Кои навици през 30-те ни години ни правят по-здрави

Поддържайте здравословни нива на теглото
24 авг 2020 22:40, Михаела Лазарова
14
Кои навици през 30-те ни години ни правят по-здрави
Снимка: Istock

Свикнали сме да слушаме колко важно е да имаме здравословни и полезни навици, за да се радваме на добро здраве в бъдеще. Когато сме на 20 тези неща не ни интересуват толкова, защото сякаш ги усещаме прекалено далечни. Млади сме, здрави сме и не обръщаме внимание толкова на тези неща. Когато обаче навлезем в 30-те си години е време да загърбим вредните навици и да отворим нова страница от здравословния си начин на живот, така че здравето ни да ни се отблагодари в бъдеще.

Кои са важните промени, които трябва да започнете още в 30-те си години, за да сте здрави и по-нататък в живота?

Правете упражнения и тренировки сутрин

Може би най-накрая сте успели да свикнете да отделяте време за упражнения след работа, когато имате повече свободно време, което сте спрели да прекарвате на дивана пред телевизора. Това обаче не е добре в 30-те ви години, а и след това, според доктор Седрик Рутланд, цитиран от thehealthy.com. Той смята, че според медицинските изследвания в 30-те години на човек много по-ефективно за метаболизма и за цялостното здраве е тренирането сутрин. То дава повече енергия, дава тласък на обмяната на веществата и балансира хормоните.

Научете се да се справяте със стреса и тревожността

Много е важно да развиете здравословни стратегии за справяне със стреса на тази възраст. В противен случай това може да се отрази зле на здравето ви в бъдеще. Когато достигнете тази зряла възраст, стресът и тревожността в много случаи се натрупват в тялото заради проблемите и отговорностите, които имате като възрастен и които не сте имали в по-младите си години.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Пари ти трябват, не навици. Ако имаш много пари, всичко ще ти е наред. Само, че ти нямаш.

Спонсорирани публикации