Красен Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София

Спортният министър пожела на членовете на Борда успешна година
20 яну 2021 13:07, Красимир Ангелов
3
Красен Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави членовете на Борда на Европейската атлетика (ЕА), които проведоха редовна среща в София. В нея участие взеха временно изпълняващият длъжността президент на Европейската централа и председател на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, двамата вицепрезиденти Чери Александър и Либор Варханик, изпълнителният директор на ЕА, както и членове на Съвета на централата.

Спортният министър пожела на членовете на Борда ползотворни разговори и успешна година.

По време на срещата Карамаринов запозна присъстващите с направените инвестиции от българското правителство в лекоатлетическа инфраструктура през последните години. От 2015 г. до момента Министерството на младежта и спорта е финансирало реновирането и изграждането на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически съоръжения.

Извършен е ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив. В Кюстендил, Сливен и Добрич също бяха извършени реконструкции на закрити съоръжения. 7 млн. лв. бяха инвестирани в обновяването на многофункционалната “Асикс Арена”. Изцяло нови лекоатлетически съоръжения на открито бяха изградени в Хасково и Сандански. Реконструкция беше извършена на пистата към Национална спортна академия.

Министър Кралев заяви пред Борда на централата, че предстои да бъде завършена многофункционалната  спортна  зала "Арена Бургас", с която България ще може да кандидатства за домакинство на Европейско първенство по лека атлетика, и подчерта, че инвестициите в лекоатлетически съоръжения ще продължат и в бъдеще. 1,8 млн. лева ще бъдат инвестирани в 4 лекоатлетически съоръжения. Ще бъде изградена открита лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“ в Габрово, както и два полигона за хвърляния – единият на територията на Национална спорта академия „Васил Левски“, а другият в град Балчик. Модернизация ще бъде направена и на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ялта“ в Русе. ММС ще инвестира и 1 250 000 лева за изграждането на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в спортен комплекс "Берое". С 1 640 000 лева ще бъдат финансирани строително-ремонтните дейности на пистата на стадион „Христо Ботев“ във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и сектор за скокове.

Спортният министър запозна присъстващите и с предприетите от българското правителството противоепидемични мерки в спортния сектор. Кралев заяви, че България e една от страните, в които са разработени  условия и ясни правила, за да могат да се провеждат международни състезания. Той допълни още, че всяка федерация има изготвени и утвърдени от ММС свои протоколи и противоепидемични мерки за провеждане на състезания и подготовка в условията на пандемия, заради спецификата на всеки отделен спорт.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Христов преди 1 месец
Какви правила са разработени за пандемията? Отидете и вижте на стадионите и съблекалните за какви мерки става въпрос. Зимните стадиони са два и такава дистанция се спазва там, че вече затова почти всички са преболедували. Влезте в съблекалните и обяснете как отбор от 15-20 човека ще се предпази в една тясна стаичка. Всичко, което говорите е написано само на лист хартия, но ако направите проверка, нещата стоят различно. Едните убеждават, че спазват правилата, а другите, че следят за спазването.
2
0
 
1
 
! Отговори
Сатира преди 1 месец
Добре изграждаш писти, зали и терени. Но къде са спортуващите деца на тях, къде са школите и треньорите? Или само строим спортни паметници, за да си усвояваме едни пари. Ликвидирахте Българския спорт. Толкова слаби не сме били от Втората Световна война насам. Трябва да ви е срам да се покажете по телевизията.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раздавача на награди, готина службичка

Спонсорирани публикации