Надеждите ни в бокса и плуването за пътя към Токио 2020

Станимира Петрова, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров разказват за първата им среща със спорта
13 юли 2021 12:05, Ния Христова
3
Младите ни надежди за медал на Олимпиадата - Станимира Петрова в бокса, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров в плуването - са във фокуса на третата част на поредицата "Пътят към Токио" на Bulgaria ON AIR.
 
Запознаваме се ви и с личния треньор на Станимира - Петър Лесов, който до ден днешен остава в историята на българския спорт като най-младия олимпийски шампион. Покорява Олимп едва на 19 години на игрите в Москва през 1980 г.
 
Станимира Петрова започва спортната си кариера в таекуондото, където става европейска и световна шампионка. Започва да се занимава с бокс вече като студентка в Националната спортна академия. За Станимира това е второ участие на Олимпийски игри.
 
"Много по-спокойна съм заминавайки. Предишният път беше такава еуфория, че отивам на Олимпийски игри, че въобще даже не мислих за срещите. Имаше много фактори, които бяха негативни, сега мисля, че нещата са по-добре структурирани за мен. Очакванията са да успея да покажа това, което мога. Разбира се, всеки мечтае за медал", сподели боксьорката.
 
"Ако си играе спокойно това, което сме тренирали, просто няма кой да я бие. Обича малко да я хвалят, но аз не си поплювам, когато трябва да ѝ се карам. Важното е, че взехме квота, сега ще доказваме какво можем на Олимпийските игри", каза треньорът ѝ Петър Лесов.
 
Втората част на предаването е посветена на плувците Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров. Те разказват за първата им среща със спорта, за "дъжда от рекорди", които непрекъснато подобряват, за надеждите им за Токио.
 
"Страх никога нямам. Дядо ме е учил, че не трябва да имаш страх, каквото и да е, а трябва да продължаваш смело напред и да си гониш целите. Каквото е писано, ще се случи", смята Миладинов.
 
С много мотивация може да се похвали и Калоян Левтеров. Той е състезателят, спечелил квота за игрите в Токио в дисциплината 200 м гръб. Прави го на състезание пред родна публика.
 
"Когато станах на 15-16 г., тогава започнах да правя много добри резултати за България и за световен мащаб, започнах да надграждам", посочи Левтеров.
 
Гледайте цялото предаване във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - И как да се справим с този проблем?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех и медали от игрите! :)
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете обиколки измежду блоковите пространства във всички градове,да видите колко надежди в пиенето има!!

Спонсорирани публикации