СГС отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния конгрес

Така той трябва да се проведе на 12 октомври
14 сеп 2021 15:20, Красимир Ангелов
13
СГС отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния конгрес
Снимка: Lap.bg

Отчаяният опит на ръководството на БФС да спре провеждането на извънреден конгрес на организацията на 12 октомври тази година бе неуспешен, след като Софийски градски съд не уважи жалбата на футболната централа, че членовете на БФС нямат право да свикват общо събрание.

По-рано този месец СГС реши, че подписката на 189 клуба за провеждането на извънреден конгрес, инициирана от екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов, трябва да бъде уважена и обяви провеждането на такъв конгрес на 12 октомври тази година.

Още по темата
Веднага след решението БФС направи последен опит да осуети провеждането на извънреден конгрес, след като подаде искова молба до СГС, че въпросните 189 клуба всъщност нямат право да свикват общо събрание. От СГС обаче отхвърлят исковата молба на БФС, като футболната централа ще има право да обжалва това решение в едноседмичен срок.

По този начин към този момент по всичко изглежда, че на 12 октомври ще се проведе извънреден конгрес за избор на ново ръководство на БФС. Настоящото ръководство на централата вече обяви, че ще проведе и редовен конгрес на 18 март следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Как каже Бате Венци! Но напоследък, нещо не му върви! БСП -то не е във форма,фаворитката му Корни не тегли напред! Последната дума има -Маджо!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бербатов е гол майстор, Михайлов е вратар. Бербатов знае как да вкарва. Берба, дори футбола на бг да се срине,ти заслужаваш да си боса. И Михайлов заслужаваше и беше, сега е твой ред.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте я тая калинка пияницата-комунист Михайлов Перуката
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борислав Михайлов,с Лечков,се оказаха много нагли! Михайлов се кани да управлява,колкото беше Иван Славков а?-:) Аз съм за Бербатов да поеме БСФС!!! Михайлов и " компания" се изчерпаха! Следват си само личните интереси!!
9
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо щяхме да се измъкнем от позора ,който ни лепнаха Бербо и ко през 2004 и ето ,че тоя пак ще оправял футбола.Един човек с престъпно мислене няма как да го направи.
8
1
 
10
 
! Отговори
asd преди 2 години
До АнонименПо надолу от сега ли? Футбол в България няма от близо две десетилетия, сегашното поколение е ясно, че е аут, но никой нищо не прави за бъдещото поколение. Освен една база която си направиха какво друго е направено за Българския футбол? Всичко се прави от частни клубове и дружества с цел изграждането на нови таланти, но пак е завъртяно около пари. Даже и децата основно играят по тези клубове с цел някой ден да станат бъдещия Роналдо. Та така, нека Бербатов пробва, по зле едва ли ще е
7
1
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А бе перуката дебелия венци и манг.лечков като не искат нека да не участват.И без тях мафиозите ще мине
6
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бербатов е втори Трифонов, обиколи селата, наобеща пари на селските отбори, ако някак стане шеф на БФС, посоката ще е рязко надолу, колкото и да не ви се вярва.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старата банда , която е окупирала БФС и се провали тотално толкова години трябва да бъде изметена!!
4
1
 
21
 
! Отговори
Браво български мъже преди 2 години
БРАВО БЕРБАТОВ, зад тебе сме. Дерзай момче. Вие сте новите българи.
3
0
 
24
 
! Отговори
До Но. 2 преди 2 години
Под перуката акъл не търси! :)
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква жалба, като решението на СГС беше окончателно и не подлежи на обжалване!?!? Тия от БФС нормални ли са?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бербатов е добър избор за шеф на БФС,все пак футбола е единственото нещо което може да ни прослави по света,но се молете в политиката да не дойдат демократична България на власт че тогава жална ни майчица!!