Феновете у нас поискаха да се върнат по стадионите

Това да стане с 30% от капацитета на стадионите, предлагат те
5
Феновете у нас поискаха да се върнат по стадионите
Снимка: БГНЕС

Феновете на шест клуба от Първа лига се подписаха под позиция, с която се настоява за мачове със зрители по трибуните. Привържениците написаха открито писмо до Министерски съвет, Националния оперативен щаб, БФС и спортното министерство с искане да бъде разрешено присъствието на публика на футболните мачове у нас.

Родният шампионат се завръща в края на тази седмица след близо 3 месечна пауза заради пандемията от коронавирус.

Ето какво пишат футболните фенове в своята позиция

ДО МС, НОЩ, БФС, МФВС

Във връзка предстоящото възобновяване на провеждането на обществени събития на открито и закрито при спазване на определените изисквания, ние, клубовете на привържениците на Локомотив Пловдив, Левски София, ЦСКА София, Берое Стара Загора, Ботев Пловдив и Черно Море, заявяваме следното:

Традиционната ниска посещаемост по стадионите в България се оказва предимство. Нерядко заетите места са едва 15-20% от капацитета.

Считаме, че допустимата заетост от 30%, която е разрешена за обектите на закрито като театри, кина и т.н., е повече от достатъчна за провеждането на всякакви футболни срещи. Нашите аргументи в подкрепа на това са следните:

1. Стадионите са изключително просторни обекти на открито.

2. Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно първенство е под 30% от капацитета на обектите.

3. С поведението си по време на епидемията привържениците на футболните отбори дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка.

4. Евентуално натоварване на подходите към стадионите не превишава това на градския транспорт или на централната улица на всеки български град.

Горните аргументи ни дават основание да отправим апел до всички отговорни страни да подходят благоразумно и допустимият процент заетост на футболните стадиони да бъде определеният и за другите обществени обекти – 30%.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
odpo преди 3 години
Агресивни, пияни и дрогирани. Това е реалността на БГ футболния фен! Затова капацитета на стадионите не надминава 15-20%... Вие гоните 80-85% от хората които искат да посещават футболни събития. Вие и вашето поведение, ако може да се нарече поведение, ущетявате любимите си отбори с УЖАСНО много пари, които както всички знаем са им нужни. Така че не пишете. и не молете да ви допускат до стадионите. А променете поведението си и опитайте да привлечете повече хора на стадионите с вас. ЦАР ФУТБОЛ!
4
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Уместно е Левски да бъде подкрепен от верните фенове от Казичене, придружавани от ИСДВР левскар и бивш юноша на отбора.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каквито ни футболистите - такива ни са и феновете - гола вода и кал в ушите
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D
1
2
 
7
 
! Отговори
Смях преди 3 години
А бе, то и двайсет зрителя да има на стадиона, пак ще намерят начин да се опсуват и да се сбият.