, а другите чисти ли са?

Чавдар Стефанов и Нина Дюлгерова с коментар по темата
10 дек 2019 12:15, Анисия Иванова
112

Руските атлети няма да могат да се състезават на предстоящата Олимпиада в Токио и на Световното по футбол в Катар през 2022 година заради подозрения, че лабораторните резултати за допинг се манипулират.

Според журналиста Чавдар Стефанов за Русия всичко е политика, в това число и спортът.

"Склонна съм да приемам, че всичко преминава през призмата на политиката. Когато вчера излезе тази новина, започнах да премислям какво се случи в световен мащаб, защото всичко резонира и обикновено врагът е Русия. Няма значение права ли е, или не", коментира историкът и геополитически анализатор Нина Дюлгерова.

Още по темата

Ако погледнем статистиката от началото на века досега, 2000 година има 7 наказани руски спортисти за допинг. 2010 г. са 58, през 2011 - 96, 2014 - 41, 2019 - 129. Хората просто така са си свикнали там. Това е една цяла система, заяви Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Слушаме за Русия само с негативизъм. Може ли някой да си помисли сериозно, че постиженията на всички останали страни са изцяло чисти? Нека да не си правим илюзии", контрира Дюлгерова.

Стефанов пък ѝ отвърна, че България също има опит с допинга, особено при вдигането на щанги.

"Какво ще направят сега тези спортисти, които трябваше да участват? Цялата тази допинг система трябва да бъде елиминирана", сподели Чавдар Стефанов в студиото на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А оня фелпса,дето плува рокендрол,иония бици около него,те такава им еприродата от зеленчуци плодове.А онаякраварка ,дето подмина летвата за висок скок.Бичетата сестри,дето целят тенис топки.Те са вода ненапита и никойне ги проверява.
45
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия болшевишки бабиерници какво им разбират главите от спорт? ***!
44
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСега заради шепа алкохолициабе бая голема ще да е шепата :)Ти yшанка-въздържател виждал ли си бе? Тва е като дървено железо!
43
21
 
15
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Нали се сещате, че тези двама са взели кинти, за да защитават рузките животни.
42
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До +-аре бегай ве yшанко, *** мноо принципни станахте като напъдиха руснаците.
41
13
 
9
 
! Отговори
Me преди 4 години
Давайте друг репертоар другари. Това се изтърка. Винаги като ви хванат в беля, обвинявате другите в същото. Това не ви оневинява. А, цялата държава да го прави целенасочено и да прикрива и потулва доказателства най-малкото не е спортменско.
40
3
 
10
 
! Отговори
Умнико, преди 4 години
До +-не е заради спортистите изобщо, а поради агенцията, която дава фалшиви резултати, и руските служби решават кой да отпадне. Иначе, когота хванат - вън.
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Хващай пушката и бягай да ги мачкаш руснаците, в Украйна веднага ще ти уредят мястое как бе, нали в Донбас нямаше руски военни, а само отпускари?
38
7
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Ясно е, че почти всички спортисти вземат различни средства.Когото хванат, го изхвърлят, който иска да види изхвърлените американски спортисти, да отвори сайта.Лишават Русия от участие не заради спортистите, а поради антидопинговата агенция , чийто резултати са манипулирани от руските служби, и те решават кой да отпадне.Агенцията е част от международна структура, а не руска служба, и я закриват.И Русия отпада. Да се сърдят на своите служби.
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега заради шепа алкохолици, ще изкараме всички спортисти наркомани, ТЪЙ ЛИ?
36
6
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето do 36 преди 4 години
не бе мамин. не пиян лосион ама правят други неща. шмъркат соли за баня, пудрят си носовете, пушат "жоинче", гълтат препарати срещу астма, такива ми ти работи.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хванли дедо поп да краде от даренията и той казал всички сме грешни и всички крадем помалко.
34
5
 
2
 
! Отговори
астматиците преди 4 години
гимнастиката имах предвид не атлетиката за симончето. атлетиката да не ги почваме че още като почнат да се потят и мирише на аптека.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пъл да питам, след като са хванали руските спортисти да взимат допинг масово, колко пъти не са ги хващали?
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До +-Плувецът Болт се казва, да. Аре, бЕгай, спорта не ти е силна страна.
31
5
 
14
 
! Отговори
астматиците преди 4 години
ние сме чисти като момини сълзички. това норвжеци скиори дето ритат камбаната на 50, това италиенски колоездачи дето ритат камбаната на 30, тове дедо федерер дето играе по три месеца в годината а останалото време си "почива" по фарма фирмите в базел и болниците в цирих, това американските тенис дами вилиамс и онова другото астматичето от атлетиката, това китайските щангисти, борци и всякакви други дисциплини където до преди 10 години не са и участвали а сега са шампиони, всичктие чисти.
30
6
 
9
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Доказано е от практиката,че най-добрите спортисти са болните спортисти/т.е тези които боледуват от най-различни болести -астма и специални белодробни заболявания,разни отклонения по психиката като синдром за отклоняване на вниманието и т.н.!?Руските спортисти не искат да боледуват и това е сериозна слабост!А че има такива в Русия,които се зобят здраво,това е истина,но има и напълно чисти!Не бива да се слагат в общ кюп!Не съществува презумция за колективна вина!
29
8
 
14
 
! Отговори
+- преди 4 години
Нима има тикви в този сайт които вярват ,че другите спортисти не приемат забранени вещества ,а само руснаците .Нека изле напред и да напише ...кои тези нации са чисти -без допинг.Само моля.не споменавайте американците-знаем за тях ,че са чисти по-чисти и монасите и особено сестриТЕ уЙЛЯМС,плувеца Болт ли се казваше ... .Хайде Вие сте !?
28
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Казвах ли ви, че жужето ще яде шамарите на бай Дончо...
27
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли някой да си помисли сериозно, че постиженията на всички останали страни са изцяло чисти? Нека да не си правим илюзии", контрира Дюлгерова.що да не може *** другарко Дюлгерова? В другите страни пият ли лосион за баня? Ти да не би да живееш в Русия, че си толкова убедена, или просто така ти написаха на листчето в руското посолство?Аман от руски пoдлоги.