Изграждат нова боксова зала за тренировки в Сливен

Кралев: Градът е със силни традиции в този спорт
10
Изграждат нова боксова зала за тренировки в Сливен
Снимка: БГНЕС

Спортният министър Красен Кралев и кметът на Oбщина Сливен Стефан Радев се договориха Министерството на младежта и спорта и Общината да финансират съвместно изграждането на нова боксова зала в града.

Радев обяви пред спортния министър, че в момента се търси най-добрият вариант, за да могат състезателите на "Армейски спортен клуб по бокс" - Сливен да продължат своята подготовка.

Временно тренировките се провеждат в помещение в СУ "Хаджи Мина Пашов", като предстои проучването и на други възможности. Спортното министерство следи със загриженост проблема с липсата на тренировъчна зала, съобщиха от ведомството.

Клубът, в който има картотекирани 16 боксьори, е включен в Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г. на министерството и ще бъде подпомогнат финансово с 11 659 лв. Според министър Кралев Сливен е един от градовете със силни традиции в бокса и заслужава да разполага с отлично място за подготовка на местните спортисти, което да бъде оборудвано с най-модерни тренировъчни пособия.

Боксът е един от стратегическите спортове за България, който получава пълна подкрепа от спортното министерство. До момента е финансирано изграждането на две нови боксови зали - в Русе и Варна, както и обновяването на други 3, които са разположени в Пловдив, Плевен и София.

За съоръженията е закупено и ново оборудване. Страната ни ежегодно е домакин на големи международни прояви, които получават помощ от ММС и преминават при отлична организация.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно, сега да дадем една награда, а Красьо
3
0
 
2
 
! Отговори
mor преди 1 месец
Е да, там може, има си много цръни, а сичкото цръно иска да е боксьор
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви имам приоритетите .
1
0
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
И Филиповци и Факултета и Столипиново ще финансират
До 04.04