Красен Кралев и Мария Габриел откриха Европейското по таекуондо

В надпреварата участие взимат 12 български таекуондисти
9 апр 2021 16:37, Анисия Иванова
8
Красен Кралев и Мария Габриел откриха Европейското по таекуондо
Снимка: Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев откриха официално Европейското първенство за мъже и жени, на което София е домакин. В надпреварата участват над 500 състезатели от целия континент.

“България за пореден път е домакин на първенство от толкова висок ранг и съм сигурен, че отново ще се докажем като отлични организатори. За първи път обаче приемаме Европейско първенство по таекуондо за мъже и жени. Не се съмнявам, че ще се справим блестящо, защото Българската федерация и нейният президент Слави Бинев са доказали, че имат изключително модерно виждане за развитието на този спорт. През последните няколко години в нашата страна се проведоха няколко значими събития и неслучайно таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове в България. Популярността му сред подрастващите е голяма, което всъщност е смисълът на цялата ни дейност – колкото се може повече български деца да се вдъхновят и да имат възможност да практикуват любимите си спортове“, заяви Красен Кралев по време на откриването.

Той допълни, че България е една от държавите, които имат ясни правила за провеждането на толкова мащабни състезания. „Това е едно от последните големи състезания преди Летните олимпийски игри. Домакинството на Европейското първенство е поредният комплимент за българския спорт, за българските федерации и за лидерите, които ги водят. Нека да си пожелаем на първо място да бъдем здрави, а спортистите да излязат без травми от предстоящите битки. Аз съм сигурен, че съвсем скоро ще победим и пандемията и феновете отново ще могат да се радват на най-добрите спортисти“, каза още Кралев.

Спортният министър пожела успех на всички състезатели. Кралев получи почетен плакет от президента на федерацията Слави Бинев в знак на благодарност за сътрудничеството от страна на ММС при организирането на шампионата.

Европейският комисар Мария Габриел, която е и патрон на Европейското първенство, поздрави участниците и адмирира усилията, положени за организирането на шампионата. „Радвам се, че през следващите дни България ще бъде столицата на европейското таекуондо за всички тези елитни състезатели. Днес повече от всякога имаме нужда да бъдем вдъхновени от визията, мисията и ценностите на този спорт, защото таекуондото е нещо повече от спорт – това е начин на живот“, каза Мария Габриел.

Сред гостите на Европейското първенство e и посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той изтъкна отличната организация на надпреварата, която се провежда при стриктно спазване на мерките срещу разпространение  на COVID-19. Състезателите, треньорите и длъжностните лица са изолирани в т.нар. „балон“, за да бъде запазено тяхното здраве.

Първенството за мъже и жени продължава в София до неделя. В надпреварата участие взимат 12 български таекуондисти.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най работния министър ...джобовете му пълни с тиквени медали ,раздава раздава ,кой ли че го замести )
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за птица е тази чавка, кой я пусна там? После разправяй, че комунистите си отишли...
4
0
 
5
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
или по скоро скумрия,безполезна за българите.
3
0
 
7
 
! Отговори
VVVVVVVVV преди 2 години
ТАЯ ДИГИТАЛИЗИРА ЦЯЛА ЕВРОПА ...ДОШЛО Е ВРЕМЕТО И НА ТАЕКУОНДОТОМАЙКАТА МУ Е ДА НЕ СЕ ПРОПУСНЕ БАНКЕТА
2
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Жирафът опраи компютрите, ся ши опраи и таекуондуто.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кралев, дай една награда насам