Участници в Софийския маратон с благородна инициатива

Те събират средства за деца с двигателни затруднения
11 окт 2020 16:51, Красимир Ангелов
2

Над 2 700 участници се бяха записали за участие в 37-ия маратон на София, а първите финишираха с рекорд. Трасето преминава през повечето исторически забележителности в центъра на София, а освен за наградата, част от бегачите участват и с кауза.

Още по темата
Идеята за бягането с кауза е на двама приятели - Денис и Валентин. Като бивш спортист Денис вярва, че спортът изгражда много ценни качества във всеки подрастващ и трябва да е достъпен за всяко дете.

Целта на инициативата е закупуване на пет колички за деца с двигателни затруднения, които да са достъпни в София, Пловдив, Варна и Бургас.

"Сега идеята е след като успеем да съберем повече средства за повече колички, след това те да бъдат разположение на някакви комуникативни места в София, където ще могат родителите, които имат деца с увреждания, да ги наемат безплатно абсолютно за разходка в парка или за спорт", споделя той пред Bulgaria ON AIR.

Бягането е само един от начините, по който може да бъде подкрепена инициативата. С помощ може да се включи всеки, който има желание.

Вижте още в репортажа на Анелия Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи , който извърши нападение на старта на 10 км, заловиха ли го вече? За съд е това недоразумение на еволюцията!
1
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Защо не тичате по затворените улици и булеварди където ги направиха пешеходни ???Защо затваряте главни пътни артерии ?Защо не тичат по стадионите???Защо в борсовата има коли и автокъща ?Тичайте по бул Витоша или ви пречат масите и столовете от така безлюдните заведения тичайте по широките тротоари защо по платното за движение тичайте в парка !!!

Спонсорирани публикации