ПСЖ счупи прокобата – класира се за ½-финал в Шампионска лига

С голове след 90-ата минута парижани победиха Аталанта
13 авг 2020 07:50, Елка Василева
6
ПСЖ счупи прокобата – класира се за ½-финал в Шампионска лига
Снимка: БГНЕС

ПСЖ развали прокобата и най-накрая се класира за полуфиналите в Шампионската лига. С два гола след 90-ата минута парижани победиха с 2:1 Аталанта и винаги ще помнят паметната вечер в Лисабон и "Ещадио да Луж".

Италианците изиграха страхотен мач и водеха в резултата до 90-та минута. Марио Пашалич бе дал аванс на хората на Джан Пиеро Гасперини в 27-та минута, а след това имаха и още няколко изгодни положения.

Парижани пък в същото време бяха далеч от истината, а Неймар направи феноменален пропуск. Все пак именно бразилецът асистира за изравнителния гол на Маркиньос в 90-та минута, а в 93-та даде началото на атаката за последното попадение, реализирано от резервата Максим Чупо-Мотинг.
 
Така тимът на Томас Тухел счупи прокобата и ще играе полуфинал в Шампионската лига след нещастните отпадания в четвъртфиналите в предишните сезони. Там французите ще се изправят срещу победителя от Атлетико Мадрид и Лайпциг. За последно ПСЖ стигна полуфинал в турнира през 1995 година. За Аталанта остава утехата, че стигна до най-добрите осем отбора в дебютното си участие в Шампионската лига.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италианците пак не устискаха като на евро 2000.
4
2
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Неймар игра най-много в този смешен отбор на ПСЖ, добре, че влезе Мбапе втората част да има с кого да играе. Неймар, ако беше с по-"удобен" за Фифа характер и не лъжеше като *** в гетото, поне 2-3 Златни топки щеше да има. Срещу Атлетико ще е кошмар, те ще се затворят, а няма да играят като Аталанта за красотата на футбола и надиграването.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя отбор на ПСЖ има хляб.Очаквам ги на финала и с купата.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой ли му пука за тези клоуни-ритнитопковци?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко не им достигна на момчетата да устискат накрая. А Геймар цял мач пада ли пада, меша ли меша, изтърва 2-3 чисти гола и взима заплата колкото на целия отбор на Аталанта взети заедно.

Спонсорирани публикации